11.2 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeFőhírekGazdaságKét héten belül, kétszer nőttek az üzemanyagárak jelentősen, hamarosan azonban még többet...

Két héten belül, kétszer nőttek az üzemanyagárak jelentősen, hamarosan azonban még többet kell fizetni a benzinkutakon..

2024. Február 5-én volt az első jelentős mértékű emelés, amikor 600.- Ft fölé csúsztak az üzemanyagárak.

Fenruár 13-án újra emelkedtek az árak, a benzin 7.- Ft-tal, a gázolaj 11.- Ft-tal, annak ellenére, hogy a BRENT olaj világpiaci ára akkorát esett, hogy itthon minimum 20.- Ft-os üzemanyagáresést kellett volna észlelnünk, a 95-ös benzin tekintetében, és természetesen a gázolajnak még jelentősebb mértékben le kellett volna, hogy essen a nagykereskedelmi árí, így a kiskereskedelmi ára is. Aztán hogy a nagykereskedők mit észleltek ebből, azt nem tudjuk, de azt igen, hogy a kutakon végbement a második jelentős emelkedés februárban!

Nem is kis mértékű lesz az áremelkedés ma éjféltől! Benzin esetében 7, gázolajnál pedig 10 forinttal kell többet fizetnünk a kutakon, érdemes tehát legkésőbb ma teletölteni az autó üzemanyagtartályát.

Az előrejelzések szerint a fentiek következtében a benzin átlagára 614, a gázolajé 661 forintra változik – nem nehéz kiszámolni!

Viszont ezzel az emeléssel, ha ezeket az árakat hozzáadjuk a szerda emelt árakhoz, igen jelentős áremelkedés ment végve a 2024-es esztendőben! A literenkénti benzinár ugyanis januáról mostanáig 70.- Ft-tal, a dízelár pedig már 87.- forinttal drágult nagykereskedelmi szinten. 

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work