16.9 C
Budapest
2022. július. 6. szerda

Kinek volt otthon centrifuga? Emlékszem, “körbetáncolta” az egész fürdőszobát, de mégis imádtuk!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A ruhamosás pár évtizede még nem volt ennyire egyszerű és kényelmes házimunka, mint napjainkban. Sokszor el is csodálkozik az ember, hogy akkoriban a nők hogyan voltak képesek dolgozni, háztartást vezetni, minden nap friss ételt főzni és még a gyerekekről is gondoskodni. 

A szennyes ruhák kimosására emlékszem, hogy hétvégén került sor, de akkor egy fél napot igénybevevő procedúrára kellett felkészüljön édesanyám.

A Hajdú centrifugának volt egy párja, a Hajdú mosógép, de sokaknak biztos ezt sem kell bemutatni. Persze a tárcsás, ami már maga mosta a ruhát, de minden egyes adag után le kellett engedni a vizet róla, kiszedni a ruhákat, kicsavarni, majd mehetett át a vizes ruha a centribe.

A mosógép is tudott rázkódni rendesen, na de a centrifuga…

Állt a kis gumi lábain, de egy helyben biztosan soha nem állt meg. Táncolt jobbra-balra, körbe az egész helyiségben. Mindig le kellett fogni, hogy nem mozduljon, persze ilyenkor az ember teste átvette a gép rezgését és úgy érezte, hogy a szeme sem fog a helyén maradni.

Igazi élmény volt. Viszont az is biztos, hogy csont szárazok voltak a ruhák, amikor anyám kivette belőle őket. Mindamellett a házaspár ugyan mellékvágányra van téve, semmi kétség, hogy még ma is működőképes lenne.

Forrás: tudasfaja.com

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

A hét vesztese a lány, aki 4000 kilométert utazott egy koncertért, és éjfélkor ébredt

TikTokon mutatta be szomorú történetét. Internetezők százezrei röhögnek egy Izzy nevű TikTok-felhasználón (a jobb fejek persze inkább sajnálják), miután a lány...

Az Európai Unióban EGYEDÜLÁLLÓ üzleti segítség UKRAJNA részére!

A HIRMAGAZIN.EU ONLINE MÉDIA kiemelten fontosnak ítéli meg Ukrajna támogatását, ezért Médiatanácsunk az alábbi fontos döntést hozta meg: "Minden...

Hivatásos szélhámos: Nőgyógyásznak, majd ügyvédnek és közjegyzőnek adta ki magát egy 24 éves férfi, rentgeteg embert csapott be és sok millió forintot “zsákmányolt”..

Nőgyógyásznak, majd ügyvédnek és közjegyzőnek adta ki magát egy 24 éves férfi Pécsett. Rendőreink kezdeményezték a letartóztatását. A hivatásos szélhámos...

Most érkezett: megtalálták a Dunába borult egyik kutyakiképző fegyőrt

Az idősebb, 34 éves férfi holttestét a tragédia helyszínén találták meg a kutatást végző szakemberek. A rendőrség és a...
facebook