34.1 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Kidobták a szülei, ezért akart öngyilkos lenni a fiú Margit-hídon

Dátum:

Megosztás:

Fináncz Dominik szerda délután munka után sétált hazafelé, amikor meglátta a Margit híd korlátjába kapaszkodó fiatalt.

Zsigereiben érezte, hogy nagy a baj, mindjárt a mélybe veti magát, ezért odasétált hozzá és beszélgetni kezdett vele. Meghallgatta bánatát, biztató szavakkal próbálta lebeszélni az öngyilkosságról, sőt, a rendőrök kiérkezéséig vele maradt.

öngyilkosság,Margit-híd
Fotó: Bors

A 22 éves fiú civilben a csókakői polgárőrség tagja, talán ennek és egyéves katonai szolgálatának is köszönhető, hogy az öngyilkosságra készülő fiatal segítségére sietett.

– idézte fel a Borsnak a történteket az életmentő Dominik, aki a rendőrök kiérkezéséig beszélt a sráchoz, miközben a mellettük elhaladó autósok bekiabálása csak nehezítette a helyzetet. Üvöltöztek felé, hogy „Rohadjál meg! Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!” Nem csoda, hogy amikor a rendőröket meglátta a srác, csak annyit mondott nekik, hogy „Lőjetek le!” Szerencsére a kiérkező járőrök megakadályozták a tragédiát.

– mesélte el a 13. kerületben szolgálatot teljesítő Koszó Attila rendőrjárőr.

Májusban a szokásosnál is többen követnek el öngyilkosságot. A bizonyítványosztás, az érettségi hatalmas nyomást jelent a fiatalokra – mondta dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológus. – Azok a diákok, akik egyébként is önbizalomhiánnyal küszködnek, nem kapnak támogatást a szülőktől, családtól, gyakran abban látják a megoldást, hogy kiszállnak az életből. A hét elején egy 40-60 év körüli nő holttestét húzták ki a Dunából a Margit híd lábánál. Április végén pedig egymás után egy 63 éves férfit és egy fiatal lányt húztak ki a folyóból a rendőrök, szintén a Margit hídról zuhantak a vízbe.

Ha úgy érzi, ön vagy a környezetében más krízishelyzetben van, segítségre szorul, hívja az ingyenes 116-123 felnőtt lelkisegélyszámot! A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány gyerek és ifjúsági lelkisegélyszáma: 116-111.

ripost

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

DIE WELTWOCHE: Visszatérhet a magyar Aranycsapat? – YouTube videó, az Aranycsapat legeredményesebb VB-szerepléséről

Frank Furedi magyar-kanadai író, társadalom-kutató és a Canterbury-i Kenti Egyetem szociológia emeritus professzora úgy látja, hogy a magyar...

Ezt eddig nem tették a kirakatba: aki ebbe a csoportba tartozik, ősztől négyszeres díjat fizet a gázért, de az áram is brutálisan drágul!

Aki kikerül a rezsicsökkentett díjszabás alól, annak a jelenlegi ár többszörösét kell kicsengetnie. A kormány két hete hozott rendeletet...

Alekosz brutálisan beleszállt a visszatérésre készülő Joshi Bharatba: „Mégis, miféle értéket akar képviselni? Olyat, amiben megmutatja, hogyan kell tönkretenni egy boldog családot?”

Ahogy arról médiánk is beszámolt, Joshi Bharat Palik László Hova tűnt? című műsorának adott interjújában bejelentette, fél éven...

Szijjártó Péter újabb bejelentést tett

Air China kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest között, így július...