27.2 C
Budapest
2022. június. 29. szerda

Kifutnak az időből a britek? Már csak másfél hónapjuk van a megállapodásra

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Nagy-Britannia az év elején jogi értelemben kilépett az Európai Unióból, ugyanakkor még másfél hónapig terhelik a tagságból fakadó kötelezettségek.

A teljes elválás csak január elsején következik be, akkora kéne megállapodni a jövőbeni kereskedelmi kapcsolatokról is. Október közepén az államfők és kormányfők csúcstalálkozóján brüsszeli részről kompromisszumot sürgettek, de a kompromisszum igényét az angol kormány is jelezte. A kérdés, hogy ki, hogyan értelmezi a kompromisszumot a kőkemény gazdasági-kereskedelmi témában.

Elhagytuk az Európai Uniót, de nem hagytuk el Európát, földrajzi értelemben ugyanazon a helyen vagyunk, de miután már nem vagyunk részei az uniós intézményeknek szorosabb kapcsolatot kell kialakítanunk a fővárosokkal Európa szerte – mondta Paul Fox, az Egyesült Királyság Magyarországi nagykövete a Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában. Hozzátette, ez azt jelenti, hogy a fővárosokban erősebb lesz a jelenlétük, ahogy Budapesten is a nagykövetségen keresztül.

Mindkét fél szeretné ha rendezett megállapodás születne a szabadkereskedelem kérdésében az unió és az Egyesült Királyság között. Ehhez kompromisszumra van szükség – fogalmazott. Kiemelte, az államfők és kormányfők októberi csúcstalálkozójának tapasztalatai olyan helyzet elé állították Boris Johnson brit miniszterelnököt, hogy azt mondja, ha az unió álláspontján nem változtat, akkor a kereskedelmi tárgyalásokat le is lehet zárni, mert ebbe nem hajlandó a brit kormány belemenni és elfogadni. Úgy gondolja, az akkori események mindkét fél figyelmét felhívták arra, hogy a kompromisszumos megoldásban érdekeltek.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

hirado, kossuthradio

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Flört a kocsmában: Egy szexi kísértet akarta elcsábítani a szellemvadásznőt

Döbbenetes eseményről számolt be Rachel Parsons. Rachel Parsons idestova húsz esztendeje tevékenykedik lelkes szellemvadászként, rendíthetetlenül deríti fel a paranormális...

Előkerült a térfigyelő kamera felvétele a Jókai utcai házomlásról – felkavaró videó (18+)

Szinte teljesen leomlott hétfő délelőtt Budapesten a Jókai és az Aradi utca sarkán található épület teteje és az...

Eldőlt: 2035-től nem lehet új benzinzes és dízeles autót venni az EU-ban

Ma, szerda hajnalban elfogadták az Európai Unió tagországai a klímavédelmi törvényeket, miszerint 2035-től a tagországok területén betiltják a...

Ekkora baj közelít? Az állam mostantól vészhelyzetben átveheti az energiacégek irányítását

Az orosz–ukrán háborúra hivatkozva, rendelettel készítette elő a magyar kormány, hogy a magyar állam az ellátás folyamatosságára és...