10.6 C
Budapest
2023. március. 23. csütörtök

Képzési központot indít a Szent Margit Kórház

Dátum:

Megosztás:

Magyarország az elmúlt időszakban olyan gazdasági eredményeket ért el, amelyek lehetővé teszik, hogy az oktatás és az egészségügy területén is jelentős fejlesztéseket támogathat a kormány – jelentette ki Varga Mihály az óbudai Szent Margit Kórház Képzési Központját bemutató sajtótájékoztatón.

A méltó körülmények megteremtése mellett a szakképzett munkaerő biztosítása is kiemelt feladat – tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter, a főváros II. és III. kerületének országgyűlési képviselője.

Kép: Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály elmondta: a Szent Margit Kórház észak-budapesti viszonylatban nagyon fontos szerepet tölt be, a kormány ezt figyelembe véve támogatta az intézmény önállóságának visszaszerzését, és gyógyító munkájának kiemelt támogatását.

Az elmúlt időszak fejlesztései közül a radiológiai eszközök fejlesztését, az energetikai rendszer korszerűsítését és a gasztroenterológiai osztály felújítását emelte ki. Hozzátette: az Egészséges Budapest Program keretében a közeljövőben mintegy 1,8 milliárd forintos beruházás során további modernizálásra, eszközbeszerzésre és korszerűsítésre nyílik lehetőség.

A miniszter a szakképzési rendszer folyamatos fejlesztésének szükségességére is felhívta a figyelmet. Mint mondta: a szakképzési törvény tavalyi módosítása lehetővé tette a kórházak számára is, hogy tanulószerződéseket köthessenek, ezáltal jobban bekapcsolódhassanak az iskolai rendszerű szakképzésbe.

Kép: Nemzetgazdasági Minisztérium

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a Szent Margit Kórházban most útjára indított, a maga nemében egyedülálló kezdeményezésről elmondta: az megfelel a szakképzés modern irányainak, hiszen ezáltal a kórházban dolgozók végzettségi szintje emelkedik, illetve biztosítható a szakképzett dolgozók utánpótlása is.

A kórházban dolgozók szakmai felkészültségét bizonyítja, hogy a Szent Margit Kórház az első olyan egészségügyi intézmény, amely egyetemi háttér nélkül működtet  elméleti és gyakorlati képzést egyaránt nyújtó Képzési Központot – emelte ki Badacsonyi Szabolcs, a kórház főigazgatója hozzátéve, hogy OKJ-s egészségügyi végzettséget szerezhetnek a tanfolyamaikat elvégzők. Hét  képzést indított el és engedélyeztetett az intézmény, az első három kurzusra eddig harmincan jelentkeztek.

Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Fontos kérdésben döntött a kormány, nem minden betétes örül majd ennek

A kormány a betéti kamatsapka meghosszabbításáról döntött A kormány korábbi döntése értelmében 2022. november 22-től egyes intézményi befektetők, pénztárak,...

Szijjártó Péter: hogy veszi magának a bátorságot az amerikai külügy? – videó

Szarajevóba látogatott a külgazdasági és külügyminiszter. Felháborító, hogy az amerikai külügyminisztérium más országok belügyeivel foglalkozik, és mindenfajta egyoldalú értesülésekre...

Kiderült, ki vesztette életét az M43-ason történt tragédiában – képek

Hiába érkezett a darus tűzoltóautó és a mentőhelikopter, hiába volt a feszítővágós munka. Mint arról az Infostarton is írtunk, súlyos...

A legtrendibb edzésformák

Mindennapjaink jellemzője, hogy a legtöbb ember siet. Kevés időnk van munkánk mellett kikapcsolódásra, sportra. Az egészségünkre pedig fontos és...