10.5 C
Budapest
2024. február. 24. szombat

Kétszázmillió forintot érő aranyat loptak el a fővárosban – vádat emeltek ellenük

Dátum:

Megosztás:

hirmagazin 2015 06 24 133033
2015. 06. 24. – 11:30
forrás: MTI

Kétszázmillió forint értékű arany ékszert lopott el a vád szerint négy férfi egy fővárosi ékszerbolt falát kibontva, a VIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt ellenük – közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel.
Az Ibolya Tibor fővárosi főügyész által jegyzett közleményben az áll, a vádirat szerint 2012 novemberében az ügy felbujtója, az elsőrendű vádlott megbízta a másodrendű vádlottat azzal, hogy a VIII. kerületi Rákóczi úton lévő, üresen álló helyiséget bérelje ki.

Terve az volt, hogy a kibérelt helyiség és a szomszédos ékszerház közös falát kibontva az ékszerház páncélszekrényéből eltulajdonítják az ékszereket. A másodrendű vádlott kifejezetten erre célra alapított egy céget, majd a cég nevében „étteremként” kibérelte a helyiséget.

Közölték: a lopást – szintén az elsőrendű vádlott megbízásából – már a harmad- és negyedrendű vádlott hajtották végre. A két férfi – egy harmadik, máig ismeretlen társukkal – 2012. december 24. és 27. között szerszámokkal kibontották az ékszerüzlettel közös falat, majd kivágták a páncélszekrény hátsó falát, és mintegy 28 kilogramm arany ékszert tulajdonítottak el belőle, amelynek értéke csaknem 200 millió forint.

A főügyészség tájékoztatása szerint a vádlottak a vád szerint értékesítették a lopott ékszereket, az eladásból származó pénzt pedig szétosztották egymás között.

A kerületi ügyészség az ügyben különösen nagy értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat.

Hozzáfűzi a közlemény: az ügy negyedrendű vádlottja abban a rablási ügyben is vádlott, amelyben az elkövetők titkosrendőröknek adták ki magukat, és csaknem 180 millió forint értékű készpénzt raboltak egy vietnami férfitől – ebben az ügyben a Fővárosi Főügyészség szintén a napokban emelt vádat.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Egy nagyon megható film a mindennapos küzdeni akarásról és küzdelemről – A boldogság nyomában – videó

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár...

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5%

2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4...

Van élet 1 millió dollár alatt?

Újraformálódik a startup piac.. A változásra az inkubátoroknak is reagálni kell Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a...

Kijevbe utazott Ursula von der Leyen a háború évfordulója alkalmából, már nagyon várja a találkozást a ukrán elnök és az EB elnöke!

Kijevbe utazott az Európai Bizottság elnök. e a háború évfordulója alkalmából. Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen...