-1.6 C
Budapest
2023. február. 8. szerda

Kiderült, honnan érkezik a legtöbb használt autó – itt a lista

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Nemcsak az ár miatt választják a külföldi beszerzést az autósok, vannak érdekes szempontok is.

Felpörgött itthon a használt autók forgalma, és sokan külföldről hoznak vagy hozatnak be fiatalabb vagy korosabb gépkocsikat, amelyek megfizethetőbbek, mint az új típusok. Emiatt viszont továbbra sem fiatalodik a hazai járműpark, ráadásul környezeti szempontból sem előnyös, ha a máshol már levetett autók a hazai utakat használják.

A Pénzcentrum a CarVertical tanulmánya alapján megnézte, honnan érkezik a legtöbb használt autó Magyarországra. Az adatok alapján kiderült, hogy a legtöbb autó Németországból jön Magyarországra, a vizsgált járművek több mint fele innen érkezett (54,2 százalék), utána következik Belgium (9,3), Olaszország (7,0), Hollandia (5,9) és az Egyesült Államok (5,2).

A szakértők megnézték milyen okok állhatnak a fenti számok mögött:

  • Németország – egyrészt a német autók általános megbízhatóságából ered, másrészt a Németországban futó autókról általánosan elmondható, hogy az átlagosnál gondosabb karbantartás alatt állnak, vagyis a német tulajdonosok több pénzt adnak ki autójuk szervizelésére, mint a többi országban. Sok autóimportőr akár évtizedes németországi múlttal, kapcsolatrendszerrel, helyismerettel rendelkezik, ami megint csak magyarázatot adhat az importált autók hatalmas arányára.
  • Belgium – a belga autótulajdonosok is szeretnek költeni járművükre, hogy fenntartsák a jó állapotát. Ezenkívül jó minőségű utak, autópályák szövik be az országot, melyek kevésbé veszik igénybe az autókat. Gyakran egészen apró sérüléssel, hibával rendelkező autókat potom pénzért kínálják – a biztosítótársaságok üzletpolitikája miatt jobban megéri ezeket eladni, mint megjavíttatni.
  • Olaszország – az éghajlati sajátosságok miatt nagy részük jól működő klímával és akár napfénytetővel rendelkezik, illetve az olasz utakat gyakorlatilag sohasem sózzák, ami miatt az átlagoshoz képest kisebb mértékű probléma a rozsdásodás.
  • Hollandia – magasabb a szervizeltség, ezenkívül 2014 óta nagyon részletes és szigorú nyilvántartási adatbázis működik, melybe minden hivatalos szervizben történt látogatás során bejegyzik az autók óraállását, így nagyon ritka az ezzel való visszaélés.
  • Egyesült Államok – a ritka és/vagy presztízsautókat sokan onnan választják, illetve az amerikai árveréseken rengeteg autó fordul meg, és általában nagyon jó áron lehet elnyerni egy licitet.
Nyitókép: vezess.hu
Forrás: Infostart.hu / Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Mindkét lábát amputálni kellett az olimpiai bajnoknak

Mindkét lábát amputálni kellett a korábbi orosz műkorcsolyázó Roman Kosztomarovnak, aki 2006-ban jégtáncban téli olimpiai aranyérmet szerzett. A többszörös...

Nagyon rossz irány: az ukránok orosz területek célbavételét emlegetik, az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak

A Mandiner is megírta: az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak. „Az orosz félnek nem áll szándékában eltűrni az amerikai nagykövetség...

Az EP-jelentéstevője szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti politikus szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt. Szerinte a magyar...

Megtalálták az elveszett várost az óceán mélyén – videó

A Közép-atlanti gerinctől nyugatra, az óceán mélyén tornyok csipkézett tája emelkedik ki a homályból. Krémszínű falaik és oszlopaik kísérteties...