20.4 C
Budapest
2022. május. 16. hétfő

Két kórházból is hazaküldték a törött combcsontú babát, mondván, semmi baja!… Szerinted jól látható, ha egy baba combcsontja el van törve? .. Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Már a rendőrség is nyomoz a törött combcsontú kisfiú ügyében

﷯Petike combcsontja eltört, de csak a harmadik kórházban gipszelték be a lábátPetike combcsontja eltört, de csak a harmadik kórházban gipszelték be a lábát

Igazságügyi szakértőt is kirendelnek majd annak megállapítására, hogy a János Kórházban miért nem vették észre a tíz hónapos kisfiú sérülését.

„Miután megtettem a feljelentésemet a törött combcsontú kisfiam nem megfelelő kórházi ellátása miatt a XII. kerületi kapitányságon, pár nappal későbbre, január 21-re már behívtak és tanúként meghallgattak.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Elmondták, hogy másokat is kikérdeznek majd, és igazságügyi szakértőt rendelnek ki az ügyben” – sorolta Galsa Péter a Blikknek.

Másfél hete írtuk meg, hogy tavaly december közepén egy házaspár elképesztő kálváriát járt be 10 hónapos, combcsonttörést szenvedett kisfiukkal. Petikére hét éves nővére véletlenül ráesett, és a szülők a síró gyerekhez azonnal mentőt hívtak. Este nyolc óra után értek be a János Kórházba, ahonnan az éjszaka közepén haza is küldték a kisfiút és az anyját, mondván, a gyereknek semmi baja nincs.

Másnapra a kisfiú állapota semmit nem javult. A szülők a járásilag illetékes Bethesda Kórházba mentek be a gyerekkel, ám hosszú órákon át hiába vártak, semmi nem történt, ezért Petike háziorvosának segítségével a Madarász utcai gyerekkórházba mentek, ahol az azonnali vizsgálat és röntgen alapján derült ki, hogy a kicsinek eltört a combcsontja.

Különböző álláspontok az ügyben

A János Kórház lapunkkal azt közölte, a kis pácienst két orvos alaposan megvizsgálta, röntgent azért nem csináltak, hogy a kisfiút ne tegyék ki indokolatlan sugárterhelésnek. A szülőktől pedig azt kérték, ha további panaszok vannak, menjenek vissza hozzájuk.

„A János Kórház részéről azt állítják, hogy alapos vizsgálatot végeztek, ám a feleségem elmondása szerint a gyermeket kopogtatással vizsgálták meg, fél másodpercig próbálták négykézlábra állítani, de a gyermek keservesen sírt, amit az orvosoktól való félelemmel magyaráztak, megijedt az orvosoktól” – hozta fel az apa. „A szülő egyébként milyen orvosi gyakorlat alapján tudná a rejtett sérüléseket feltárni? Nem erre való a kórházi ellátás?”

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

„Továbbá a nejemmel azt közölték, hogy röntgenvizsgálatra azért nem került sor, mert a jelen lévő öt-hat főből senki nem akadt, aki a más épületben lévő vizsgálóba átkísérte, átvitte volna a gyermeket és a feleségemet.” Galsa Péter megjegyezte, hogy a kórház hiába hivatkozik arra, hogy gond esetén visszavárták őket további vizsgálatra, az ambuláns lapon az áll, hogy területileg illetékes gyermeksebészetre menjünk be, ami az esetünkben a Bethesda Gyermekkórház.”

Az apa hangsúlyozta, hogy ő nem orvos, de szerint egy törött végtag nem megfelelő kezelése akár maradandó sérülést is okozhatott volna, sőt akár vérrögképződés, szepszis is kialakulhatott volna, ami a gyermek életét is veszélyeztette volna.

Az apa panaszt tett az Alapvető Jogok Biztosánál, az EMMI-nél és az NNK-nál is. Utóbbi lapunkkal azt közölte, hogy a panasz kivizsgálása folyamatban van.

blikk nyomán

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Tragédia: durrdefektet kapott és felborult egy tűzoltóautó Borsodban

Annyira siethettek egy tűzesethez a kazincbarcikai tűzoltók, hogy a konvoj lajtoskocsija durrdefektet kapott és felborult. Személyi sérülés nem...

Észak-Korea – Kim DzsungUn: Nem koronavírus, hanem egy országon átviharzó lázas megbetegedés az, amiben benne vagyunk – A helyi állami sajtó szerint lázas betegekből...

Világsajtó - Letarolja Észak-Koreát a koronavírus: teszt és vakcina nélkül küzdenek a humanitárius katasztrófa ellen Sokáig tagadta Észak-Korea diktátora,...

Az orosz oligarchák paradicsomában van villája Zelenszkijnek, amelyet fedőcégeken keresztül birtokol – Szólj hozzá!

A több mint 400 négyzetméteres villa mindössze 400 méterre fekszik a tengerparttól. Volodimir Zelenszkij vagyonát egyes források egymilliárd dollárra...