12.7 C
Budapest
2023. október. 3. kedd

Kiszivárgott egy orosz hírszerző belső levele: globális katasztrófát, éhínséget, atomcsapást vizionál..

Dátum:

Megosztás:

Ukrajna orosz inváziója „teljes kudarc” lesz, és globális konfliktust robbanthat ki – így értékeli egy névtelen, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) állományából kikerült elemzés az orosz-ukrán háborút. Eszerint a biztonsági ügynökséget nem tájékoztatták az invázióról, és nem voltak felkészülve a bénító szankciók hatásaival szemben.

Nem tudni, hogy valódi fejetlenségről tanúskodik vagy tudatos félretájékoztatás eredménye az a levél, amit az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) egyik illetékese írt belső használatra és ezt követően kikerült világhálóra.

Legfrissebb hírek a háborúról..

A forrásmegjelölés nélküli írásból az tűnik ki, hogy az orosz katonai agressziót katasztrofálisan készítették elő, a hírszerzés jelentéseit folyamatosan úgy kell igazítani, hogy az a Kremlnek megfeleljen, mindez pedig teljes káoszhoz vezetett – írja az inews.

A levélből idézetszerűen kiragadtunk néhány főbb megállapítást:

  • „Senki sem tudta, hogy háború lesz, mindenki elől eltitkolták. A jelentéseket csak a látszat kedvéért, de a győztes stílusában kell írni.
  • Nincs védelem a szankciókkal szemben. Nabiullina (Elvira Szahipzadovna Nabiullina, az Orosz Nemzeti Bank elnöke sem tudta, hogy ilyen háború lesz, így senki nem készült fel ilyen szankciókra.
  • A villámháború kudarcot vallott. Egyszerűen lehetetlen most befejezni a feladatot: ha Zelenszkijt és a hatóságokat az első 1-3 napban elfogják, elfoglalják az összes kulcsfontosságú épületet Kijevben, kiadják a parancsot, hogy adják meg magukat, akkor az ellenállás valóban a minimálisra csökkent volna. Elméletileg. De mi következik ezután? Még ezzel az ideális változattal is adódott egy megoldhatatlan probléma: kivel tárgyaljanak? A levél szerzője szerint egyetlen oroszbarát ukrán formáció sem adja a nevét ehhez az akcióhoz.
  • Janukovicsot, a korábbi oroszbarát ukrán elnököt lehetetlenség visszahelyezni. „Bármelyik emberünket 10 perc alatt megölik ott, mihelyst elmegyünk. Megszállni? Honnan fogunk ennyi embert szerezni? Parancsnokságok, katonai rendőrség, elhárítás, biztonságiak – még a helyiek minimális ellenállásával is 500 ezer vagy több emberre van szükségünk.”
  • A további civil veszteségek exponenciálisan növekednek, és az ellenállás az orosz haderővel szemben. Gyalogsággal már megpróbáltak behatolni a városokba – húsz partraszálló csoportból csak egy járt feltételes sikerrel.

Legfrissebb hírek a háborúról..

  • Nyárra elkerülhetetlenné válik a globális éhínség. Oroszország és Ukrajna voltak a világ fő gabonaszállítói, az idei termés pedig jóval kisebb lesz, a logisztikai problémák pedig a katasztrófát csúcsra járatják.
  • Arról is ír, hogy elképzelhető egy helyi atomcsapás. „Nem katonai céllal – az nem ad semmit, ez egy védelmi áttörő fegyver), hanem azzal, hogy megfélemlítsünk másokat” Ugyanakkor előkészítik a talajt, hogy mindent Ukrajnára fogjanak. Nariskin, a külföldi hírszerzés vezetője most azon mesterkedik, hogy bebizonyítsa, Ukrajnában titokban atomfegyvereket készítettek.
  • Az ellenség pedig rettentően motivált. Tudja, hogyan kell harcolni, van ott elég középszintű parancsnok. Vannak fegyverek. Van támogatásuk. „Egyszerűen precedenst fogunk teremteni az emberi veszteségek tekintetében a világon. „

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

NAPÚT – 8: AZ Utolsó vacsora szereplői – Tamás

A nyár Tamással fejeződik be: ő a Szűz. Furcsa nem, a Szűz jegye az nem egy tipikus női jegy?...

Együtt a csúcstechnika és a történelem

Három képet is szeretnék megosztani veletek. Az első: Egyszer II Erzsébet meglátogatta az aktuális Maktoum sejket, aki kicsit megvárakoztatta...

Az átmeneti időszakban nagyon fontos, hogy figyeljünk egészségünkre: 5 őszi és téli gyógytea

Jólesik a lakásban olyan tevékenységeket végezni, amelyek feltöltenek, megnyugtatnak, miközben odakint esik a hó vagy süvölt a szél. Mivel...

Még egyet kacsint a nyár, aztán jön egy hidegfront – előrejelzés

Bár már közeledik egy hidegfront, de kedden még tovább melegszik az idő. Változás csak szerdán jöhet. Időjárási helyzet Európában: Közép-Európa...