22.3 C
Budapest
2022. augusztus. 8. hétfő

Kiderült: ezért szúrhatta meg az osztálytársát a 14 éves fiú Tatabányán – Ilyen állapotban van most az áldozat

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Tatabánya — Egy lány miatt haragudott meg a 14 éves Rajmund annyira egy iskolatársára, hogy az egyik szünetben beledöfte az otthonról hozott konyhakést.

Ugyanazt a lányt szerették mindketten az osztálytársával, ezért szúrta meg / Fotó: Varga Imre

Ugyanazt a lányt szerették mindketten az osztálytársával, ezért szúrta meg / Fotó: Varga Imre

A borzalmas pillanatoknak több diák is szemtanúja volt, bár egy ideig azt hitték, csak viccel a sérült, amikor az oldalát fogva segítségért könyörög. Ám amikor a diákok meglátták, hogy ömlik a vére, tudták, hogy nagyon nagy a baj. Addigra a tanárok is odaértek, akik – amellett, hogy próbálták ellátni az erősen vérző fiút – tárcsázták a mentőket.

A tragédia után másnap látszólag minden a szokásos medrében folyt a Bolyai János Általános Iskolában. Néhány szülő nehezményezte is, hogy tanítás helyett miért nem a diákok lelkiállapotával foglalkozik az iskola.

– Nagyon remélem, hogy az iskola valahogy megpróbálja a gyerekek lelkét rendbe tenni, hiszen egy ilyen eset örök sebet ejthet a kamaszokban! – morgolódott egy édesanya. De vajon miért történt a felháborító támadás?

A rendőrség fotót közölt a késről: nem tűnik veszélyesnek, de súlyos sérülést okozott / Fotó: Police.hu

A rendőrség fotót közölt a késről: nem tűnik veszélyesnek, de súlyos sérülést okozott / Fotó: Police.hu

– Egy csaj miatt pattantak össze. Ugyanazt a lányt szerették, az utóbbi időben rengeteg volt a feszültség közöttük. Úgy tudom, a szúrás előtt Rajmund félrehívta a másikat a terem egyik sarkába, hogy beszéljenek. Aztán a többiek azt látták, hogy az áldozat ordít, majd rohan a folyosóra. Először azt hittük, hülyéskednek, de aztán azt ordította, hogy „mentsen meg valaki, mert meghalok!” – idézte fel a drámai pillanatokat az egyik szemtanú.

A késelő diák elég balhésnak számított, a magatartásával többször volt már probléma. Áldozatát vagány, de tisztelettudó srácnak írták le ismerősei. A családok nem kívántak nyilatkozni, az iskola intézményvezetője, Váraljainé Vasecz Mária viszont küldött egy írásbeli választ a Blikk megkeresésére. Ebben azt írta, hogy semmi előjele nem volt a támadásnak, a sérült diákot pedig az osztályfőnöke kísérte el a kórházba.

A kamasz fiúról tudták, hogy nem békés természet, de senki nem hitte volna, hogy képes lesz leszúrni egy társát / Fotó: FacebookA kamasz fiúról tudták, hogy nem békés természet, de senki nem hitte volna, hogy képes lesz leszúrni egy társát / Fotó: Facebook

A gyermeket megoperálták, azt üzente nekünk, hogy a körülményekhez képest jól van, köszöni, hogy annyian aggódunk érte. Az elkövetőnek magatartási kihágásai korábban is voltak, de olyan jellegű probléma nem, melyből bárki is arra következtethetett volna, hogy ilyen szörnyű tettet fog elkövetni. A családdal kapcsolatban álltunk, a szülők együttműködőnek bizonyultak. Az érintett osztály tanulóihoz pszichológust kértünk, hogy az eseményeket minél hamarabb feldolgozhassák. Az intézmény másik épületében teljesít jelenleg iskolaőr szolgálatot, de az esemény után ebbe az épületbe is kérni fogjuk a szolgálat teljesítését. Mindannyiunk számára hosszabb időbe fog telni a feldolgozás” – írta az intézmény vezetője.

police, blikk

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Hat hengerrel is halhatatlan – Mercedes-Benz 250 (1971) veteránteszt – képek

Elnyűhetetlen technika egyszerű, de harmonikus csomagolásban, igényes futóművel és minőségi kidolgozással: az „állólámpás Merci" mércének számított új korában,...

Az autót a nővére vezette, amikor vonattal ütköztek.. – A helyszínen szörnyethalt a 16 éves focitehetség..

A felhők fölött focizhat tovább - így búcsúztak Gyirmóton a fiatal focistától, .. a család összeomlott.. Még több bűnügyi...

Döntött a bíróság: Elvesztette Jolly élete egyik legfontosabb perét..

A válás után végre pont került a gyermekelhelyezési per végére is. Suzy az anyaságról és jelenleg életéről is...

Új életet kezd Schumacher felesége, imádott férjével együtt..

Corinna Schumacher nem véletlenül könnyezte meg otthon ápolt férje megható méltatását. Óriási feladat előtt áll: új életet kezdenek...
facebook