4.9 C
Budapest
2022. november. 28. hétfő

Kína tenger alatti aranytartalékot fedezett fel, melynek becsült értéke 16,4 milliárd dollár

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egy hatalmas lelőhelyet fedeztek fel a Kelet-kínai-tenger fenekén, amely legalább 470 tonna aranyat tartalmaz.

Kína tenger alatti aranytartalékot fedezett fel,

A legnagyobb lelőhely két kilométerre található a tenger szintje alatt egy olyan területen, ahol a becsült aranytartalék legalábbb 1500 tonna. A lelőhelyet Laizhou város mellett találták meg, ahol a legnagyobb aranytartalékot fedezték fel Kínában. Több mint 2000 tonna aranyat találtak ott a közelmúltban.

“Nagyon nehéz rátalálni és beállítani a fúrótornyokat a tengeren,” – mondta Ding Zhengjiang, a Shandong tartományi 3. számú Intézet igazgatóhelyettese.

A projekt vezetője Zhang Junjin hozzátette, hogy “lyukakat fúrni a föld alatti kőzetekbe, amelyek több mint 1000 méter mélyen vannak, nagy kihívás, miközben Kínában az aranybánya kutatás általában 800 méterrel a föld felszíne alatt történik. A 2000 méter mélyen a tenger alatt fekvő arany felfedezése a jövőben új fúrási technológiákat igényel,” – mondta Zhang.

A tengeri kutatás három évet vett igénybe, és több mint 120 kilométernyi fúrást végzett el 67 tengeri fúróplatformon mintegy 1000 fúrómunkás és geológus.

Ez év elején Peking egy közös mély tengerfenéki bányászati együttműködést javasolt az Indiai-óceánon. Kína szerint India ideális partner a mély tengerfenéki bányászat fejlesztésének szempontjából. Mindkét ország a világ legnagyobb arany fogyasztója.

Kínában júliusban hozták nyilvánosságra, hogy az elmúlt hat évben közel 60 százalékkal nőttek az ország aranytartalékai, és ezzel Kína az ötödik legnagyobb mennyiségű arany tulajdonosa a világon.

(1) – http://www.chinadaily.com.cn/china/2015-11/11/content_22426015.ht

 

Forrás: Újvilágtudat

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este a két legromatikusabb James Bond film Daniel Craig főszereplésével! .. Nincs idő meghalni; Casino Royale; – videók

Daniel Wroughton Craig CMG (született: 1968. március 2.) angol színész, aki nemzetközi hírnévre tett szert James Bond titkos...

Íme egy holland kezdeményezés, amiből a budapestiek profitálnak

A zöld szemlélet megerősödése magával hozta a hangzatos szólamokat is. Ugyanakkor vannak olyan cégek, amelyek számos remek, valódi...

Ennyi magyar csajszit láttatok már Balin? – kép

Durva fotó: együtt vetkőzött le Dér Heni, Horváth Éva és Marton Adrienn Bikiniben gyűltek össze Balin. Horváth Éva egy ideje...

Ha nem hagynak neki más választást, Elon Musk saját mobillal állhat elő

Reméli azért, hogy erre nem lesz szükség. Meglepő kommentet írt a Twitteren a közösségi platform újdonsült tulajdonosa, Elon Musk....