23.6 C
Budapest
2024. május. 19. vasárnap
HomeÉletmódTechKiadták a figyelmeztetést: óriási veszélyben vannak az Androidosok!

Kiadták a figyelmeztetést: óriási veszélyben vannak az Androidosok!

Ha letöltötte ezt az applikációt, azonnal törölje le a telefonjáról.

Komoly figyelmeztetést kaptak az Android felhasználók, miután egy kamu applikációval pénzt akarnak rabolni tőlük. A McAfee antivírus szoftver csaló app először 2021-ben jelent meg, azonban már több ezer áldozatot szedett magának. Az applikáció segítségével ugyanis a vállalat hozzájut a letöltők bankszámla adataihoz. A cég egy üzenettel veszi feli a kapcsolatot az Androidosokkal, melynek szövege finn és azt kérik, hívják fel őket. 

androidos telefon
Applikációval lopják az Androidosok pénzét. Fotó: Pexels

Azonban a hívást követően sok mindenre képesek. Be tudnak jelentkezni például az online bankba, ahonnan pénzt tudnak utalni. Egy áldozat esetében ez a kicsalt összeg 95 ezer euró vagyis 36 millió forint volt! De mégis hogyan érzik ezt el? Úgy, hogy az üzenet egy kamu üzenet a bank nevében. A telefonszám hozzájuk vezet és őkazt tanácsolják töltsék le az applikációjukat saját védelmük érdekében. 

A csalók a szoftverrel átveszik az irányítást a telefon felett. 

– nyilatkozta a finn rendőrség. 

A McAfee applikáció csakis Androidosok számára érhető el. Jó hír azonban, hogy a Google dolgozik azon, hogy egy olyan programot készítsen, amelyet a Play Protecttel felismeri az ilyen hamis appokat, amelyek ekkora károkat tudnak okozni. De addig is, azon Androidosoknak, akik letöltötték a McAfee-t, azonnal töröljék a telefonjukról és vegyék fel a kapcsolatot a bankjukkal biztos, ami biztos – írja a TheSun.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work