0.2 C
Budapest
2023. november. 30. csütörtök

Készen állnak a békemegállapodásra a tálibok

Dátum:

Megosztás:

A tálibok teljesen készen állnak a békemegállapodás megkötésére az Egyesült Államokkal

– írta Sziraddzsuddin Hakkani, az afganisztáni radikális iszlamisták vezető helyettese a The New York Times című amerikai lap hasábjain csütörtökön megjelent véleménycikkében.

„Röviddel egy megállapodás aláírása előtt állunk az Egyesült Államokkal és eltökélt szándékunk, hogy minden rendelkezést szó szerint és az egyezség szellemében hajtsunk végre” – írta Hakkani cikkében, amelyben meggyőződését fejezte ki, hogy „az öldökléseknek és a csonkításoknak véget kell érniük”.

Hakkani írásában foglalkozott azzal a sok elemző által felvetett aggodalommal is, hogy a tálibok visszatérhetnek a hatalomba. Úgy fogalmazott, hogy a tálibok készek egy új, befogadó jellegű politikai rendszer létrehozására, amely minden afgán véleményét tükrözi, és senki sem érzi magát kizárva.

Hírügynökségek szerint az amerikai kormány és a tálibok képviselői között zajló tárgyalások az amerikai katonák afganisztáni kivonásáról hamarosan lezárulhatnak. A kabuli kormány megdöntéséért küzdő szélsőségesek berkeiből olyan információk jelentek meg, hogy az egyezményt február 29-én aláírhatják.

Az amerikai csapatkivonásért cserébe a táliboknak garantálniuk kell, hogy harcolni fognak az Iszlám Állam és az al-Kaida terrorszervezetek ellen.

Sziraddzsuddin Hakkani, aki egyúttal a feltehetően pakisztáni központú, Hakkani-hálózat nevű felkelőcsoport alapítója, eddig ritkán jelent meg nyilatkozatokkal a nagy nyilvánosság előtt. A Hakkani-hálózat az utóbbi években több súlyos támadást követett el civilek ellen Afganisztánban.

A véleménycikk megjelenését sok bírálat érte. Szaad Mohszeni, aki annak az afgán médiakonszernnek az elnöke, amelynek tagja a Tolo hírtelevízió is, Twitter-oldalán arról írt, hogy a The New York Times a világ leghírhedtebb terroristáinak segített üzenetük terjesztésében.

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

PET-palack visszaváltás: Nemcsak lehetséges, kötelező is!

BUDAPEST (2023. november 29.) – Jövő év elejétől kötelező PET-palack visszaváltás lép életbe Magyarországon, ami talán érdemben hozzájárulhat...

Megszabadulna fölösleges kilóitól?

Fogyjon velünk lemondások nélkül! A lakosság nagy része küzd súlyfelesleggel, ami egyrészt esztétikai probléma, de sokkal inkább egészségügyi, hisz súlyos...

Álmodozó kényelem – útmutató a stílusos és kényelmes pizsamák kiválasztásához nők számára

Az alvás minőségének javítása érdekében ügyelj arra, hogy a hálószobában ne csak friss levegő legyen. Igaz, hogy az...

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...