20.3 C
Budapest
2022. május. 28. szombat

Kitört a dinnyeháború!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Végre itt a magyar dinnye szezonja, de megint kitört a háborúskodás! A vásárlók örülhettek, hogy a Tesco lement 100 forint alá, és 99 forintért kínálta a magyar görögdinnyét, ám ez kiverte a biztosítékot a hazai termelőknél.

Felháborítónak tartják, hogy éppen a főszezon elején kezdtek óriási akcióba, ezzel veszélyeztetve megélhetésüket. A dinnyeimádók viszont nem sokáig örülhettek – ma már újra 100 forint fölött van a gyümölcs ára.

Mint a Ripost is megírta, hiába kiváló a termés,idén várhatóan nem megy 100 forint alá a görögdinnye kilónként ára. Ennek az az oka, hogy Európa többi részén nagy volt a fagykár, így megéri külföldre vinni a magyar dinnyét, és így végre nyereségesek lehetnek a termelők. Itthon is végre a polcokra került a magyar dinnye. A Tesco rögtön hatalmas akcióval indította a hazai szezonját.A cég a múlt héten még 249 forintért árulta az import dinnyét, majd, amikor bejött a magyar, levitte 99 forintra az árat, igaz, csak négy napig.De ez is kiverte a biztosítékot nemcsak a termelőknél, hanem az agrárkamaránál és a terméktanácsnál is.

Kitört a dinnyeháború!
Fotó: Markovics Gábor

Félnek, hogy romlik a dinnye minősége

Ez a gyakorlat nemcsak tönkreteszi az idei dinnyeszezont, hanem a jövő évi termelés feltételeit is rontja

– közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), hozzátéve: “az irreálisan alacsony fogyasztói ár a szezon elején elfogadhatatlan a termelők számára, hiszen jóval magasabb a dinnye bekerülési költsége.”

“Nagy veszélybe kerülhetnek a termelők. A technológiai fejlesztés, a minőségi javítás drága. Ha minden áruházlánc levinné a dinnyék árát, pár év múlva annyira leromlana a minőség, hogy be kellene érnünk importdinnyékkel” – tájékoztatott Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke.

Kitört a dinnyeháború! 1
Fotó: Markovics Gábor

130-150 forintos árat szerettek volna

Az ideális az lett volna, ha a szezon legelején 130-150 forintos áron juthattak volna a vásárlók dinnyéhez, és olyan 3 hét múlva ment volna le az ár 100 forintra

– teszi hozzá. Ledó Ferenc szerint a Tesco biztosan nem vétett a kereskedelmi törvény ellen, de jogos a kérdés, hogy mennyire volt etikus a hatalmas árcsökkentés.  Az agrárkamara azt is közölte, hogy ha továbbra is ilyen olcsón árulják a dinnyét, a NAK az áruházlánc üzletei előtt tüntetne a termelőkkel.

Kitört a dinnyeháború! 2
Fotó: Markovics Gábor

 

Forrás: Ripost

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Durva tervek szivárogtak ki Putyin környezetéből: jöhet a második támadás Kijev ellen

A lettországi székhelyű független orosz portál, a Meduza szerint a Kreml állítólag egy második támadást fontolgat az ukrán főváros...

Moszkva állítja: Nigériában található amerikai laborokból származik a majomhimlő, .. és az eredeti “terv” nem ez volt.. – Szólj hozzá!

Olyan összeesküvés-elmélettel támad a Kreml, amelynek sajnos van reális alapja.. Legalább négy amerikai ellenőrzésű biolaboratórium működik Nigériában, ahonnan a...

Orbán Viktor megint győzelmet aratott? – A miniszterelnöknek tetsző kompromisszum jöhet az olajembargó ügyében

Az Európai Unió olyan tervet eszelt ki az orosz olajembargóval kapcsolatban, amely Orbán Viktornak is tetszhet majd. Ezek...

A DK 100 ezer forintot adna millióknak, eltörölné az áfát és 1000 forintért adna országos bérletet.. – Szólj hozzá!

A DK, és a Dobrev-Gyurcsány páros szerint most nem újabb "megszorításokra" van szükség, hanem ellenkezőleg. A Demokratikus Koalíció átfogó...