8 C
Budapest
2023. március. 28. kedd

Kína amerikai információk szerint olyanra készül, amit nehéz lesz megbocsátani

Dátum:

Megosztás:

Amerikai tisztviselők szerint Kína halált nem okozó katonai segélyeket nyújt Oroszországnak, és a jövőben halálos fegyversegélyeket is küldhet.

Az Egyesült Államok azzal gyanúsítja Kínát, hogy halált nem okozó katonai segítséget nyújt Oroszországnak az ukrajnai háborúban, és az élet kioltására alkalmas eszközök küldését is fontolgatja – állítja négy, az ügyet ismerő amerikai tisztviselő.

Az NBC News szerint Kína nyújtott már némi segítséget Oroszországnak, beleértve a háborúval kapcsolatos orosz dezinformációs kampányok segítését és az orosz narratíva erősítését.

AZ ÜGYET ISMERŐ FORRÁSOK SZERINT MOST KÉZZELFOGHATÓBB SEGÍTSÉGET IS KAPTAK KÍNÁTÓL AZ OROSZOK, AMIT A JAVUKRA FORDÍTANAK AZ UKRAJNAI HÁBORÚBAN.

A tisztviselők nem kívántak konkrétumokat közölni a halált nem okozó katonai segítségről, de elmondták, hogy az a tavaszi offenzívához szükséges felszereléseket, például egyenruhákat vagy akár golyóálló mellényeket is tartalmazhat.

Pakliban a kínai fegyversegély

Oroszország ukrajnai invázióját követő hetekben magas rangú amerikai tisztviselők, köztük Biden elnök és Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó figyelmeztették Pekinget, hogy ne nyújtson anyagi támogatást Oroszországnak a háborúban, különben annak következményei lesznek. Úgy tűnt, Kína eleget tesz a felszólításnak, és nem adott el halálos fegyverrendszereket Oroszországnak.

Világosan kifejeztük aggodalmainkat a halálos segélyekkel kapcsolatban. Még nem láttuk, hogy átlépték volna ezt a határt, de nem gondoljuk, hogy levették volna az asztalról

– mondta az NBC-nek nyilatkozó, az ügyet ismerő forrás.

A legfrissebb hírek itt!

A forrás szerint Kína feszegeti a határokat, és a közelmúltbeli tendenciák arra utalnak, hogy az orosz hadsereg kézzelfoghatóbb segítséget is kaphat a kínai kormányzattól.

Korábban megírtuk, hogy Kína titokban szállít drónokat Oroszországnak, amihez közvetítő cégeket vesz igénybe.

Antony Blinken külügyminiszter és Vang Ji kínai csúcsdiplomata a müncheni biztonsági konferencia után szombaton találkozott, és a beszélgetést ismerő forrás szerint az Oroszországnak nyújtott segélyek kérdését kiemelten kezelték.

Kamala Harris alelnök szombaton felszólalt a konferencián, és azt mondta, hogy Kína a háború kezdete óta egyre közelebb került Oroszországhoz.

(Borítókép: Feng Li / Getty Images)

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Egy félidő alatt elintézte a magyar válogatott a bolgárokat! .. Szép volt fiúk!

Győzelemmel kezdte szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Eb selejtezőiben. Az első félidőben szerzett három góllal 3-0-ra nyert...

Любовное письмо!

Моя дорогая любовь, Акерке! Я рад тебя видеть! Ты женщина моей мечты, ты Солнце, Луна, Звезды, Ты Хорошая, Красивая,...

A Deutsche Welle hivatkozva egy amerikai szakértő által mondottakra, ezt írja..

Amerika selejtes fegyvereket küld az ukránoknak, mert Washington el akarja kerülni az eszkalációt at oroszokkal.. Washington el akarja kerülni...

Kampánypénzek: eddig soha nem látott visszaélésekre bukkanhatott az Állami Számvevőszék

Annyira összetett finanszírozási gyakorlatot tárt fel a hatóság, hogy egy év alatt sem ért a végére a pártok...