28.1 C
Budapest
2022. július. 2. szombat

Kipróbáltuk a tévét, ami kikapcsolva festménynek látszik

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Sokan sokféleképpen próbálták és próbálják mind a mai napig tágítani a televíziódizájn határait, aminek eredményeképpen számos meghökkentő, egyedi külsejű modell jelent meg.

Az úton egyik legmesszebbre talán a Samsung jutott a The Frame nevű koncepcióval, amelynél a televíziókat és a hagyományos, falra akasztható képeket próbálták ötvözni.

Az ötlet bevált, hiszen a piac jól fogadta, a The Frame legfrissebb verziója pedig hazánkba is megérkezett. Lássuk, mire képes ez az első pillantásra tényleg páratlannak tűnő modell!

Cserélhető külső

A termék a The Frame, azaz magyarul A Keret névre hallgat, és ez nem is véletlen. A döntéshozók és dizájnerek célja az volt, hogy egy olyan készüléket alkossanak meg, amely külsejében egy hagyományos régimódi fali képre hasonlít. E terv sarkalatos pontját képezi a keret, amely ennek megfelelően e készüléknél speciális kialakítást kapott. A mai televízióktól eltérően kifejezetten vastag, hangsúlyos, eltérően a mai televízióktól, ahol is próbálják mindenáron elrejteni.

Tiszta elegancia. FORRÁS: ORIGO

A készülék káváihoz a markáns keret mágnesek segítségével rögzíthető, azaz ebből fakadóan igen egyszerűen, egyetlen mozdulattal lecserélhető.

Ez azért remek, mert a cég többszínű változatot gyárt belőle, így mindenki a szoba stílusához, illetve a saját ízléséhez, elgondolásához szabhatja televíziójának külsejét, legalábbis valamilyen szinten. Maga az ötlet is remek, és a kivitelezés is jól sikerült! Egyébként maga a fő terv is bevált, hiszen a Samsung The Frame tényleg jobban hasonlít a speciális keret miatt egy tradicionális képre, mint egy modern tévére. Főleg akkor, ha fel van akasztva, ezt a készüléket egyértelműen a falra szánták ugyanis. De persze azokról sem feledkeztek meg, akiknek erre nincs lehetőségük, vagy nem ebben gondolkodnak, hiszen a készülékhez jár talp, és vásárolható hozzá extra állvány is.

Állványra is tehető. FORRÁS: ORIGO

Az illúzió megteremtését az is nagyban elősegíti, hogy a termék hátuljából nem kígyózik elő kábelköteg, még akkor sem, ha rá van dugva egy számítógép, játékkonzol, médialejátszó vagy valamilyen külső hangrendszer.

Mindössze egy vékony, alig látható, könnyen elrejthető vezeték lóg ki belőle az úgynevezett One Connect box nevű megoldásnak köszönhetően. Ez egy, akár el is rejthető külső doboz, amelyre rápakolták az összes ki- és bemenetet, tehát a külső eszközöket ehhez kell csatlakoztatni.

Kép

A kép minőségéért a házon belül fejlesztett és gyártott kvantumpontos QLED kijelző, illetve a szintén saját képfeldolgozó chip felel. A látványvilágra pedig sok panasz nem lehet. A hagyományos LCD tévékhez képest lényegesen kontrasztosabb a kép, a tónusok valósághűek, a színgazdagság kellően nagy. A tv támogatja a nagy dinamikatartományú filmek, videók, képek és játékok megjelenítését. Azaz a fényerő az egyes képrészleteken állandóan, dinamikusan változik az aktuális képi tartalom függvényében. Mindez pedig igen-igen látványos végeredménnyel jár, hiszen ahol világos jelenet van, ott megnő a fényerő, ahol pedig sötét, ott csökken.

Gyönyörű színek. FORRÁS: ORIGO

A mozgásmegjelenítés rendben van, bár kisebb hibákba, például enyhe akadozásba, vagy szellemképesedésbe, elmosódottságba bele lehet futni. De ezt hatékonyan lehet orvosolni az Auto Motion Plus nevű szolgáltatás bekapcsolásával, amely egy algoritmus által kiszámolt, tehát a valóságban nem létező képkockákat illeszt be a valódiak közé. A készülék 4K-s, azaz 3840 x 2160 képpont megjelenítésére képes.

Ma már egyre több a viszonylag egyszerűen elérhető ilyen film, videó vagy játék, tehát ki lehet használni a nagy felbontásban rejlő erőt.

De azért a tévét ellátták a mesterséges intelligencián alapuló felskálázási eljárással, amely mesterségesen képes feljavítani a részletességet egy hatalmas adatbázis, és egy szoftver segítségével. Ez a technológia gyakorlatilag pixeleket állít elő a “semmiből” az aktuális képi tartalom alapján, ami elég varázslatosan hangzik, de tényleg képes valamelyes javítani a felbontáson, még akkor is, ha a végeredmény az “igazi” 4K szintjét nem éri el.

Az extra: Művészeti mód

Nem csupán a külsejével, hanem tulajdonságaival is próbálták közelebb vinni a képzőművészetekhez a tévét. Megkapta az exkluzív Művészeti Mód névre hallgató, több elemből álló csomagot, amelynek az a feladata, hogy amit a képernyőn látunk, az is a festményeket, fotókat, illusztrációkat, rajzokat vagy karcokat idézze.

“Művészeti módban” műalkotásokat jelenít meg alacsony energiafogyasztás mellett. FORRÁS: ORIGO

Elérthető a modellen az úgynevezett Art Gallery, amely egy hatalmas adatbázis tele ismert és kevéssé ismert alkotásokkal. Ezekből pedig egyszerűen lehet válogatni, így a felhasználó akár a leghíresebb képeket is a szobája falára varázsolhatja egyetlen kattintással. Ami nagyon tetszett, hogy az Art Gallery-ben még a művészekről, illetve a művekről is lehet részletesen olvasgatni. Ki kell még emelni a körítést: Egyrészt választhatunk paszpartut, másrészt különféle szűrőkkel módosíthatunk a képen, ami sokat dob annak az illúzióján, hogy itt egy fizikai valójában is létező alkotást látunk, nem pedig annak digitális reprodukcióját.

Létrehozható egy privát galéria a kedvencekből, és az is beállítható, hogy azok bizonyos időközönként egymást váltsák a képernyőn, valamint természetesen saját képek és fotók feltöltésére is van mód.

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Halálos lehet a nőkre egy népszerű növényi alapú diéta

Bizonyos ételek nagyobb eséllyel okozhatnak szívinfarktust a nőknél mint a férfiaknál, derítették ki kutatók. A nők étkezési szokásai eltérnek...

Rettenetes hírt közöltek: Ha ilyen sört vett, ne igya meg!

Biztonsági figyelmeztetést adtak ki a Heineken a 0,25 literes üveges termékeire. Biztonsági figyelmeztetést adott ki a Heineken a 0,25...

Hat db atombomba, nyomtalanul eltűnt Amerikában..

A Pentagon nem is titkolja, vagyis ennyi atombomba eltűnését beismeri, lehetséges, hogy tízszer ennyi tűnt el, csak azt...

Putyin jócskán emelte a tétet a Nyugattal folytatott gazdasági háborúban, .. nem filléres szankciókkal válaszolt, hanem dollártrilliárdos üzlettel..

Az orosz elnök új rendeletével gyakorlatilag kiszorítja a Shellt és a japánokat a szahalini gázprojektből, amely a világ...
facebook