Merkel kancellárasszony a minap szigorúbb hangot ütött meg migráns-ügyben és kijelentette: a Németországba érkezett menekültek hosszú várakozásra számíthatnak, mielőtt maguk után hozhatnák családjaikat. A családegyesítések késleltetését Merkel a német ellátórendszer túlterheltségével magyarázta.

Itt álljunk meg egy pillanatra: Önöknek is feltűnt a logikai bukfenc a kancellárasszony szavaiban?

Hogyan lehetséges, hogy valaki menekültstátuszt kap Németországban, de a családjának még ott kell maradni egy ideig, ahonnan az illetőnek el kellett menekülnie? Hogyan lehetséges, hogy valaki menekült, vagyis súlyos veszélyben volt az élete hazájában, de a családja még ráér? Ők talán nincsenek veszélyben? Hogy is van ez?

Ebben a logikai ellentmondásban a napnál is világosabban látszik a nyugati elit kétszínűsége. Nincs itt szó semmiféle menekültügyről: ami ma Európában zajlik, az valójában szervezett tömeges betelepítés.

Merkel kép migráns kezében

(Angela Merkel képét szorongató migráns Németországban.)

Merkel pedig ezt a tömeges betelepítést szeretné szervezett keretek között tartani. Erre utalt akkor is, amikor a bevándorlás „legalizálásáról” beszélt. És erről szól a kötelező kvóta is: Németország és más nyugati országok kiválogatnák, hogy melyik migránsra van szükségük, és melyikre nem.

Mi erre csak annyit tudunk mondani: nein, danke!