24.7 C
Budapest
2022. július. 1. péntek

Kiemelt! Együtt gyermekeink internetes kiszolgáltatottsága ellen!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület együttműködik a közös cél elérése érdekében.

Együtt gyermekeink internetes kiszolgáltatottsága ellen!

Az együttműködési megállapodást dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, dr. Balogh János r. vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány és Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) elnöke írta alá 2019. október 22-én Budapesten. Az aláírásnál jelen volt dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, az NGYSZ elnöke is.

Együtt gyermekeink internetes kiszolgáltatottsága ellen!

Az aláírás alkalmával az országos rendőrfőkapitány kiemelte: Magyarország felkészült a kiberbűnözés aktuális kihívásainak kezelésére. A Készenléti Rendőrségen belül nálunk működik a térség legnagyobb koncentrált, kifejezetten e célra létrehozott egysége, több mint 100 fős létszámmal.

Együtt gyermekeink internetes kiszolgáltatottsága ellen!

Az együttműködés keretében a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülete a www.biztonsagosinternet.hu bejelentőfelületükre érkezett jelzéseket haladéktalanul továbbítja a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztályra.

A rendőrség az ügyek általános tapasztalatairól – a jogszabályi rendelkezések és adatvédelmi szabályok betartásával – rendszeresen tájékoztatja az NGYSZ-t.

Az MTI/Belügyminisztériumi közlemény itt érhető el.

Kapcsolódó: Digitális gyerekek, digitális szülők.

Fotók: Zsaru magazin

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Pénteken sok minden zárva tart majd

Július 1-jén lesz a Semmelweis-nap, emiatt leáll az egészségügy nagy része, és akkor lesz a köztisztviselők napja is. A...

Joe Biden két javaslata is elbukott a G7-csúcson

Értesülések szerint az Oroszországgal szembeni szankciók szigorítására készültek a G7-csoport tagországainak állam- és kormányfői németországi csúcstalálkozójukon. Ehelyett csak egy...

Napi 12 szem sárgabarack magja, és 3 hónap alatt olyan történik, amit magad sem hiszel el: eltűnik a rák és a daganat..

World Without Cancer című kötetében az amerikai Edward Griffin leleplezi a titkot a B17 vitaminról, amelyet a gyógyszeripar...

A lejárt okmányoknak tényleg annyi csütörtök éjfélkor

A MÁV és a Volán is figyelmeztet erre. A lejárt okmányok csütörtökig használhatók a MÁV-Volán-csoport járatain, július 1-jétől, péntektől...
facebook