13.6 C
Budapest
2022. szeptember. 26. hétfő

Kezdetben csak sántított a 7 éves Emma – Lesújtó diagnózist közöltek az orvosok

Dátum:

Megosztás:

Borzasztó megpróbáltatáson van túl egy kislány, amit még a felnőttek sem bírnak könnyen. Családja reménykedik a teljes gyógyulásban.

Még több külföldi hír

Elképzelhetetlen trauma minden szülő számára, ha gyermekét súlyos betegség támadja meg. Irtózatos lehet belegondolni, hogy elveszíthetik szeretett gyermeküket. Mégis vannak olyan szülők, akiknek át kell élni azt a komor valóságot, hogy gyermekét rákkal diagnosztizálják.

Egy Antrimben élő házaspár nemrég kapta a szörnyű hírt, hogy hétéves kislányuknak ritka csontrákja van.

A diagnózis éppoly megrázó volt, mint amilyen hirtelen és váratlan.

– Észrevettük, hogy Emma sántít az unokatestvére születésnapi partiján. Gyönyörű, napsütéses júniusi délután volt, és a gyerekek ugráltak a medencében. Úgy tűnt, Emma húzza a lábát. Közelebbről megvizsgálva láttuk, hogy a jobb térde felett duzzanat van. A férjem, Paul másnap elvitte a háziorvoshoz, hogy megvizsgálják – kezdte az édesanya, Petra McNeilly a Belfast Telegraphnak.

Még több külföldi hír

A vizsgálatok után azt mondták Paulnak, hogy komoly a baj, nem egy egyszerű izomsérülésről van szó, mint amire elsőre gondoltak. A szülőket semmi sem készíthette fel arra, hogy egy rutinellenőrzés ilyen lesújtó hírrel fog végződni.

Két héten belül megerősítették: Emmának Ewing-szarkómája van, a csontrák egy ritka formája, ami fiatalokat és a gyerekeket érint elsősorban. A kemoterápiáját már azon a héten megkezdték, a harmadik ciklus végére Emma gyönyörű hosszú szőke haja eltűnt.

–Emma tudja, hogy nagyon súlyos betegsége van, azt hiszem, tudja, hogy ráknak hívják. Tudja, hogy a lábában, a gerincében és a tüdejében van… de nem hiszem, hogy tisztában van a súlyosságával – tette hozzá szomorúan Petra. Az édesanya hozzátette, hogy három másik gyermeke, Adam (9), Daniel (6) és Anna (5) tudja, hogy a testvérük beteg, és aggódnak, hogy ők is megkaphatják ugyanazt a betegséget.

A düh, a frusztráció és a kétségbeesett szomorúság csak három a sok érzelem közül, amit a pár érez. A hónapokig tartó kimerítő kemoterápia mellett Emma kezelése, – ami nem sokkal január 8-ai születésnapja után fejeződött be – nem kevesebb, mint 40 sugárkezelésből is állt.

Még több külföldi hír

Emma most már boldogabb, hogy az igazán szörnyű résznek vége, de még mindig félénk és borzasztóan szomorú, hogy elvesztette az összes haját. Van egy parókája, amelyet kifejezetten neki készítettek, de nem hordja, inkább egy csinos kalap alá rejti kopasz fejét. A tragikus sorsú család most tűkön ülve várja az eredményeket, hogy kiderüljön sikerült-e legyőzniük a halálos betegséget.

Petra többek között azért döntött úgy, hogy nyilvánosan beszél Emma betegségéről, hogy felhívja a figyelmet a Ewing-szarkómára, valamint hogy rávilágítson néhány árulkodó jelre, amelyek ezzel a ráktípussal kapcsolatosak.

borsonline

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Arzénos családirtásra épített praxist: Gerzsány Mária, a sorozatgyilkos hátborzongató története (18+)

Megdöbbentő történet egy kegyetlen emberről. Sokáig azért nem sikerült lebuktatni, mert a falubeli megrendelői összejátszottak vele. Sok hátborzongató történetet...

Megtartotta körzetét a baloldal Újpesten

Győzött az ellenzék a IV. kerületben. Egy baloldali körzetet hozott a vasárnap tartott időközin az ellenzék, Maholányi Zsolt, a DK, az...

X-Faktor 2022: tényleg valóságshow lett a tehetségkutató műsorokból?

2004. január 10-én a Megasztár első élőben közvetített döntője új fejezetet nyitott a hazai kereskedelmi tévézés történetében. A műsor hat...

Hiába ment Gyurcsány Miskolcra kampányolni, a Fidesz jelöltje nyert

Barta Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje közösségi oldalán köszönte meg a választók bizalmát. Barta Gábor nyerte Miskolc 3. számú egyéni választókerületében...