11.6 C
Budapest
2022. szeptember. 30. péntek

Kim Dzsong Un fényes győzelmet hirdetett a covid felett – Közben a húga kikotyogta, hogy a nagy vezér is lázas beteg volt

Dátum:

Megosztás:

Az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un fényes győzelmet hirdetett a Covid-19 felett, közben azonban a nővére elmondta, hogy a vezér megbetegedett járvány során, amiért Szöult okolta – közölte csütörtökön az állami média.

hivatalos Koreai Központi Hírügynökség (KCNA) szerint Kim egészségügyi dolgozók és tudósok találkozóján mondott beszédében „győzelmet hirdetett a rosszindulatú világjárvány elleni háborúban”.

Az elszigetelt ország, amely a járvány kezdete óta merev koronavírus-blokádot tartott fenn, májusban megerősítette az Omicron-járvány kitörését a fővárosban, Phenjanban, és aktiválta a „maximális vészhelyzeti járványmegelőzési rendszert”.

Az állami média szerint közel 4,8 millió lázas fertőzést és mindössze 74 halálesetet regisztráltak, ami hivatalosan 0,002 százalékos halálozási arányt jelent. Ráadásul július 29-e óta egyetlen új eset sem regisztráltak.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

„A járvány kezelése egy olyan csoda, amelyre nem volt példa a világ közegészségügyi történetében – mondta Kim heves taps mellett a KCNA szerint. A népünk győzelme történelmi jelentőségű.”

Kim nagy hatalmú nővére, Kim Yo Jong azt mondta, hogy maga a legfelsőbb vezető is beteg volt a járvány idején, a KCNA egy másik jelentése szerint. Kim „magas láztól szenvedett a karanténháború napjaiban, de egy pillanatra sem tudott lepihenni, mert azokra az emberekre gondolt, akikért felelős” – mondta a nővére.

Ez az első alkalom, hogy hivatalosan is bejelentették, hogy Észak-Korea vezetőjét – akinek egészségi állapotát elemzők rendkívül alaposan vizsgálják – megfertőzte a koronavírus. Yo Jong azt is állította, hogy az ország Covid-19-járványát Dél-Korea okozta, és figyelmeztetett a „megtorlásra”.

Észak-Korea korábban azt mondta, hogy a déli határ közelében „idegen dolgok” okozták az elszigetelt országban a covid-járványt, Szöul ezt az állítást visszautasította. A 2021-ben életbe lépett tilalom ellenére dél-koreai aktivisták évek óta propagandaröplapokat és amerikai dollárt tartalmazó léggömböket repítettek át a határon, ami ellen Phenjan régóta tiltakozik. Yo Jong szerint az ilyen akciók „emberiség elleni bűntettek”, és Phenjan „erős megtorlást” fontolgat.

Szakértők szerint az ország a világ egyik legrosszabb egészségügyi rendszerével rendelkezik, rosszul felszerelt kórházakkal, kevés intenzív osztállyal, és nincs Covid-19 kezelésére szolgáló gyógyszer vagy vakcina.

Dél-Koreában – fejlett egészségügyi ellátásával és magasan beoltott lakosságával – a hivatalos adatok szerint 0,12 százalékos a koronavírus-halálozási arány, amely lényegesen magasabb, mint az északi (már persze a „hivatalos adatok” szerint).

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Szlovák védelmi miniszter: “Ez óriási hír” – Szlovákia 200 millió dollárt kap fegyverre az USA-tól

Szlovákia 200 millió dollárt kap amerikai kormányalapokból, amit amerikai katonai felszerelések vásárlására fordíthat. "Ez óriási hír, ezt a pénzt...

Vagyonnyilatkozatok: a kormány meghajlik az Európai Bizottság előtt

Újra kell számolja vagyonát november 1-je után számos politikai és közéleti vezető. Benyújtották az EB-vel egyeztetett vagyonnyilatkozattal kapcsolatos...

Több ország a világon, de köztük is Franciaország továbbra is nagy erővel támogatja Ukrajnát!

Catherine Colonna, francia külügyminiszter szerdán ígéretet tett arra, hogy Franciaország hosszabb távon is támogatja Ukrajnát Oroszországgal szemben. – Miközben Oroszország...

Belebukott a sikkasztási vádba a korábbi vezetőség: megválasztották az új elnököt a MOL horvátországi partnerénél – Mutatjuk, ki ő

Az INA horvát olajipari vállalat felügyelőbizottságása (fb) szerdán tudomásul vette a Mol Nyrt. által az INA igazgatótanácsába delegált...