12.9 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Két magyar lányt is túszul ejtett a Hamász, a terroristák Gázába hurcolták őket

Dátum:

Megosztás:

Egy testvérpár került az iszlamisták fogságába október 7-én, édesanyjuk azóta alig hallott róluk.

A 8 éves Ellát és a 15 éves Dafnát egy kibucból rabolták el a Hamász fegyveresei október 7-én, amikor kitörtek a Gázai övezetből, és számos ponton támadtak rá izraeli katonai és civil célpontokra. Az összehangolt terrorakcióban több mint 1400 embert öltek meg, és jelenlegi tudásunk szerint 224 túszt hurcoltak magukkal Gázába.

Dafna és Ella izraeli-magyar kettős állampolgárok, ahogy az édesanyjuk is, aki interjút adott a hírt nyilvánosságra hozó Hetek hetilapnak. Majan Zin azt mondta a Heteknek, hogy kapott néhány képet, melyeken az látszik, ahogy a lányai egy matracon ülve sírnak valahol Gázában, de azóta nem tud róluk semmit. Az egyik képre arabul az volt írva, hogy Dafna készen áll az imákra, imaruhákba öltöztették.

A külügy is megerősítette, hogy magyar túszok vannak Gázában

A család nemrég Magyarországon tartózkodott, de október elején a lányok épp a nő volt férjénél és az ő új családjánál voltak a Nahal Oz nevű kibucban.

A támadás idején a terroristák a volt férjét, az ő jelenlegi párját és fiát is kivégezték. 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a Hetek kérdésére megerősítette, hogy két magyar állampolgár a Hamász fogságába esett. Paczolay Máté szóvivő az alábbi választ küldte a hetilapnak:

„Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az édesanyával, valamint az izraeli hatóságok által létrehozott különleges munkacsoporttal. A gyerekek magyar-izraeli kettős állampolgárok és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiszabadulhassanak, de a biztonsági szempontokra való tekintettel nem áll módunkban több részletet megosztani a nyilvánossággal. A terrortámadásnak továbbra sincs magyar áldozata.”

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

L.L. Junior: Fejek hullottak

L.L. Juniorhoz is eljutottak a vállalkozását érő kemény negatív vélemények: alkalmazottaktól vált meg, egy hónapig minden nap személyesen...

Ezt a 15 filmet mindenki látni akarja 2024-ben

Ha megnézzük a következő 12 hónapra tervezett mozis és streaming-filmek listáját, sok izgalomra számíthatunk! Ki ne szeretné megnézni George Miller Mad...

Házasodna a gazda: Roland és Niki 2020-ban azonnal összeköltöztek a műsor után, azóta is együtt vannak

Hosszútávra terveznek. Roland gazda a Házasodna a gazda 2020-as évadában ismerkedett meg Nikivel, akiről nemrég az RTL stábjának mesélt. Mint mondta, választottjával a műsor...