29.7 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Ki az úr a zárkában? Összezárták a két nehézsúlyú bűnözőt: együtt raboskodik a soroksári futó nő gyilkosa és a Dózsa György úti ámokfutó

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Átgondolt stratégia lehet amögött, hogy a két férfi egy cellában kötött ki.

Közös cellában raboskodik a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd (42) és a soroksári futó nő megölésével vádolt, R. Szilveszter (43). Egyikük széltében, másikuk hosszabban alig fér be az apró cellába, ez azonban nem azt jelenti, hogy ökölcsapásoktól lenne hangos a zárkájuk. Sőt, információink szerint a két nehézfiú remekül kijön egymással.

Laikusként azt gondolhatnánk, egy ilyen párosnak meg vannak számlálva az együtt töltött percei, hiszen mindketten igen dominánsak, egyeduralomra törnek. Ezzel szemben a szakértő úgy látja, a börtön vezetősége nagyon is átgondolt és stratégiailag helyes döntést hozott, amikor közös zárkába osztotta be őket.

– Mivel fizikailag közel azonos adottságokkal bírnak, egyikük sem lehet biztos benne, hogy egy összecsapásból ki jönne ki győztesen. Ezt felmérhették, ezért nem packáznak egymással. És mivel két, a börtönt jól ismerő emberről beszélünk, azt is tudják, hogy a rendbontás milyen fegyelmi eljárásokat, megvonásokat vonhat maga után – vélekedett Németh Zsolt kriminológus.

Mindenki ezt olvassa most!

A békés együttélés nemcsak a szakember víziója, maga R. Szilveszter is erről számolt be ügyvédjének.

– Telefonon beszéltem ügyfelemmel, aki örömmel újságolta, hogy kivel van egy cellában. Állítása szerint teljesen normális a viszonyuk, sőt, az is kiderült, több közös ismerősük is van. Szilveszter különben sem egy balhés rab, ameddig nem volt együtt a mostani cellatársával, a fal felé fordulva krimiket olvasott. Még az udvarra sem akart kimenni, annyira elvolt a maga világában – számolt be lapunknak dr. Lichy József.

M. Richárd neve a kecskeméti maffiaperben tűnt fel először, 2006-ban nyolc évet kapott, ebből ötöt ült le. 2017-ben ismét hallatott magáról: luxusautójával karambolozott a Dózsa György úton.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

A másik kocsiban ketten életüket vesztették. M. Richárd 140-nel hajtott jogosítvány nélkül. Első fokon négy év börtönbüntetésre ítélték. A jogerős ítéletig szabadlábon védekezhetett volna, de annyi szabálysértést követett el, hogy börtönbe kellett vonulnia.

R. Szilveszter a vád szerint 2013-ban brutális módon megölte Kardosné Gyurik Krisztinát (†36).

A gyilkost öt évig hiába kereste a rendőrség, áttörést az hozott, hogy a más bűncselekmények miatt raboskodó R. Szilveszter DNS-mintája egyezést mutatott a helyszínen rögzített anyagmaradványokkal. A hajléktalanéletet élő férfi tárgyalása jelenleg is tart.

Egyes forrásaink szerint az sem kizárt, határozott célja is lehet annak, hogy a két bűnöző egy cellába került. R. Szilveszter lebukása óta egyetlenegyszer sem tett vallomást. Talán M. Richárd társaságában megeredhet a nyelve?

Együtt a halálba

Két férfi, hat áldozat, két, tényleges életfogytiglani büntetés – a magyar kriminalisztika történetének leghíresebb zárkaduóját a balástyai rémként elhíresült Szabó Zoltán és a gyálaréti rémként emlegetett Miklósi Viktor alkotta. Előbbi négy, utóbbi két ember haláláért felelt, a szegedi Csillag börtön cellájában raboskodtak közösen. 2016 decemberében közösen vetettek véget életüknek, felakasztották magukat.

blikk

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Lev Tolsztoj megúszta a könyvégetést, de a többiek nem..

A népek nem fogadták meg Tolsztoj "üzenetét": A <Háború és béke> nem az ukránok és nem az oroszok igazát...

Tragikus motoroshalál történt Zala megyében

Motoros ütközött egy autóval Pókaszepetken. A rendelkezésre álló adatok szerint Pókaszepetk, Petőfi Sándor utcában 2022. június 26-án 16 óra...

Rubint Réka levetkőzött a Playboynak, erről álmodott minden férfi idehaza (18+)

Egy kis hiányérzetünk azért maradt, mert a bugyi nem került le róla. Rubint Réka nem retteg a nyilvánosság előtti...

Ezért érdemes műbőrből varrni

A bőrből készült holmik népszerűek: vagányak, csinosak, azonban nagyon drágák is tudnak lenni. Éppen ezért, sokan nem engedhetik...