21 C
Budapest
2023. június. 4. vasárnap

Kiderült: hozzánk is jutott-e ürülékes kávé

Dátum:

Megosztás:

Egyre csak hízik az ürülékes brit botrány. A Ripost most azt is kiderítette, itthonra jut-e oda nem illő dolog a kávéba.

Villámcsapásként érte a hír a briteket, hogy ki tudja, meddig, defekália baktériumával szennyezett jegeskávét iszogattak.

Kiderült: hozzánk is jutott-e ürülékes kávé
Képünk illusztráció.

A BBC egyik fogyasztói problémákkal foglalkozó műsora derítette ki, hogy a legnépszerűbb kávézóláncok, a Starbucks, Caffe Nero,és a Costa kávéiban ürülék nyomait találták.

A vizsgálatokból kiderült: a legnagyobb arányban azokban a kávékban fordult elő baktérium, amikben jég is volt.

Kiderült hozzánk is jutott-e ürülékes kávé 1
Képünk illusztráció.

A Costa esetében például 10-ből 7 minta volt szennyezett. A Starbucks és a Nero esetében ez a szám „csak” 3 volt.

Mivel Magyarországon az érintett láncok közül kettő is megtalálható, joggal merül fel a kérdés, vajon ugyanazokkal az eljárásokkal készül-e a kávé a budapesti kávézókban, mint a briteknél?

Kiderült hozzánk is jutott-e ürülékes kávé 2
Képünk illusztráció.

Megkerestük mindkét vállalatot. A Costa Coffe azonnal csalódottságát fejezte ki az angol eredmények miatt, és jelezte, felülvizsgálja a jég kezelésének módját az üzleteiben. Arra is fény derült, hogyan szennyeződhetett a kávékba került jég:

„Úgy gondoljuk, a jég szennyeződése a kávézókban a jég kezelésére használt kanalak fogantyújáról származhatott, mivel az érintett kávézókban ezeket a kollégák a jégben felejtették. Az eset után a jég kezelésére történő hálózati előírásokat frissítettük.”

A magyarországi eljárásokra vonatkozóan pedig azt írták:

Itthon a jeget jéggépeken készítjük a kávézókban. Szállítunk még esetenként jeget kívülről, de az egyetlen és jól ismert hazai jégszállító és mi is kifogástalan budapesti vizet használunk” – közölte a Costa Coffee Hungary marketing menedzsere.

Kiderült hozzánk is jutott-e ürülékes kávé 3
Képünk illusztráció.

A Starbucks is válaszolt kérdéseinkre: a magyar Starbucksok az AmRest, illetve annak hazai leányvállalatának üzemeltetése alatt állnak.

„Az italok készítéséhez használt szűrt víz és a belőle helyben készített jég alapanyagaként a hálózati ivóvizet használják. Ezen okok miatt a szennyezett brit jég semmilyen körülmények között nem kerülhetett Magyarországra.”

Közölték azt is, hogy a hazai kávézókban szigorú szabályokat követnek, a víz minőségét pedig külső laboratóriummal is ellenőriztetik.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Hazánkba is megérkeztek a Pokol Angyalai (Hell’s Angels) motorosklub tagjai

Az Egyesült Államok a társaságot bűnözők bandájaként tartja számon. A világ minden tájáról jönnek a tagok, akik hazánktól...

Videón az M1-esen át menekülő őz, amely egy tatabányai kertben talált menedéket

Őzet találtak egy családi ház kertjében Tatabányán pénteken. Az állat kilométerekről, az M1-es autópályán át kóborolhatott el idáig. Az M1-es...

Sorsfordító kijelentést tett Volodimir Zelenszkij

Ukrajna készen áll a rég várt ellentámadás megindítására, hogy visszafoglalja az Oroszország által megszállt területeket – közölte az ukrán...

Itt vannak az új hulladékgazdálkodási rendszer díjai

Megismerhetők azok a díjak, amelyeket alkalmazni kell az energiaügyi miniszter rendelete alapján a július 1-jétől hatályos hulladékgazdálkodási rendszerben. A...