5.1 C
Budapest
2022. november. 27. vasárnap

Kék fény a világ körül az ENSZ születésnapján

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Éppen 70 éve annak, hogy életbe lépett az Egyesült Nemzetek Szervezetének alapító okirata.

Kék fény a világ körül az ENSZ születésnapján

A világszervezetet 51 állam hozta létre azért, hogy garantálja a civilek védelmét, megelőzze a fegyveres konfliktusokat és őrködjön az alapvető emberi jogok érvényesülésén.

A karta 103. pontja kimondja, hogy az ENSZ alapszerződésében vállaltak felülírják az aláírók minden más elkötelezettségét.

Az ENSZ főtitkára ünnepi beszédében nem állította, hogy a szervezet sikerre vitte volna küldetését. Ennek ellenére – folytatta Ban Ki Mun – az ENSZ nélkül sivárabb volna a világ. És most, hogy a közgyűlés elfogadta a fenntartható fejlődés célkitűzéseiről szóló 2030-as határozatot, az Egyesült Nemzetek Szervezete kijelölte az irányt az emberiség számára – jelentette ki az ENSZ főtitkára.

Az évforduló előestéjén elsőként a szervezet New York-i székházát vonta kék fénybe az ünnepi fényjáték, amely aztán tovább indult nyugat felé, hogy megpihenjen a világ számos nevezetességén.

Körútja vasárnap este ér véget New Yorkban.

Forrás: euronews

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Ma este csak 1 film! A pókerjátékosoknak, és mindenkinek ajánlom, .. egy igazán jó film: Elit játszma – videó

Winston Churchill: "A siker az a képesség, hogy az ember a kudarcok sorozata ellenére sem veszít a lelkesedéséből" Teljes...

Valósággá válhat, amit csak sci-fikben láthattunk: alagutat találtak egyik világból a másikba

A bulgáriai Szófiai Egyetem fizikusainak egy csoportja szerint a féreglyukak, azaz az univerzum egyik részét a másikkal összekötő...

Újra vele! Őszintén öleli őt Berki Mazsi

Itt a fotó Sokan gondolták, hogy a Kulcsár Edina helyére beugró Berki Mazsinak ilyen rövid felkészülési idővel semmi esélye...

Festővászon lett Herceg Erika tökéletes testéből: „Meztelenül kiállok, úgy fogtok rám festeni” – videó (18+)

Herceg Erika egy divattervezővel és egy képzőművésszel kooperálva változott igazi műalkotássá szinte egyetlen szempillantás alatt, amikor hófehér ruháját...