Home Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó „Kicsit mindenkinek az apukája volt” – az egész falu gyászolja a robbanásban...

„Kicsit mindenkinek az apukája volt” – az egész falu gyászolja a robbanásban elhunyt Gyula bácsit Markazon – képek

0
bors

Imádta a focit és 75 éves kora ellenére még gyakorolta is a településen népszerű idős úr, aki a szörnyű robbanásban élét vesztette a Heves vármegyei községben.

Mint arról a Bors is írt, hatalmas robbanás rázta meg a Heves vármegyei Markaz települést szombat reggel. A Dobó utca egyik háza ugyanis hatalmas detonációval berobbant, a tető pedig óriási lángokkal égett, majd beomlott.

Gyula bácsi az egyik szobában volt a robbanás idején. Életét már nem lehetett megmenteni   Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A helyeik elmondták: hatalmas volt a robbanás hangja:

Ébren voltam ekkor már, de ha nem, akkor is meghallom, pedig nem lakok a közvetlen közelében. Aztán nagyon gyorsan már az egész ház lángokban állt

 – mondta egy környékbeli férfi. 

– A 75 négyzetméteres épület teljes terjedelmében égett, a robbanás és a tűz miatt folyamatosan szakadt be az épület teteje. A tűzoltók oltás közben egy összeégett holttestet találtak a helyszínen – közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 

Bár a tűzoltók rekordgyorsasággal a helyszínre értek és eloltották a lángokat, a ház egyik szobájában azonban egy holttestet találtak. 

A férfi háza teljesen leégett, a tető is beomlott    Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Ekkor lett világos mindenki számára, hogy a ház tulaja, a településen köztiszteletnek örvendő 75 éves Gyula bácsi is a házban volt azon a tragikus reggelen.

 A nyugdíjast mindenki szerette, a helyiek egy emberként gyászolják:

Gyula bácsi itt kicsit mindenkinek az apukája volt, igazi közösségi ember 

– mesélte a férfi egyik ismerőse. Mint mondta, az idős férfi lelkes focista volt, és a fiataloknak is gyakran segített, örömmel részt vett a programokban: 

Nagyon fiatalos volt a korához képest, jó kedélyű, vidám férfi, stramm, és jó erőben volt. Iszonyúan fog hiányozni. Itt mindenkinek, aki ismerte, egy kicsit az apukája volt

  – tette hozzá az ismerős. 

Azt is elárulta, hogy szerettei is a településen élnek, ők is sokkot kaptak, a robbanás helyszínén is ott voltak az eset után. 

Borzalmas lehetett nekik, hogy látták, mi történt, nem kívánom senkinek 

– szögezte le szomorúan. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a robbanás és a tűz mitől keletkezett, azt később tűzvizsgálat fogja kideríteni.

Forrás

HIRMAGAZIN ONLINE MÉDIA

Exit mobile version
Megszakítás