4.8 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

Kétségbeesett üzenet a budapesti, halálos kollégiumtűz után – Orbán Viktor is megszólalt a tragédia ügyében! (A cikk videót tratalmaz) Oszd meg!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Mint ahogyan reggel a Hirmagazin megírta, égett egy kollégium a fővárosban, ahol egy ember meghalt. Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel felhívta és együttérzéséről biztosította Szabó István református püspököt annak kapcsán, hogy a múlt éjszaka leégett a budapesti Ráday Kollégium épületének több emelete, a tűzesetben pedig életét vesztette egy ember – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor felajánlotta, hogy a kormány segítséget nyújt a károk elhárításához és az épület rendbetételéhez – mondta.

Mint megírtuk, a kollégium második és harmadik emelete gyulladt ki. Az oltási műveletek közben egy megégett holttestet találtak a harmadik emeleten, a lépcsőfordulóban.

A Magyarországi Református Egyház az MTI-vel közölte: a kollégiumban 130 diák lakik, de nem mindenki tartózkodott az épületben, mert többen hazautaztak a vizsgaidőszak alatt. A diákok ideiglenes elhelyezésében segít a IX. kerületi önkormányzat és az evangélikus egyház is.

A Ráday utca 28. szám alatt található a Dunamelléki Református Egyházkerület levéltára, a Ráday Könyvtár, a Török Pál Kari Könyvtár és a Bibliamúzeum is. A Ráday Kollégiumban többségében a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán tanuló diákok élnek – közölte a Magyarországi Református Egyház.

A Károli Gáspár Református Egyetem kétségbeesett üzenetben kéri a diákokat, tudassa mindenki, aki életben van:

„Szerda este tűz ütött ki a Ráday utcai kollégiumban. A Dunamelléki Református Egyházkerület kéri hallgatóinkat, hogy a +36302353691-es telefonszámon üzenetben jelezzék, jól vannak, és írják meg a nevüket is. Kérjük, osszátok tovább ezt a bejegyzést, hogy minél több hallgatónkhoz eljusson az egyházkerület felhívása!” – írták az egyetem Facebook-oldalán.

reformatus.hu azt valószínűsíti, hogy az áldozat egy középkorú vendéglakó lehet.

Összesen száz tűzoltó harminc gépjárművel, több mint két óra megfeszített munkával, tizenkét vízsugárral és három vízágyúval oltotta el a hatalmas lángokat.

Szerdán este fél kilenc után riasztották a budapesti tűzoltókat a IX. kerületi Markusovszky tér és a Ráday utca között lévő oktatási intézmény épületegyütteséhez.

A tűzoltók kiérkezésekor a kollégiumi szárny második és harmadik emeltének ablakain a lángok már kitörtek. A tűzoltás vezetője azonnal megemelte a riasztási fokozatot – összesen száz tűzoltó harminc gépjárművel, több mint két óra megfeszített munkával, tizenkét vízsugárral és három vízágyúval oltotta el a lángokat. A parancsnok egy külön kutató-mentő egységet jelölt ki, az ő feladatuk az épület átvizsgálása és a lehetséges sérültek felkutatása volt.

A tűzoltók oltás közben egy elhunyt embert találtak a harmadik emeleti lépcsőházban. A kollégium tájékoztatása alapján mintegy kilencven ember hagyta el az épületet, miután a tűzjelző megszólalt. A hideg miatt a tűzoltás vezetője melegedőbuszokat kért a helyszínre, de a hír hallatára a környező tanintézmények is felajánlották a segítségüket, így senkinek nem kellett az utcán tölteni az éjszakát.

A hivatásos tűzoltók munkáját a rózsadombi önkéntesek támogatták. Már a tűzoltás közben megkezdődött a tűzvizsgálati eljárás – szakértők bevonásával vizsgáláka a tűz keletkezési okait.

Forrás: Blikk, katasztrófavedelem

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A pálya csúcsán – romantikus, igaz történet, .. gyönyörű, megható film, Kevin Costner főszereplésével – videó

Igaz történet alapján, .. nagyon szép, .. romantikus film, csak ajánlani tudom mindenkinek! Kellemes szórakozást!   Erről Te sem maradhatsz le!   Teljes...

Orbán Viktor a finn kormányfőnek: Svédország és Finnország egyetlen percet sem veszít a NATO-tagságából

A miniszterelnök egyebek közt ezt üzente a Twitteren. Sanna Marin a YLE rádiónak adott interjúban azt mondta, ha találkozik...

Műholdfelvételek bizonyítják, nő az orosz erők száma Fehéroroszországban

A csapattelepítések viszont nem Ukrajna északról történő újbóli megtámadásának előkészítésére utalnak. Az amerikai Institute for the Study of War...

Napelemesek veszélyben: akár már 2024-től megszűnhet az éves szaldóelszámolás

A Magyar Közlönyben megjelentek szakági értelmezése szerint mindenkinek megszűnik az éves szaldóelszámolás. Egy hónap telt el azóta, hogy a...