-1.8 C
Budapest
2023. február. 7. kedd

Kifütyülték Angela Merkelt az Európai Parlamentben

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az Európa jövőjéről szóló beszéde nem aratott osztatlan sikert. Angela Merkel ezúttal is sokat beszélt a migrációról, annak kapcsán pedig az összeurópai megoldást szorgalmazta és többször hangoztatta, hogy mindenkinek szolidárisnak kell lennie.

A német kancellár újra elmondta azt is, hogy meg kell erősíteni a Frontexet, vagyis az unió határvédelmi ügynökségét.

Pfújolás, füttykoncert és tapsvihar keveredése szakította félbe Angela Merkel német kancellár beszédét az Európai Parlamentben. Angela Merkel zavarában eleinte csak nevetni tudott, majd váratlanul örömének adott hangot: „nagyon örülök ennek, ez fantasztikus, sikerült sokakat felbosszantanom a parlamentben!” – nevetett a német kancellár.

Bár sokan még ekkor is tapsoltak, a felzúdulás tovább folytatódott. A képviselők nemtetszését az váltotta ki, hogy Angela Merkel egy közös európai hadsereg felállítását és egy kollektív uniós fegyverkereskedelmi politika kialakítását szorgalmazta.

Tolerancia és szolidaritás

Az Európa jövőjéről alkotott nézeteit ecsetelő kancellár vissza-vissza kanyarodott a tolerancia és a szolidaritás kérdéséhez. Minduntalan e két alapelvvel érvelt, legyen szó úgy a gazdasági együttműködésről, mint a migrációs válságról. Végül a szolidaritás egy igen sajátos meghatározásával élt, szerinte ugyanis bizonyos kérdésekben nincs helye az ellentmondásnak.

A kancellár szerint ezek az összeurópai kérdések európai szintű szabályozásért kiáltanak. Ilyennek tekinti a migrációt, amit a kancellár szerint egy közös európai menekültügyi rendszerrel kell szabályozni. A beszédét követő vita során többen azt hangsúlyozták, a kancellár egy központosodó Európai Unió képét körvonalazta.

Az Európai Unió, mint birodalom

Nigel Farage brit képviselő például úgy fogalmazott, ha a kancellár terve beteljesül, az EU egy birodalommá válik, a közös hadsereg pedig egy puccsot készít elő. Szakértők arra figyelmeztetnek, Angela Merkel beszédében annak az Európa-projektnek a megvalósítását szorgalmazta, amelyet Emmanuel Macron francia államfővel közösen alkotott meg.

A két politikus idén nyáron írta alá a mesebergi nyilatkozatot, amelyben hitet tettek az egységes Európa és a nyílt társadalom elve mellett. Sőt, a német kancellár ekkor fogadta el a francia államfő követelését is, egy közös költségvetést vezetnének be 2021-től az eurózóna államaiban. Ezzel tovább erősítenék Párizs és Berlin európai gazdaságra gyakorolt befolyását.

Semmi nem valósult meg

Az azóta eltelt szűk fél év alatt azonban semmi sem valósult meg a nagy francia-német Európa-projektből. Sőt, minden eddiginél mélyebb válságba zuhant úgy a párizsi, mint a berlini kormányzat. Emmanuel Macron támogatottsága 26 százalékra hullott: a franciák kétharmada elítéli az államfő politikáját.

Németországban a válság még ennél is súlyosabb, Angela Merkel lemondott pártelnöki tisztségéről és bejelentette, a következő választások után nem folytatja politikai pályafutását.

Magyarországot is szóba hozta Merkel

Angela Merkel Magyarországot is szóba hozta az Európai Parlamentben. Magyarország úgy került szóba a kancellár beszédében, hogy több ország képviselője is megvádolta Merkelt azzal, hogy Európa neki köszönheti a menekültválságot. Volt, aki úgy fogalmazott, hogy ő volt az, aki rászabadította a migránsokat az Európai Unióra azzal, hogy megnyitotta a határait – tájékoztatott az M1 tudósítója.

Merkel ezt azzal magyarázta, hogy visszaemlékezett 2015-re, amikor rengeteg menedékkérő torlódott fel Magyarországon, így Németország és az akkori osztrák kancellár vállalta magára – ahogy Merkel fogalmazott – a segítségnyújtást. Merkel hozzátette, nem érti, miért szidalmazzák emiatt nap, mint nap. A magyar kerítést is megemlítette beszédében, azzal kapcsolatban azt mondta, ő sosem ellenezte, hogy Magyarország megvédje a határait.

szerző: hirado.hu
forrás: M1

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Tömegverekedés a Fradi–Újpest derbi előtt: megszólalt a rendőrség

A rendőrség 14 gyanúsítottat hallgatott ki és két férfit – köztük az egyik szervezőt – őrizetbe vett a...

„Összekuporodva vagyunk… félünk, nem tudni, hogyan tovább” ‒ Egy magyar család is a rengés sújtotta török területen rekedt, beszámoltak a hátborzongató részletekről

Lapunkhoz eljutott egy magyar család drámai beszámolója az első törökországi rengések utáni állapotokról. A helyszín Malatya, amely egy...

Britney Spears ismét meztelen fotót posztolt, de ne feledkezzünk meg arról, hogy Britney imád meztelenkedni.. Íme néhány új és régi képe..(18+)

Britney imád meztelenkedni.. Íme néhány új és régi képe.. Britney állapota igencsak aggasztó: legalábbis erre utal, hogy az utóbbi...

Csütörtökön Brüsszelbe érkezhet Volodimir Zelenszkij az Orbán Viktor részvételével tartandó EU-csúcsra..

Az Euronews információi szerint csütörtökön Brüsszelben tárgyalhat Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azon az uniós csúcstalálkozón, amelyen Orbán Viktor...