9.4 C
Budapest
2022. szeptember. 28. szerda

Kim Dzsongun munkatáborba küldi a kertészeket, mert tönkrementek a kimdzsongíliák

Dátum:

Megosztás:

Munkatáborba küldik az észak-koreai kertészeket, akik a korábbi diktátorról, Kim Dzsongilról elnevezett virágok gondozásával voltak megbízva.

A virágok ugyanis még azelőtt elhaltak, hogy a néhai vezető születésnapján a városok utcáit feldíszíthették volna velük.

Az észak-koreai városok utcái minden év február 16-án a 2011-ben elhunyt Kim Dzsongil születésnapján virágba borulnak. A speciális begóniákat a néhai vezetőről Kimdzsongíliáknak nevezik – közölte a Daily Mail.

Idén azonban a kertészek, akik a Kimdzsongíliák nevelésével foglalkoznak, nehezen jutottak tűzifához, így nem tudtak megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat biztosítani az üvegházakban, így a virágokat nem sikerült megmenteni.

Kim Dzsongun, Észak-Korea jelenlegi vezetője azonban úgy véli, hogy a kertészek elhanyagolták a növényeket, ezért úgy döntött: hat hónapra munkatáborba küldi őket.

Az Rjanggang tartományban található, Kimdzsongíliát nevelő gazdaság vezetőjét a napokban a rendőrség már le is tartóztatta azzal a váddal, hogy nem gondoskodott eléggé a növényeiről – mondta el egy ismeretlen forrás a Daily NK Newsnak.

Még több külföldi hír

A történet furcsasága, hogy a növénygazdaság csak a múlt hónapban értesült arról, hogy a regionális pártbizottság elrendelte a virágok kiállítását.

A forrás szerint egy másik 40 év körüli férfi, aki az üvegházi kazánok megfelelő működéséért felelt, szintén munkatáborban végezte, több alkalmazottal együtt.

A piros színben pompázó virágokat eredetileg Kamo Mototeru japán botanikus alkotta meg, aki húsz évet töltött a növény kutatásával és fejlesztésével. A virág a Dél-Amerikában őshonos gumós begónia hibrid fajtája.

A címlapfotón Kim DzsongUn észak-koreai vezető (Forrás: MTI/EPA/KCNA)

hirado

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Kiderült, mikor érkeznek a III. Károly király portréját ábrázoló bankjegyek

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év...

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása A kettős tömegű lendkerék feladata a motor által termelt mozgási energia tárolása...

Jevgenyij Prigozsin állítja, Ő irányítja a Wagner-csoportot..

Jevgenyij Prigozsin állítása szerint 2014. május 1-jén született meg az orosz magánhadsereg. Jevgenyij Prigozsin Kreml-közeli orosz oligarcha hétfőn hivatalosan...

Putyin: Európának tisztelnie kell Moszkvát és Minszket!

A fehérorosz elnök pedig kijelentette: Európa jövője közös Oroszországéval és Fehéroroszországéval. Az európai országoknak tisztelettel kell viszonyulniuk Oroszországhoz és...