12.8 C
Budapest
2024. április. 23. kedd
HomeÉletmódEgészség - betegségKét éve nem látott járványhullám érte el Kínát

Két éve nem látott járványhullám érte el Kínát

Több mint két éve nem látott erősségű koronavírus-járvány van kibontakozóban Kínában az omikron és a delta variánsok terjedése miatt.

Vasárnap majdnem 3400 új fertőzöttet jelentettek. Ez a legmagasabb szám 2020 februárja óta, és nagyjából a kétszerese az egy nappal korábbi adatnak.

A lokális gócpontokat igyekeznek lezárni a hatóságok, több millió ember került szigorú karanténba. A sok tünetmentes fertőzött azonban kihívás elé állítja az éveken át olajozottan működő járványügyi protokollt. A problémákat egy egészségügyi tisztviselő is elismerte.

Még több külföldi hír

Az intézkedések az ország egyik legnagyobb városát, Sanghajt is érintik: az egész metropolisz nem került vesztegzár alá, de az iskolák nem nyitnak ki. Északkeleten több nagyvárosban is karanténintézkedéseket hoztak, az észak-koreai határszakasz egy részének településein teljes a lezárás. Dzsilinben a lakosságot már hatszor tesztelték, és vasárnap csak ebben a városban ötszáz új omikronos esetet találtak. A szomszédos, kilencmilliós iparvárost, Csangcsunt pénteken zárták le a hatóságok.

Kína a járvány kezdeti szakaszát követően rendkívül szigorúan vett minden egyes új esetet, sokszor néhány fertőzött miatt milliós városok kényszerültek átfogó karanténba. A lakosság egyre jobban belefárad a szigorba, aminek következtében az elmúlt egy hónapban több gócpontban is enyhébb, célzottabb intézkedéseket vezettek be az új esetek megjelenését követően.

Még több külföldi hír

Kínában a lakosság 87 százaléka van beoltva a koronavírus ellen, részben ennek is köszönhető, hogy sokan tünetmentesen esnek át a fertőzésen.

euronews

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem