16.6 C
Budapest
2022. május. 17. kedd

Két hét alatt épül energiatakarékos mintaházpark Szentendrén

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az innovatív házépítő versenyt többek között a WHB Kft. és az Épkar Kft. is támogatta.

Idén először Magyarországon, Szentendrén rendezték meg a Solar Decathlont, a világ egyetemeinek energiatudatos építészeti versenyét.

A West Hungária Bau Kft. és az Épkar Kft. által is támogatott esemény három kontinens, nyolc ország, huszonhét felsőoktatási intézmény és közel 400 versenyző részvételével kezdődött meg.

Az első versenyt az USA Energiaügyi Minisztériuma kezdeményezésére 2002-ben tartották Washingtonban. A Solar Decathlon célja a napenergia, a megújuló energiák és az innovatív technológiák alkalmazásával összefüggő építészeti megoldások népszerűsítése, egyetemista csapatok által felépített pályaműveken keresztül.

„Tudnunk kell, hogy minden, ami isten ege alatt vízszintes a természet tulajdona” – mondta Áder János köztársasági elnök, az eseményre készített videóüzenetében. „A Solar Decathlon versenyein hasonló szellemben hívják kreatív erőpróbára a világ építésznek tanuló egyetemistáit” – fejtette ki az elnök. „Célja, hogy a vízszintesek és a függőlegesek is összhangban legyenek a természettel, hogy olyan házakat hozzunk létre, amik otthon vannak a természetben” – hangsúlyozta. „A fejlődés nem agresszív növekedést, hanem okos változást jelentsen.” „Ha sokan álmodnak együtt az egy új valóság kezdete”- zárta beszédét a köztársasági elnök.

Mindössze 14 nap áll a versenyzők rendelkezésére

A megmérettetésen tehát nem csak tervekkel és látványrajzokkal indultak a csapatok, meg is kell építeniük az elképzeléseiket. Az eredmény ezek után szigorú mérések és gyakorlati teszt után születik meg.

A versenyzőknek tizennégy nap állt rendelkezésükre, hogy az elérhető megújuló technológiák és rendszerek felhasználásával egyedi, innovatív és energiahatékony megoldásokat mutassanak be a közönségnek. A felépülő mintaházakat július 13-tól tekinthetik meg az érdeklődők.

Nem csak a szakmában érdekeltek tekinthetik meg a műveket

A fiatalok kreativitására és innovációs képességére építve, egyetemi kutató-fejlesztők működnek együtt ipari partnerekkel, szponzorokkal és olyan innovatív, energiahatékony házakat tervezzenek, amelyek a megújuló energia és a tudatos erőforrás használatra alapozva, fenntarthatóságot demonstráló mintaotthonok lehetnek. Így a verseny eredményeképpen egy innovatív lakóházakat bemutató “mintaházpark” jön létre Szentendrén, amelyet nem csak a szakma, de a lakosság is látogathat.

magyarepitok

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Villanyoszlopra csavarodott fel egy 18 éves sofőr autója Kaposváron, többen megsérültek

Baleset történt Kaposváron, ahogy egy autó villanyoszlopnak ütközött. Négy embert kórházba kellett vinni. A Baleset-info úgy tudja, 2022. május 15-én 20...

Már a 2G-s telefonok cseréjére is jár támogatás

Május 9-től a 2G-s mobiltelefonok cseréjére is igényelhető támogatás, emellett folytatódik a 3G-s készülékek támogatott cseréje is – írta...

Szavazz a pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszának végleges lezárásáról!

Bizonyára Te is értesültél róla, hogy a Főváros vezetése 2023-tól a pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd...

Pattognak a horvátok, sértegetik Orbán Viktor Miniszterelnökünket a “tengeres” kijelentése kapcsán, pedig aztán, ha valaki tudja, hogy volt tengerünk, akkor azt Orbán Viktor tudja!...

Akkor nézzük, hogy volt-e három tengere Magyarországnak! Az egészséges magyar nemzeti öntudat nincs rászorulva arra, hogy a történelmi múltat...