23.9 C
Budapest
2022. május. 19. csütörtök

Készen állnak a békemegállapodásra a tálibok

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A tálibok teljesen készen állnak a békemegállapodás megkötésére az Egyesült Államokkal

– írta Sziraddzsuddin Hakkani, az afganisztáni radikális iszlamisták vezető helyettese a The New York Times című amerikai lap hasábjain csütörtökön megjelent véleménycikkében.

„Röviddel egy megállapodás aláírása előtt állunk az Egyesült Államokkal és eltökélt szándékunk, hogy minden rendelkezést szó szerint és az egyezség szellemében hajtsunk végre” – írta Hakkani cikkében, amelyben meggyőződését fejezte ki, hogy „az öldökléseknek és a csonkításoknak véget kell érniük”.

Hakkani írásában foglalkozott azzal a sok elemző által felvetett aggodalommal is, hogy a tálibok visszatérhetnek a hatalomba. Úgy fogalmazott, hogy a tálibok készek egy új, befogadó jellegű politikai rendszer létrehozására, amely minden afgán véleményét tükrözi, és senki sem érzi magát kizárva.

Hírügynökségek szerint az amerikai kormány és a tálibok képviselői között zajló tárgyalások az amerikai katonák afganisztáni kivonásáról hamarosan lezárulhatnak. A kabuli kormány megdöntéséért küzdő szélsőségesek berkeiből olyan információk jelentek meg, hogy az egyezményt február 29-én aláírhatják.

Az amerikai csapatkivonásért cserébe a táliboknak garantálniuk kell, hogy harcolni fognak az Iszlám Állam és az al-Kaida terrorszervezetek ellen.

Sziraddzsuddin Hakkani, aki egyúttal a feltehetően pakisztáni központú, Hakkani-hálózat nevű felkelőcsoport alapítója, eddig ritkán jelent meg nyilatkozatokkal a nagy nyilvánosság előtt. A Hakkani-hálózat az utóbbi években több súlyos támadást követett el civilek ellen Afganisztánban.

A véleménycikk megjelenését sok bírálat érte. Szaad Mohszeni, aki annak az afgán médiakonszernnek az elnöke, amelynek tagja a Tolo hírtelevízió is, Twitter-oldalán arról írt, hogy a The New York Times a világ leghírhedtebb terroristáinak segített üzenetük terjesztésében.

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Élj hosszú életet, nem sok mindent kell tenned érte, de ezt mindenképpen: ..

Minden nap el kell fogyasztanod annyi folyadékot, amennyi elő van írva neked, ez pedig 50 kg testsúlynál 1,5...

Megfejthette a Bermuda-háromszög rejtélyét egy ausztrál tudós

Bár sokan azt hiszik, hogy a hírhedt atlanti-óceáni területen eltűnt járművek természetfeletti események következtében vesztek oda, Karl Kruszelnicki ausztrál...

Németország Leopard tankokat ad ajándékba Csehországnak, hogy Csehország tudjon adni régi fegyvereket Ukrajnának.. – Szólj hozzá!

Csehország 15 Leopard 2A4 típusú harckocsit kap Németországtól, és tárgyalásokat kezdett további 50, a legkorszerűbb Leopard-változathoz tartozó 2A7+...

Mariupol végleg elesett, egy ország két évszázados politikának vet véget Putyin

Mariupol védői több hónapos küzdelem után feladták a harcot, így elesett az Azovi-tenger melletti város utolsó bástyája, az...