Home Életmód Tech Kiadták a figyelmeztetést: óriási veszélyben vannak az Androidosok!

Kiadták a figyelmeztetést: óriási veszélyben vannak az Androidosok!

0
Applikációval lopják az Androidosok pénzét. Fotó: Pexels

Ha letöltötte ezt az applikációt, azonnal törölje le a telefonjáról.

Komoly figyelmeztetést kaptak az Android felhasználók, miután egy kamu applikációval pénzt akarnak rabolni tőlük. A McAfee antivírus szoftver csaló app először 2021-ben jelent meg, azonban már több ezer áldozatot szedett magának. Az applikáció segítségével ugyanis a vállalat hozzájut a letöltők bankszámla adataihoz. A cég egy üzenettel veszi feli a kapcsolatot az Androidosokkal, melynek szövege finn és azt kérik, hívják fel őket. 

Applikációval lopják az Androidosok pénzét. Fotó: Pexels

Azonban a hívást követően sok mindenre képesek. Be tudnak jelentkezni például az online bankba, ahonnan pénzt tudnak utalni. Egy áldozat esetében ez a kicsalt összeg 95 ezer euró vagyis 36 millió forint volt! De mégis hogyan érzik ezt el? Úgy, hogy az üzenet egy kamu üzenet a bank nevében. A telefonszám hozzájuk vezet és őkazt tanácsolják töltsék le az applikációjukat saját védelmük érdekében. 

A csalók a szoftverrel átveszik az irányítást a telefon felett. 

– nyilatkozta a finn rendőrség. 

A McAfee applikáció csakis Androidosok számára érhető el. Jó hír azonban, hogy a Google dolgozik azon, hogy egy olyan programot készítsen, amelyet a Play Protecttel felismeri az ilyen hamis appokat, amelyek ekkora károkat tudnak okozni. De addig is, azon Androidosoknak, akik letöltötték a McAfee-t, azonnal töröljék a telefonjukról és vegyék fel a kapcsolatot a bankjukkal biztos, ami biztos – írja a TheSun.

Forrás

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás