26.1 C
Budapest
2022. július. 2. szombat

Kiderült az igazság: Timi az ügyvezetője a luxusvillát megvásárló cégnek – Bámulatos vagyont termelt Vajna öröksége

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Budapest — Kiderült az igazság Vajna Tímea (38) luxusvillájával kapcsolatban.

Mint arról a Blikk hétfői száma beszámolt, Andy Vajna (†74) özvegye 850 millió forintért vásárolt egy budai luxusvillát. Cikkünk után az üzletasszony azt írta közösségi oldalán, hogy nem tulajdonosa az ingatlannak, ő csupán egy cégtől bérli azt, amikor éppen nem Los Angelesben van.

Ezek után kikértük a Pest Megyei Földhivataltól a II. kerületi álomotthon tulajdoni lapját, hogy megtudjuk, pontosan melyik cég a tulajdonosa a villának, és kiderült: az AV Investments volt a vásárló. Nem titok, hogy ezt a céget a néhai filmmogul alapította, halála után pedig az özvegye igazgatja. A céges dokumentumokból tisztán látszik, hogy Vajna Tímea harmadmagával ügyvezetője a cégnek, de önálló aláírási joggal egyedül ő rendelkezik közülük. A cégkivonatot megvizsgálva az is kiderült, hogy volt is miből kifizetnie a cégnek a villát, hiszen szépen termeli a pénzt. Amíg 2017-ben 3,1, 2018-ban körülbelül 2,9 milliárd volt a cég adózott eredménye, úgy az elmúlt évet már közel 10,9 milliárddal zárta.

„Bonyolult cégháló, amit Andy maga után hagyott, de a fő vállalata az AV Investments volt, aminek az érdekeltségébe tartoztak a kaszinók, az ingatlancégei és a médiaérdekeltségei. A halála előtt is átalakuláson ment keresztül a Vajna-birodalom, és utána is voltak összeolvadások. Azt rebesgetik, mindent összevetve 40 milliárdot ér Andy öröksége” – árulta el a részleteket egy, a neve elhallgatását kérő ismerős.

A földhivatali dokumentum alapján az Andy Vajna által alapított AV Investments  nevű cég a budai luxusvilla tulajdonosa A földhivatali dokumentum alapján az Andy Vajna által alapított AV Investments nevű cég a budai luxusvilla tulajdonosa

Korábbi otthonát nem saját cégtől bérelte a házaspár, hiszen évekig Gattyán György (50) budai villájában laktak. A gyászoló özvegy tavaly nyáron könnyek között nyilatkozott a TV2-nek akkori helyzetéről. Bevallotta, férje halálával hirtelen minden a nyakába zúdult, úgy érzi, nem tudja egyedül irányítani a pénzügyeket. Hamar eldőlt, hogy a Gattyán-villában nem marad, nem engedheti meg magának a luxust, hiszen nem látta tisztán, hogyan alakul az öröklés, mi jut, mi marad a hatalmas vagyonból.

Vagy a házban maradok, vagy az utcára megyek” – mondta Tímea, aki akkor még Lamborghinijét is árulta az interneten, s helyzete teljesen kilátástalannak tűnt. A mostani állás szerint viszont úgy tűnik, megoldódott a helyzet, az anyagi háttere biztossá vált, bár még mindig nem derült ki, lezárult-e a hagyatéki tárgyalás.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: RAS ARCHIV

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Karalyos Marci és Hajósi Miklós élőben a rallyról.. – interjú, képek

Ezüstérem a Fuglaui rallycross katlanban Karalyos Marci az elmúlt hétvégén újra felöltötte a versenyoverálját, és nyolc kategóriatársával rajthoz állt a...

Újra bálna tűnt fel a Szajnában – képek

Nagy méretű bálna tűnt fel a Szajnában, egy hónappal azután, hogy egy másik tengeri emlős, egy kardszárnyú delfin...

Észak-Korea vezetése hajmeresztő bejelentéssel állt elő

A szakértők értetlenül állnak az északi, a koronavírus érkezésével kapcsolatos álláspont előtt. Észak-Korea lakosságát eközben arra figyelmeztette az...

A magyar katona nem társadalmi termék, hanem védelmező. A magyar hadsereg nem költségvetési kérdés, hanem a nemzeti megmaradás őre.

Amióta az eszemet tudom, mindig a hadsereg jelentette a rend végső bizonyosságát. Amikor hazánk határvidékén dörögtek a fegyverek,...
facebook