11.2 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeKülföldKiemelt külföldi hírekKínos: Ausztria szinte csak Oroszországtól vásárol gázt + videó

Kínos: Ausztria szinte csak Oroszországtól vásárol gázt + videó

– Ausztria ellátásában az orosz gáz aránya elérte a 98 százalékot. Az ügy meglehetősen kínos, mert a háború előtt is csak nyolcvanszázaléknyit importáltak, és a zöldpárti energiaügyi miniszter azóta másról sem beszél, mint a függetlenedésről – hívta fel a figyelmet a fejleményre közösségi oldalán Hortay Olivér. A Századvég klíma- és energiaügyi üzletágvezetője emlékeztetett: az OMV vezetője már több ízben világossá tette, hogy az orosz szerződésüket nehézkes lenne felmondani. Ráadásul az olcsóbb is más forrásnál, így amíg Oroszország szállít, ők bizony vásárolni fognak.

– Most pedig, hogy a beszerzési arány rekordot döntött, a miniszter újabb keménykedő nyilatkozatot tett, és belengette a szerződés felmondását. Ezzel azonban megint kapufát lőtt, mert a módosításhoz kétharmados parlamenti többség kellene, ami nincs meg – ismertette a szakértő.

Osztrák képviselők, élükön a kancellárral már jelezték, hogy nem ellenségeik saját maguknak, és nem fogják támogatni a lépést. A végső ütést a gázvállalat vezetője vitte be, aki megkérte a minisztert, hogy legközelebb csak azok után kezdjen felelőtlen nyilatkozatokba, hogy a megfelelő jogi hátteret biztosította.

– Jó lenne, ha az eset majd akkor is eszébe jutna a zöldpárti politikusnak, amikor a legközelebbi uniós tanácsülésen más országokat próbál ráerőltetni a gyors leválásra az orosz gázról – tette hozzá a Századvég üzletágvezetője.

Videó

Nyitókép: AFP

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work