26.6 C
Budapest
2022. május. 21. szombat

Készüljünk fel: hamarosan óriási változás jön a magyar bankrendszerben

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Budapest – Óriási változás jöhet a magyar bankrendszerben: a jövő év júliusától elindul az azonnali utalási rendszer, azaz banktól függetlenül 5 másodperc alatt ott lehet a pénz, ahova utaltuk.

Legyen ez az év bármely napján, de akár éjszaka is: az azonnali fizetési rendszer egy teljesen új informatikai rendszeren megvalósított gyors pénzforgalmi megoldás lesz – írja az Index. A jelenlegi utalási rendszerben egyébként hétköznap reggel fél 8 és este fél 6 között, összesen 10 elszámolási ciklusban történnek az utalások.

A forradalmi változás nem csak az azonnali pénzküldésben merül ki: jövő évtől akár telefonszámra, vagy e-mailre is utalhatunk, hiszen ezeket az adatokat is megadhatjuk majd másodlagos azonosítóként. Ezzel együtt megszületik majd a „fizetési kérelem”funkció is, azaz bárkitől pénzt kérhetünk, akinek ismerjük valamely banknál megadott másodlagos azonosítóját. Ehhez meg kell adnunk a kért összeget és annak az azonosítóját, akitől pénzt kérjük. Ő erről kap majd egy értesítést, ahol elutasíthatja, vagy elfogadhatja a „fizetési kérést”. Minderre 60 napja van, ha pedig elfogadta, 5 másodperc alatt ott a pénz, hála az azonnali utalásnak!

Forrás: Blikk.hu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Erdély lesz a NATO elrettentő hadseregének a központja

A NATO romániai harccsoportját (Battle Group Forward Presence – BGFP) azoknak a többnemzetiségű szövetséges csapatoknak az átminősítésével alakítják...

Török harci repülőgépek sértették meg a görög légteret egy amerikai támaszpont közelében

Athén a történtek miatt tiltakozását fejezte ki a török nagykövetnél, s tájékoztatta az ügyről az EU-t, a NATO-t...

Gárdony polgármestere szerint a kutyasétáltatók vigyék haza a kutyaürüléket – Szólj hozzá!

Tóth István, Gárdony polgármestere egy Facebook-posztban számolt be arról, hogy a családjával idén is részt vett a TeSzedd! országos szemétszedő akción,...

Vége a találgatásoknak: Kiderült, ennyit ér Berki Krisztián hagyatéka

Berki Krisztián halálával nem csupán egy fiú, egy apa, egy férj és egy barát távozott, de egy márka...