15.5 C
Budapest
2022. május. 17. kedd

Kiegészítő nyugdíjemelés jöhet a magyar nyugdíjasoknak: itt vannak az adatok..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Erre számíthatnak még az idén.

A parlament internetes oldalán közzétett 2021-es költségvetési törvénymódosító indítványában egy eddig nem kommunikált információ bukkant fel, ami nyugdíjasokat érinti: a januártól adott 3%-os nyugdíjemelésen túl további legalább 0,6-pontos (januárig visszamenőleges) emelésre is sor kerül az év közben.

Valószínűleg még ezen felül is lesz egy nyugdíjemelés novemberben, gondoljunk csak a Magyar Nemzeti Bank friss inflációs előrejelzésére.

Az általános indoklás főbb családpolitikai változásokat felsoroló részénél az alábbi mondatok olvashatóak:

“2021 januárjától 3%-kal emelkedtek a nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások. A jelenlegi prognózisok alapján ezt meghaladó, 3,6%-os infláció várható 2021 egészében. Az érintettek már év közben kiegészítő ellátás-emelésben részesülnek. Amennyiben ezen értéket is meghaladná a tényleges infláció, úgy a különbözetet – a vonatkozó törvényi rendelkezéseknek megfelelően – a kormány november hónapban januárra visszamenőleg is kifizeti.”

Ez új információ, az mfor.hu vette észre először, mert eddig csak arról lehetett tudni, hogy a kormány 3%-os emelést hajt végre, igaz lehetett rá számítani, hogy ez egy alultervezett mértéket takar.

A 2021-es költségvetést még tavaly júniusban fogadta el a kormány javaslatára a parlament, akkor rögzítették ezt a bizonyos 3%-os mértéket, de idén a gazdaság újraindítása, az ellátási láncok változása magasabb inflációs adatot hozhat.

Most ebben az anyagban derül ki, hogy a tervezetthez képest várhatóan magasabb (3,6%) infláció miatt év közben kiegészítő nyugdíjemelés várható. Sőt a fenti utolsó mondat azt is érzékelteti, hogy akár a 3,6%-ot is meghaladhatja az infláció, amennyiben ez így lesz, akkor a szükséges további nyugdíjkompenzációt majd a novemberi korrekció idején fogja meglépni a kormány (szintén visszamenőlegesen januárig rendezik az emelést).

Erre a 3,6%-on felüli további emelésre is van esély, mert a Magyar Nemzeti Bank nemrég kiadott inflációs jelentésében 2021-re átlagosan 3,8-3,9%-os inflációt prognosztizált írja a portfolio.hu.

portfolio

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Még előtte állt az egész élet: barátja szeme láttára zuhant a mélybe a 23 éves lány

Barátja szeme láttára vesztette életét egy fiatal nő. Még előtte állt volna az egész élete. A Romániából származó Nane-losana Bodea május...

Az a helyzet, hogy megöregedtél, kisanyám

Azt hitted, hogy nem fog megtörténni, ugye? Azt hitted, hogy megúszod, mert veled és a testeddel ilyesmi nem...

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának közleménye szerint az Azovsztal acélgyárban állomásozó egységek vezetői parancsot kaptak embereik életének megmentésére.

Elhagyták az ukránok az Azovsztal acélgyárat.. Hétfőn több száz embert evakuáltak az acélműből: ez volt utolsó menedékhely a városban,...

Hatalmas nemzeti lobogó ékesíti a megújuló Citadellát

Nem egészen három hónap alatt valósította meg a ZÁÉV a grandiózus lobogót és annak tartozékait. A ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Market...