7.8 C
Budapest
2024. április. 24. szerda
HomeHírekÉletmódKikerült Alekszej Navalnij arcképe a Szabadság téri szovjet emlékműre - videók

Kikerült Alekszej Navalnij arcképe a Szabadság téri szovjet emlékműre – videók

A posztert kirakó aktivisták között sok a párhuzam az orosz és a magyar politikai helyzet között.

Videó

Egy Alekszej Navalnijra emlékező posztert helyeztek ki a budapesti Szabadság téren álló szovjet emlékműre csütörtökön. A képen egy idézet is szerepel a február közepén elhunyt orosz ellenzéki aktivistától. 

Az akció ötletgazdája, Keresztény Zoltán szerint Navalnij jelentősége túlmutat Oroszországon.

„Alekszej Navalnij egy emblematikus figurája az orosz ellenzéknek és a hazug rendszerek elleni harcnak. Ugye a Putyin-rendszer egyértelműen egy autokrata, hazug rendszer. Ő több mint gyanús körülmények között halt meg Putyin szibériai börtönében, és a magyar kormány nemhogy méltóképpen, hanem egyáltalán nem emlékezett meg róla, ezért tartottuk fontosnak, hogy itt elhelyezzük ezt a posztert” – mondta Keresztény, aki szerint Magyarországon hasonló rendszerellenes küzdelemre lenne szükség, mint amilyet Navalnij folytatott.

„Azt gondolom, hogy hasonló Putyin rendszeréhez a magyar rendszer is, ha nem is annyira autokratikus és nem kell sokaknak a börtöntől félnie, ugye ennek a magyar ellenzéknek egyáltalán nem, mert egy részük együttműködik. De mindenesetre egy másolata a magyar rendszer a Putyin rendszerének, és ugyanúgy kell harcolnunk ellene, ugyanazokat a célokat kitűzve, mint ahogy Navalnij és az ő ellenzéki bajtársai Oroszországban.”

Videó

Keresztény Zoltán és társai az elmúlt években több második világháborús szovjet emlékművet is lefóliáztak, hogy így tiltakozzanak az ukrajnai háború és a Putyin-rendszer igazságtalanságai ellen.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem