18.5 C
Budapest
2023. szeptember. 28. csütörtök

Ki fogja visszafizetni Gyurcsány ügyvédjének megbízásait?

Dátum:

Megosztás:

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben üzletszerűen elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik eljárás, ezért függesztette fel a Vas megyei ügyvédi kamara Czeglédy tagságát.

Mi lesz a már megkötött szerződések sorsa, ki fogja visszafizetni a Czeglédyék által felvett megbízási díjakat az önkormányzatnak?

– kérdezi Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő azokat a baloldali vezetésű önkormányzatokat, amelyek Czeglédy Csaba ügyvéddel, az MSZP–DK–Együtt volt szombathelyi önkormányzati képviselőjével kötöttek nagy összegű megbízási szerződéseket különböző jogi feladatok ellátására.

Budai Gyula a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta: Megkereste azokat a baloldali önkormányzatokat a fővárosban, amelyek megbízási szerződést köthettek Czeglédyvel. Ilyen például két DK-s vezetésű kerület, a Niedermüller Péter vezette VII. kerület és a XI. kerület, ahol László Imre a polgármester.

Budai arra kíváncsi, hogy Czeglédy felfüggesztése után mi lesz a több tízmilliós kifizetett megbízási díjjal,

illetve mi lesz a sorsa azoknak a megbízásoknak, amelyeket Czeglédyvel kötöttek. A fideszes országgyűlési képviselő úgy véli, hogy mindenkinek tudnia kell arról, hogy mi lesz azokkal az önkormányzati forrásokkal, amelyeket Czeglédynek akartak juttatni a baloldali vezetők.

Czeglédy ügyvédi irodája két főt foglalkoztat, Czeglédy Csabát és a feleségét. Az önkormányzati megbízásokban azonban annyiféle feladat szerepel, hogy Czeglédy kiesésével a felesége egyedül képtelenné válhat ellátni azokat – ismertette Budai.

Niedermüller Péter egy „semmitmondó” levéllel válaszolt a képviselőnek, amelyben arra kéri, hogy törődjön a saját dolgával és ne avatkozzon bele a VII. kerületi önkormányzat ügyeibe, mert ott Niedermüller szerint minden rendben van.

Ez az a kerület, ahol az áramlopási ügy is kipattant a közelmúltban, ahol a polgármester párttársa bitcoinbányát üzemeltetett az önkormányzat költségére.

Budai felhívta a figyelmet arra, hogy Czeglédy sok-sok hónapot volt előzetesben, és a képviselő szerint a DK-s önkormányzatok kifizetőhelyekké váltak.

Czeglédy Csabának munkát kellett adni, hogy befogják vagy betömjék a száját.

A képviselő emlékeztetett: Erzsébetváros 29 milliót, Újbuda pedig közel 50 milliót fizetett Czeglédy irodájának, és a jövő évben is súlyos tízmilliók vándorolnak majd hozzá.

hirado, kossuthradio

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ukrajna állig felfegyverkezik – több ezer kilométer lőtávolságú rakétákhoz juthat

Az ukrán hadsereg eddigi legmasszívabb csapásait a krími célpontok és az orosz Fekete-tengeri flotta ellen mérte. A sugár...

Győr Rally Metabond szemmel

Élménybeszámoló az Országos Rally Bajnokság helyszínéről Szerző: Metabond 2023. szeptember 8-10. között a HUMDA Országos Rally Bajnokság keretén belül került...

Kate Hudson, Matthew McConaughey – Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt – videó

How to Lose a Guy in 10 Days - amerikai-német romantikus vígjáték Andie Anderson a Nőmérő Magazin újdonsült rovatvezetője,...

„Hajrá, Gelencsér Ferenc!” – Orbán Viktor a TikTokon is bíztatta a Momentum elnökét (VIDEÓ)

Mint ismert, a Momentum-elnök mikrofonja bekapcsolva maradt a legutóbbi parlamenti felszólalása után. Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla,...