30.8 C
Budapest
2022. június. 26. vasárnap

Ki fogja visszafizetni Gyurcsány ügyvédjének megbízásait?

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben üzletszerűen elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik eljárás, ezért függesztette fel a Vas megyei ügyvédi kamara Czeglédy tagságát.

Mi lesz a már megkötött szerződések sorsa, ki fogja visszafizetni a Czeglédyék által felvett megbízási díjakat az önkormányzatnak?

– kérdezi Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő azokat a baloldali vezetésű önkormányzatokat, amelyek Czeglédy Csaba ügyvéddel, az MSZP–DK–Együtt volt szombathelyi önkormányzati képviselőjével kötöttek nagy összegű megbízási szerződéseket különböző jogi feladatok ellátására.

Budai Gyula a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta: Megkereste azokat a baloldali önkormányzatokat a fővárosban, amelyek megbízási szerződést köthettek Czeglédyvel. Ilyen például két DK-s vezetésű kerület, a Niedermüller Péter vezette VII. kerület és a XI. kerület, ahol László Imre a polgármester.

Budai arra kíváncsi, hogy Czeglédy felfüggesztése után mi lesz a több tízmilliós kifizetett megbízási díjjal,

illetve mi lesz a sorsa azoknak a megbízásoknak, amelyeket Czeglédyvel kötöttek. A fideszes országgyűlési képviselő úgy véli, hogy mindenkinek tudnia kell arról, hogy mi lesz azokkal az önkormányzati forrásokkal, amelyeket Czeglédynek akartak juttatni a baloldali vezetők.

Czeglédy ügyvédi irodája két főt foglalkoztat, Czeglédy Csabát és a feleségét. Az önkormányzati megbízásokban azonban annyiféle feladat szerepel, hogy Czeglédy kiesésével a felesége egyedül képtelenné válhat ellátni azokat – ismertette Budai.

Niedermüller Péter egy „semmitmondó” levéllel válaszolt a képviselőnek, amelyben arra kéri, hogy törődjön a saját dolgával és ne avatkozzon bele a VII. kerületi önkormányzat ügyeibe, mert ott Niedermüller szerint minden rendben van.

Ez az a kerület, ahol az áramlopási ügy is kipattant a közelmúltban, ahol a polgármester párttársa bitcoinbányát üzemeltetett az önkormányzat költségére.

Budai felhívta a figyelmet arra, hogy Czeglédy sok-sok hónapot volt előzetesben, és a képviselő szerint a DK-s önkormányzatok kifizetőhelyekké váltak.

Czeglédy Csabának munkát kellett adni, hogy befogják vagy betömjék a száját.

A képviselő emlékeztetett: Erzsébetváros 29 milliót, Újbuda pedig közel 50 milliót fizetett Czeglédy irodájának, és a jövő évben is súlyos tízmilliók vándorolnak majd hozzá.

hirado, kossuthradio

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Órák kérdése, és hivatalosan fizetésképtelen lehet Oroszország

Órák választhatják el Oroszországot a fizetésképtelenségtől, amely már a háború kitörése óta fenyegeti Moszkvát – írja a Bloomberg. Vasárnap este...

Élőhírek Ukrajnából – youtube videó

Robbanások a Rivne régióban található Sarnyban: halottak és súlyosan megsérültek. Három ember meghalt, négyen - a kórházban, ketten...

Ingyen nyaraltat 3200 családot Mészáros Lőrinc: 200 millió forintot jótékonykodik el

A nehéz helyzetben élő családok megsegítésére, amelyben évek óta élen járnak a magyar tulajdonú Mészáros Csoport cégei. A korábbi...

Afganisztánban hatalmas földrengés volt, ezrek haltak meg, tízezrek váltak hajléktalanná, és senki nem segít nekik.. – Hol itt az igazság?

Németország egymilliárd euróval segíti az ukrán költségvetést, de ha úgy vesszük, az egész világ segít Ukrajnának, de az...