26.8 C
Budapest
2023. május. 31. szerda

Két kórházból is hazaküldték a törött combcsontú babát, mondván, semmi baja!… Szerinted jól látható, ha egy baba combcsontja el van törve? .. Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Már a rendőrség is nyomoz a törött combcsontú kisfiú ügyében

﷯Petike combcsontja eltört, de csak a harmadik kórházban gipszelték be a lábátPetike combcsontja eltört, de csak a harmadik kórházban gipszelték be a lábát

Igazságügyi szakértőt is kirendelnek majd annak megállapítására, hogy a János Kórházban miért nem vették észre a tíz hónapos kisfiú sérülését.

„Miután megtettem a feljelentésemet a törött combcsontú kisfiam nem megfelelő kórházi ellátása miatt a XII. kerületi kapitányságon, pár nappal későbbre, január 21-re már behívtak és tanúként meghallgattak.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Elmondták, hogy másokat is kikérdeznek majd, és igazságügyi szakértőt rendelnek ki az ügyben” – sorolta Galsa Péter a Blikknek.

Másfél hete írtuk meg, hogy tavaly december közepén egy házaspár elképesztő kálváriát járt be 10 hónapos, combcsonttörést szenvedett kisfiukkal. Petikére hét éves nővére véletlenül ráesett, és a szülők a síró gyerekhez azonnal mentőt hívtak. Este nyolc óra után értek be a János Kórházba, ahonnan az éjszaka közepén haza is küldték a kisfiút és az anyját, mondván, a gyereknek semmi baja nincs.

Másnapra a kisfiú állapota semmit nem javult. A szülők a járásilag illetékes Bethesda Kórházba mentek be a gyerekkel, ám hosszú órákon át hiába vártak, semmi nem történt, ezért Petike háziorvosának segítségével a Madarász utcai gyerekkórházba mentek, ahol az azonnali vizsgálat és röntgen alapján derült ki, hogy a kicsinek eltört a combcsontja.

Különböző álláspontok az ügyben

A János Kórház lapunkkal azt közölte, a kis pácienst két orvos alaposan megvizsgálta, röntgent azért nem csináltak, hogy a kisfiút ne tegyék ki indokolatlan sugárterhelésnek. A szülőktől pedig azt kérték, ha további panaszok vannak, menjenek vissza hozzájuk.

„A János Kórház részéről azt állítják, hogy alapos vizsgálatot végeztek, ám a feleségem elmondása szerint a gyermeket kopogtatással vizsgálták meg, fél másodpercig próbálták négykézlábra állítani, de a gyermek keservesen sírt, amit az orvosoktól való félelemmel magyaráztak, megijedt az orvosoktól” – hozta fel az apa. „A szülő egyébként milyen orvosi gyakorlat alapján tudná a rejtett sérüléseket feltárni? Nem erre való a kórházi ellátás?”

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

„Továbbá a nejemmel azt közölték, hogy röntgenvizsgálatra azért nem került sor, mert a jelen lévő öt-hat főből senki nem akadt, aki a más épületben lévő vizsgálóba átkísérte, átvitte volna a gyermeket és a feleségemet.” Galsa Péter megjegyezte, hogy a kórház hiába hivatkozik arra, hogy gond esetén visszavárták őket további vizsgálatra, az ambuláns lapon az áll, hogy területileg illetékes gyermeksebészetre menjünk be, ami az esetünkben a Bethesda Gyermekkórház.”

Az apa hangsúlyozta, hogy ő nem orvos, de szerint egy törött végtag nem megfelelő kezelése akár maradandó sérülést is okozhatott volna, sőt akár vérrögképződés, szepszis is kialakulhatott volna, ami a gyermek életét is veszélyeztette volna.

Az apa panaszt tett az Alapvető Jogok Biztosánál, az EMMI-nél és az NNK-nál is. Utóbbi lapunkkal azt közölte, hogy a panasz kivizsgálása folyamatban van.

blikk nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Brüsszelben ismertették a tervet, hogyan fosztanák meg hazánkat az uniós elnökségtől

Az erről szóló tájékoztatón Gwendoline Delbos-Corfield baloldali francia EP-képviselő lényegében elismerte, a háborúval kapcsolatos álláspontja miatt büntetnék a...

Novák Katalin személyesen látogatta meg a Koszovóban megsérült magyar katonákat

„A hadsereg főparancsnokaként személyesen is megköszöntem a helytállásukat, és mihamarabbi gyógyulást kívántam nekik” – fogalmazott. A köztársasági elnök a Facebook-oldalán...

Az Egyesült Államok azonnal szankcióval sújtotta Koszovót

Pristina ki lett zárva egy nemzetközi hadgyakorlatból. Az Egyesült Államok először sújtotta szankcióval Koszovót az albán nemzetiségű polgármesterek megválasztását...

Chris Evans, Kim Basinger, Jason Statham, William H. Macy, Jessica Biel – Mobil – amerikai-német izgalmas thriller – videó

Megszólal egy mobiltelefon. Ryan (Chris Evans) felveszi, és békés életét elragadja a totális káosz: gyilkosság és árulás veszi...