21 C
Budapest
2023. június. 4. vasárnap

Kiemelt! Óriási balhé a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren! Gusztustalan viselkedésű biztonsági őrök, egyre másra érkeznek felvételek az undorító jelenetekről – videók

Dátum:

Megosztás:

Egyre-másra látnak napvilágot döbbenetes videók a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér bizonyos biztonsági őreinek viselkedéséről egy Youtube-csatornán, amit öt olyan taxis működtet, akik megelégelték a megalázó, lekezelő bánásmódot és a mindennapos erőszakot.

A videókon láthatóak fenyítések, taxiba beköpködés és taxisverés is. A videókból nem derül ki egyértelműen, hogy a reptéren tartózkodó taxisok – akik nem a hivatalos szállító, azaz a Főtaxi munkatársai, de bejegyzett, legális taxisofőrök nagy cégektől – vajon tettek-e valami illegálisat, amivel kivívták az őrök haragját.

Az Index cikke szerint évek óta húzódó üzleti vita áll az ügyek hátterében. A reptérrel a főtaxi áll szerződésben, nekik van ott drosztjuk és bódéik, a szerződés szerint előjogokat élveznek, de kötelezettségeik is vannak. Csak a Főtaxi használhatja a terminálhoz közelebbi belső sávot az érkezési oldalon, a drosztokat: ezért díjat fizet a taxiscég, van teljesítési biztosíték, és a szolgáltatásban minőséget kell hozniuk. Ezek miatt nem tartotta aggályosnak például a Gazdasági Versenyhivatal a kialakult helyzetet.

Videó1 – „Vadászgatsz”

 

Más cégek taxisai szintén behajthatnak a reptérre, akár utassal, akár egy érkező utas hívására érkezve, és nem is kell plusz díjat fizetniük, ha a meghatározott behajtási időn belül maradnak. annyi, hogy nem tartózkodhatnak a főtaxi számára kijelölt helyeken. egy ideje azt csinálják, hogy az érkezési oldalhoz, a külső – általuk is használható – sávra behajtva várakoznak pár percet, hátha leesik nekik is egy-egy utas. Ezen taxisok között lehetnek rendes, engedélyes személyfuvarozók és hiénák is.

Videó2 – „Te f.sszopó”

Ezek a taxisok most azt panaszolják, hogy a repülőtér egyik alvállalkozójaként működő biztonsági szolgálat munkatársai agresszívan, fenyegetően lépnek fel ellenük, nem ritka a fizikai konfliktus sem. Nemrég azért ütöttek meg egy taxist, mert fel akart venni hétszemélyes kocsijába egy ötfős társaságot, erre a biztonságiak megpróbálták elterelni a Főtaxi felé az utasokat, s a konfliktus ebből alakult ki.

Videó3 – Köpködés a kocsiba

Öt taxis megelégelte a reptéren kialakult helyzetet, ügyvédet is fogadtak, s nyitottak egy Youtube-csatornát is, ahol sorra teszik közzé a megalázó helyzeteket ábrázoló videókat.

Van olyan, amelyen biztonságiak állnak körbe egy egyébként nem tiltott helyen várakozó taxist, és fenyítgetik, de van olyan is, amin egy a kocsijában ülő taxist azzal vádolnak, hogy ráhúzta az egyik őrre a kormányt. Az őrök beköpdösnek a taxiba, illetve válogatott fenyegetésekkel árasztják el a sofőrt. aztán ott a videó, amint a taxis megütik, s ugyanaz az őr másnap már ismét taxist fenyeget, a lehető legalpáribb, kocsmai szövegek kíséretében.

Az Indexnek a taxisok által fogadott ügyvéd azt mondta, megengedhetetlenek ezek a maffiamódszerek, több hatósági bejelentést is tettek és a rendőrséghez fordultak, így jelenleg négy közvádas és egy magánvádas büntetőeljárás zajlik zaklatás és garázdaság miatt. Panaszt tettek az Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál is, mivel a taxisok szerint az őrök elrettentő céllal kamerázzák őket. Versenykorlátozó magatartás miatt a Gazdasági Versenyhivatalnál is bejelentést tesznek.

Videó5 – A turistát így fogadják az őrök

A panaszos taxisok szerint ugyanis az őrök nem csak a hiénákat, hanem a BKK-engedéllyel rendelkező, szerintük jogszerűen dolgozó taxisokat is vegzálnak és akadályozzák a munkájukat, jogsértő módon. ugyanis semmi nem tiltja, hogy ők is vegyenek fel utasokat a reptéren. azt akarják elérni, hogy az őrök ne vegzálják őket és ne állítsák be törvénytelennek a tevékenységüket.

Videó6 – „Te kurva”

portál megkereste a Budapest Airportot is, akik nem válaszoltak arra a kérdésekre, hogy miért illegális a nem főtaxis sofőrök tevékenysége, illetve mit tesznek a biztonságiak túlkapásai ellen, hanem azt mondták, „az utasok és a létesítmény biztonsága az elsődleges”, és nem folytatható illegális üzleti tevékenység a területen. A reptér szerint felszámolták a korábbi években elszaporodott olyan sofőrök tevékenységét, akik körülállták, zaklatták az utasokat. Azoknak viszont, akik a szabályokat betartják, semmilyen következménnyel nem kell számolniuk. A taxisverős videó kapcsán viszont kijelentették, az erőszakra zéró tolerancia van, ezért az alvállalkozójukkal eltávolíttatták a reptérről a taxisverő biztonsági őrt.

Az érintett biztonsági cég a kérdésekre nem válaszolt. Egy korábbi riportból viszont kiderül, hogy vezetőjük szerint a biztonsági meló ma már észmunka… A cikkben szereplő videók mondjuk nem ezt mutatják, mint ahogy az alábbi videó sem, ahol szabályos horgot üt az agresszív biztonsági őr a taxisnak!

Hirmagazin.eu: Nekünk már csak az a kérdésünk, hogy azok az emberek, akik bűncselekményeket követtek el, miért nincsenek eljárás alá vonva, mi több, mivel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kiemelt munkaterületnek is tekintendő, miért nincsenek letartóztatva?!!

index, blikk, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Hazánkba is megérkeztek a Pokol Angyalai (Hell’s Angels) motorosklub tagjai

Az Egyesült Államok a társaságot bűnözők bandájaként tartja számon. A világ minden tájáról jönnek a tagok, akik hazánktól...

Videón az M1-esen át menekülő őz, amely egy tatabányai kertben talált menedéket

Őzet találtak egy családi ház kertjében Tatabányán pénteken. Az állat kilométerekről, az M1-es autópályán át kóborolhatott el idáig. Az M1-es...

Sorsfordító kijelentést tett Volodimir Zelenszkij

Ukrajna készen áll a rég várt ellentámadás megindítására, hogy visszafoglalja az Oroszország által megszállt területeket – közölte az ukrán...

Itt vannak az új hulladékgazdálkodási rendszer díjai

Megismerhetők azok a díjak, amelyeket alkalmazni kell az energiaügyi miniszter rendelete alapján a július 1-jétől hatályos hulladékgazdálkodási rendszerben. A...