Hirmagazin.eu
Főoldal » Kétszer is halottá nyilvánították, mégis él – Volt férje így próbálta kisemmizni Mónikát
Belföldi hírek

Kétszer is halottá nyilvánították, mégis él – Volt férje így próbálta kisemmizni Mónikát

Miskolc – Elképesztő történetről számolt be a Blikknek Boldvári Mónika. Volt férje kétszer is holttá nyilváníttatta őt, eközben pedig felvette a gyerekek után járó árvasági pótlékot, majd később perelt az elmaradt gyermektartásért, amit aztán a végrehajtó leemelt az asszony számlájáról. Mindehhez a bíróság hihetetlen hanyagsága kellett, hiszen kísérletet sem tettek arra, hogy az asszonyt vagy rokonságát megkeressék.

– Igazságtalanság, ami velem történt, és nem is kicsi – mondta elcsukló hangon Boldvári Mónika a Blikknek. – 11 évem ment rá erre az egészre, úgy hogy semmit nem tettem. Ráadásul úgy érzem, hogy még egy gyilkosnak is több joga van, mint nekem.

Boldvári Mónika tíz évnyi külföldi tartózkodás után 2006-ban hazajött Izraelből. Egyik nap, ment a másik után, mígnem 2009-ben egy igazoltatás során azt közölték vele, hogy hivatalosan nincs életben, ugyanis a nyilvántartásban halottként szerepel. A helyzetre rácsodálkozó egyenruhások utána kérdeztek és megtudták, hogy az asszonyt a bíróság nyilvánította holttá.

– Aztán kiderült az is, hogy ezt a volt férjem kezdeményezte 2005-ben, amit hihetetlennek tartottam, mert tudta, hogy élek. Az már csak hab a tortán, hogy a bíróság az eljárás során nem kereste meg a közeli hozzátartóimat, hogy meghallgassa őket, pedig ezt meg kellett volna tennie – közölte Boldvári Mónika.

Az asszony számára egy igazoltatás közben derült ki, hogy egykori párja mit tett vele / Fotó: Pozsonyi Zita Az asszony számára egy igazoltatás közben derült ki, hogy egykori párja mit tett vele / Fotó: Pozsonyi Zita

A holttá nyilvánítást a bíróság 2010-ben hatályon kívül helyezte. Időközben szembesült a nő azzal, hogy nem ez volt az exe első akciója: ugyanezt megtette már évekkel korábban, 2001-ben is. A bíróság azonban akkor maga korrigálta a hibát, és helyezte hatályon kívül a végzést, miután a válást követően Boldvári Mónika személyesen járt el leánykori neve visszavételében, és látták, hogy életben van.

Az asszony elmondta azt is, hogy volt férje 2009-2010 környékén a gyerekek után járó tartásdíj megfizetéséért is pert indított.

– Felháborítónak tartom, hogy a végrehajtó egy 21 évvel ezelőtti bírósági végzés alapján az elmaradt gyermektartásra hivatkozva másfél millió forintot leemelt a bankszámlámról – közölte a nő. Mónika több pert indított, ügyvédje, Szepesházi Péter szerint különös, hogy se a hazai jogrendszer, sem a korábbi Magyar Állam elleni kártérítési perekben a bíróságok, illetve az Alkotmánybíróság sem adtak kompenzációt Mónikának. A nőnek csak a személyiségi jogi perben ítéltek meg hatszázezer forintot, illetve a bíróság a végrehajtó által követelt másfél millió forintot lecsökkentette egymillióra.

Öt év után dönt a bíróság

Mónika 1996-ban távozott külföldre, férje 2001-ben , majd 2005-ben nyilváníttatta holttá. A törvény szerint ha valaki eltűnik és sokáig nem ad életjelet magáról, függő helyzetnek minősül, hiszen előfordulhat, hogy az eltűnt személy házastársa szeretne újból megházasodni vagy a gyerekek öröksége a kérdés. Ennek a függő helyzetnek a rendezésére hivatott a holtnak nyilvánítás. Az eltűnt személyt bírósági határozattal holtnak lehet nyilvánítani, ha eltűnésétől számítva öt év eltelt anélkül, hogy életben létére utaló bármilyen adat ismeretes volna.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Pozsonyi Zita

Hasonló hírek

Újabb tüntetéseket tervez az ellenzék

Géza

Mai cikkünk frissítése: Minősített hazugságok gyűjteménye a tervezet

Géza

Újabb határvadászok álltak szolgálatba!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....