12.4 C
Budapest
2022. május. 19. csütörtök

Kiderült, mitől retteg Kim Dzsongun

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Észak-Korea vezetője nem őrült, hanem csak nagyon óvatos, és félelmében veszi körül magát a legborzalmasabb pusztításra képes fegyverekkel – állítja egy amerikai atompolitika szakértő.

Jeffrey Lewis, a Middlebury Nemzetközi Tanulmányok Intézet munkatársa szerint Kim Dzsongun attól tart, hogy hasonló sors várhat rá, mint Szaddám Husszeinre és Moammer Kadhafira. Az iraki és a líbiai vezető is szembeszállt az Egyesült Államokkal, és mindketten szörnyű halált haltak. Ezt akarja a koreai vezér megelőzni úgy, hogy folyamatosan fenyegeti az amerikaiakat.

Lewis szerint nagyon nehéz lenne elérni Észak-Koreánál, hogy egyezzen bele a nukleáris fegyverek leszerelésében, pont Irak példája miatt.

Hogyan biztosíthatjuk Észak-Koreát arról, hogy amennyiben aláírnak egy szerződést, nem végzik úgy, mint Szaddám? Szaddám végül feladta a tömegpusztító fegyvereit, de mi amerikaiak nem hittünk neki, és lerohantuk Irakot

– emlékeztet a háborúra és a kivégzésre szakértő, aki szerint Kim a rossz tapasztalatok miatt nem fog megválni fegyvereitől. Szintén baljós jel lehet a cserbenhagyott Líbia is számára: Kadhafi brutalitása amerikai válaszcsapást eredményezett, végül pedig saját népe végezte ki a diktátort.

Kim Dzsongun nem őrült. Nagyon hatékony és embertelen módon, de megszerezte a hatalmat az országa felett. Borzalmas dolgokat hajlandó végrehajtani azért, hogy megvédje magát. Ha én lennék az ő helyében, én is ragaszkodnék a nukleáris fegyvereimhez.

Forrás: Ripost

Fotó: Europress / KCNA via KNS – AFP

Fotó: AFP

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Németország Leopard tankokat ad ajándékba Csehországnak, hogy Csehország tudjon adni régi fegyvereket Ukrajnának.. – Szólj hozzá!

Csehország 15 Leopard 2A4 típusú harckocsit kap Németországtól, és tárgyalásokat kezdett további 50, a legkorszerűbb Leopard-változathoz tartozó 2A7+...

Mariupol végleg elesett, egy ország két évszázados politikának vet véget Putyin

Mariupol védői több hónapos küzdelem után feladták a harcot, így elesett az Azovi-tenger melletti város utolsó bástyája, az...

Időjárás: mutatjuk, mire számíthat ezen a májusi csütörtökön

Az észak felől hazánkba nyomuló hűvösebb légtömeg nyugalomba kerül fölöttünk, így a csütörtök hajnal még a tegnapinál is...

Észak-Korea a járvány szorításában – a büszke országvezetés nem kér külföldi segítséget, és saját szakembereit okolja a krízisért – hanganyagon a szakélrtővel készült interjú.....

A határok hermetikus lezártsága miatt elképzelhető, hogy valóban csak most érte el a koronavírus-járvány Észak-Koreát, ám az oltatlanság...