Hirmagazin.eu
Főoldal » Kiemelt! Óriási balhé a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren! Gusztustalan viselkedésű biztonsági őrök, egyre másra érkeznek felvételek az undorító jelenetekről – videók
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Kiemelt! Óriási balhé a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren! Gusztustalan viselkedésű biztonsági őrök, egyre másra érkeznek felvételek az undorító jelenetekről – videók

Egyre-másra látnak napvilágot döbbenetes videók a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér bizonyos biztonsági őreinek viselkedéséről egy Youtube-csatornán, amit öt olyan taxis működtet, akik megelégelték a megalázó, lekezelő bánásmódot és a mindennapos erőszakot.

A videókon láthatóak fenyítések, taxiba beköpködés és taxisverés is. A videókból nem derül ki egyértelműen, hogy a reptéren tartózkodó taxisok – akik nem a hivatalos szállító, azaz a Főtaxi munkatársai, de bejegyzett, legális taxisofőrök nagy cégektől – vajon tettek-e valami illegálisat, amivel kivívták az őrök haragját.

Az Index cikke szerint évek óta húzódó üzleti vita áll az ügyek hátterében. A reptérrel a főtaxi áll szerződésben, nekik van ott drosztjuk és bódéik, a szerződés szerint előjogokat élveznek, de kötelezettségeik is vannak. Csak a Főtaxi használhatja a terminálhoz közelebbi belső sávot az érkezési oldalon, a drosztokat: ezért díjat fizet a taxiscég, van teljesítési biztosíték, és a szolgáltatásban minőséget kell hozniuk. Ezek miatt nem tartotta aggályosnak például a Gazdasági Versenyhivatal a kialakult helyzetet.

Videó1 – „Vadászgatsz”

 

Más cégek taxisai szintén behajthatnak a reptérre, akár utassal, akár egy érkező utas hívására érkezve, és nem is kell plusz díjat fizetniük, ha a meghatározott behajtási időn belül maradnak. annyi, hogy nem tartózkodhatnak a főtaxi számára kijelölt helyeken. egy ideje azt csinálják, hogy az érkezési oldalhoz, a külső – általuk is használható – sávra behajtva várakoznak pár percet, hátha leesik nekik is egy-egy utas. Ezen taxisok között lehetnek rendes, engedélyes személyfuvarozók és hiénák is.

Videó2 – „Te f.sszopó”

Ezek a taxisok most azt panaszolják, hogy a repülőtér egyik alvállalkozójaként működő biztonsági szolgálat munkatársai agresszívan, fenyegetően lépnek fel ellenük, nem ritka a fizikai konfliktus sem. Nemrég azért ütöttek meg egy taxist, mert fel akart venni hétszemélyes kocsijába egy ötfős társaságot, erre a biztonságiak megpróbálták elterelni a Főtaxi felé az utasokat, s a konfliktus ebből alakult ki.

Videó3 – Köpködés a kocsiba

Öt taxis megelégelte a reptéren kialakult helyzetet, ügyvédet is fogadtak, s nyitottak egy Youtube-csatornát is, ahol sorra teszik közzé a megalázó helyzeteket ábrázoló videókat.

Van olyan, amelyen biztonságiak állnak körbe egy egyébként nem tiltott helyen várakozó taxist, és fenyítgetik, de van olyan is, amin egy a kocsijában ülő taxist azzal vádolnak, hogy ráhúzta az egyik őrre a kormányt. Az őrök beköpdösnek a taxiba, illetve válogatott fenyegetésekkel árasztják el a sofőrt. aztán ott a videó, amint a taxis megütik, s ugyanaz az őr másnap már ismét taxist fenyeget, a lehető legalpáribb, kocsmai szövegek kíséretében.

Az Indexnek a taxisok által fogadott ügyvéd azt mondta, megengedhetetlenek ezek a maffiamódszerek, több hatósági bejelentést is tettek és a rendőrséghez fordultak, így jelenleg négy közvádas és egy magánvádas büntetőeljárás zajlik zaklatás és garázdaság miatt. Panaszt tettek az Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál is, mivel a taxisok szerint az őrök elrettentő céllal kamerázzák őket. Versenykorlátozó magatartás miatt a Gazdasági Versenyhivatalnál is bejelentést tesznek.

Videó5 – A turistát így fogadják az őrök

A panaszos taxisok szerint ugyanis az őrök nem csak a hiénákat, hanem a BKK-engedéllyel rendelkező, szerintük jogszerűen dolgozó taxisokat is vegzálnak és akadályozzák a munkájukat, jogsértő módon. ugyanis semmi nem tiltja, hogy ők is vegyenek fel utasokat a reptéren. azt akarják elérni, hogy az őrök ne vegzálják őket és ne állítsák be törvénytelennek a tevékenységüket.

Videó6 – „Te kurva”

portál megkereste a Budapest Airportot is, akik nem válaszoltak arra a kérdésekre, hogy miért illegális a nem főtaxis sofőrök tevékenysége, illetve mit tesznek a biztonságiak túlkapásai ellen, hanem azt mondták, „az utasok és a létesítmény biztonsága az elsődleges”, és nem folytatható illegális üzleti tevékenység a területen. A reptér szerint felszámolták a korábbi években elszaporodott olyan sofőrök tevékenységét, akik körülállták, zaklatták az utasokat. Azoknak viszont, akik a szabályokat betartják, semmilyen következménnyel nem kell számolniuk. A taxisverős videó kapcsán viszont kijelentették, az erőszakra zéró tolerancia van, ezért az alvállalkozójukkal eltávolíttatták a reptérről a taxisverő biztonsági őrt.

Az érintett biztonsági cég a kérdésekre nem válaszolt. Egy korábbi riportból viszont kiderül, hogy vezetőjük szerint a biztonsági meló ma már észmunka… A cikkben szereplő videók mondjuk nem ezt mutatják, mint ahogy az alábbi videó sem, ahol szabályos horgot üt az agresszív biztonsági őr a taxisnak!

Hirmagazin.eu: Nekünk már csak az a kérdésünk, hogy azok az emberek, akik bűncselekményeket követtek el, miért nincsenek eljárás alá vonva, mi több, mivel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kiemelt munkaterületnek is tekintendő, miért nincsenek letartóztatva?!!

index, blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

„Ha létezik ember, aki túlél egy ilyet, az ő!” – Megszólalt a Himalájában eltűnt hegymászó testvére

Géza

Tartálykocsi és személyautó ütközött, lezárták a 47-es főutat Hódmezővásárhelynél..

Géza

Friss hír! Halálos baleset Budapesten!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....
EnglishFrenchGermanHungarian