27.8 C
Budapest
2022. július. 7. csütörtök

Két órán belül meghalt volna a baba, ha nem kap új májat egy jószívű idegentől

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egy kisbaba életét az utolsó pillanatban mentette meg egy jószívű idegen, aki felajánlotta máját.

Sophie két órán belül meghalt volna, ha nem végzik el a beavatkozást.

A kislány édesanyjával az orvosok a baba 6 hónapos korában közölték, hogy a gyereknek májelégtelensége van és mindössze 48 óráig élhet átültetés nélkül. A 21 éves fiatal nő teljesen összeomlott és azt hitte, hogy elveszti a gyermekét.

hirmagazin_2015-08-23_065907

 Gondolkodás nélkül közöltem az orvosokkal, hogy használják az én májamat. Könyörögtem, hogy donor lehessek, hogy megmenthessem a lányom életét” – mondta az anyuka a Sun c. lapnak.

Zoé azonban hiába könyörgött, nem lehetett belőle donor: “nem volt elég idő arra, hogy minden szükséges vizsgálatot elvégezzenek rajtam” – mondta el az asszony, aki ezután tehetetlenül várt, abban bízva, hogy csoda történik a kislányával.

“Őrjítő volt. Egy nappal a határidő lejárta előtt úgy éreztem, muszáj elfoglalnom magam valamivel, ezért fotózni kezdtem Sophie-t. Szerettem volna minél több emléket róla arra az esetre, ha bekövetkezik az, amitől a legjobban félek.” – emlékezett vissza az asszony.

Hét órával a két napos határidő lejárta után azonban a birminghami gyermekkórházba betelefonált egy lehetséges donor. .“Sajnos hamar kiderült, hogy a máj egyáltalán nem megfelelő a kislányunknak, ezért újabb várakozás következett” – mondta az anyuka, aki ekkor már legbelül feladta a reményt és elköszönt Sophietól.

“Amikor öt órával később újabb telefont kaptunk, hogy találtak egy tökéletes donort, nem akartam elhinni. Mivel nem volt vesztegetni való idő, az orvosok azonnal a műtőbe vitték Sophiet.”

A műtét 9 órán át tartott.: “Nagyon aggódtam, mert az orvosunk felkészített a legrosszabbra is. Azt mondta, az olyan állapotban lévő betegek, mint Sophie, ritkán élnek túl egy ilyen komoly műtétet.”– mesélte az anyuka.

Sophie műtétje azonban jól sikerült és egy hónap után haza is vihették a szülei.

hirmagazin_2015-08-23_065854

“Nem tudunk elég hálásak lenni a lelkiismeretes orvosoknak, és persze az ismeretlen, jó szívű donornak azért, hogy visszaadták nekünk a lányunkat. Tisztában vagyunk vele, hogy egész életében gyógyszert kell majd szednie és hogy ha nagyobb lesz, újabb átültetés vár majd rá, de él és boldog. Nekünk pedig ez a legnagyobb boldogság” – jelentette ki az anyuka.

Forrás: hír24

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Botrány! Szeméthegy Tamásiban: Olaszországból érkezett a több ezer m3 szemét, aztán ittragadt..

Lassan apad az Olaszországból behozott szeméthegy Tamásiban, bőven van még mit elhordani – tapasztalta meg a Blikk munkatársa...

Kinek volt nagy üzlet? Kiderült, ki profitált a legtöbbet a Kulcsár Edina-Csuti-G.w.M-Melanie szerelmi konfliktusból

Az életben mindennek magvan az ára, az szerelemnek is. Hogy Kulcsár Edina és párja kapcsolata mibe kerül mind...

Újra elindult a nyomozás: kihallgatta a rendőrség Babicsek Bernát szüleit, felszakadtak a régi sebek

Solymár – Kedden hallgatta ki újra a rendőrség Babicsek Bernát szüleit, akiket megviselt a vallomástétel, ugyanis újra kellett...

Végre Európában is kapható legálisan Kamagra!

A merevedési problémákkal küzdő férfiak és párjaik jól tudják, hogy számos megbízható forrásból származó lehetőség áll a rendelkezésükre,...
facebook