17.3 C
Budapest
2023. március. 24. péntek

Kávékedvelők figyelem! Ezt a kávét biztosan megszereti

Dátum:

Megosztás:

Gyakran hallani a mondást, mely szerint a kitartóknak kedvez a szerencse, amit az Ebenica története is megerősít. A társaság első nagy sikere nem jött váratlanul, hiszen azt megelőzte a márka türelmes és kitartó építése.

Az Ebenica kávé kezdeteihez nem fűződnek drága marketing kampányok, de annál nagyobb eltökéltség és türelem. Csak ezeknek a tulajdonságoknak köszönhető ugyanis, hogy a kis családi vállalkozás az évek során kávépörkölő üzemmé fejlődött, amely 10 embernek ad munkát és a termékeit még a távoli Szaúd-Arábiába is szállítja. Az utóbbi években a verseny területén is sikereket aratnak…

Siker az óceán túlsó oldalán

Az EBENICA COFFEE kávépörkölő üzem 2013-ban érte el első nagy sikerét az amerikai kávé-értékelő társaság, a Coffee Review értékelésének köszönhetően, amelyben négy kávéjuk is kitűnő értékelést kapott. Az Ebenica kávék így egyik napról a másikra felkerültek az európai eszpresszó kávék Top 10-es listájára, több világhírű olasz kávét is megelőzve. A kávék sikere mindenkit rendkívül meglepett, a társaság alapítóját Marek Fajčíkot kivéve, aki a kávémintákat titokban küldte el a versenybe.

A Coffee Review verseny zsűrije, az ilyen típusú versenyekhez hasonlóan vaktesztekkel és címke nélkül vizsgálja és értékeli a versenybe benevezett kávékat. A zsűritagok tehát minden évben anélkül vizsgálják a versenybe benevezett kávékat, hogy ismernék a gyártójuk nevét. A szakemberek a minőség vizsgálatánál figyelembe veszik a kávészemek formáját, arómáját, ízét és utóízét, valamint a kávé és a tej vegyítésének harmóniáját. Minden elbírálási szempontot bizonyos pontszámmal értékelnek, amelyek átlagolásával kapják meg a végső pontszámot. A maximálisan elérhető értékelés kávék esetében 100 pont. Az Intensivo, Piano és Harmonelle kávék mindegyike 90 pontot szerzett, míg a Gurmano blend kávét 92 ponttal díjazták, ami az aranyérem megfelelője. A Coffee Review gasztronómiai versenyben elért sikernek köszönhetően az Ebenica kávékat az egész világ megismerte és az eladás iránti érdeklődés  folyamatosan nőtt a hazai és külföldi kereskedők részéről.

Ha szeretné megtapasztalni, hogy hogyan ízlik a díjat nyert Ebenica kávé, megrendelheti a terméket a kávé webáruházunkban.

Great Taste díj egymást követő két évben

A Coffee Review versenyen elért siker óta már eltelt néhány év, ezért a kávépörkölő üzem csapata úgy döntött, hogy egy másik versenyben is megméretteti a termékei minőségét. Ez esetben a Great Taste versenybe jelentkezett be, amelyben a világ minden tájáról származó ételek és italok minőségét értékelik. 2019-ben összesen 12772 termék került értékelésre, amelyet a több, mint 500 tagot számláló, csoportokba szervezett zsűrik végeztek. Az idén három Ebenica kávé nyert díjat? Igen, a Harmonelle, a Gurmano és a Brasil Santo Antonio. Mindhárom kávéfajtát 1 arany csillaggal díjazták, amellyel „a fantasztikus ízű kiváló termékeket“ értékelik.

A Brit sikert az idén is sikerült megismételni, emellett a versenybe bejelentett mind a négy kávé díjat nyert. A legnagyobb sikert a 2 csillaggal díjazott Intensivo ért el, a Duetto, El Salvador La Joya és a Guatemala Acatenango kávék pedig 1-1 csillagot kaptak. Mind a négy kávé az eszpresszó kávék kategóriájában nyert díjat. Ezért ha tökéletes ajándékot keres a főnöke vagy kollégája számára, a célnak kiválóan megfelel egy csomag díjat nyert Ebenica kávé.

Ebenica – különösen a hazai piacon kedvelt márka

Azt, hogy az Ebenica nemcsak a világban, hanem idehaza is elismert márka, tanúsítja a társaság megalapításának 10. évfordulója alkalmából rendezett Nyitott kapuk napja rendezvény is. A program részét képezte a pörkölő üzem megtekintése, amin egy délután folyamán 150 ember vett részt, valamint a kávékóstoló, amelyen 450 csésze eszpresszó kávé fogyott el.

A hagyományos eszpresszó kóstolójával azonban a rendezvény még korántsem ért véget, mert a Világ körül című műsoron kívül, amelynek keretében a résztvevők mindig 2 különböző kontinensről származó kávét hasonlíthattak össze, a résztvevők a kávékészítés különböző alternatív módjait próbálhatták ki, vagy megízlelhették a szárított kávéhéjból készült meleg teát – a cascarát.

Az Ebenica mögött egy gazdag múlt és olyan eltökélt emberek állnak, akik munkájukat alázattal és türelemmel végzik. Ha a történet elnyerte tetszését, váljon részesévé a www.ebenica.hu webáruház meglátogatásával.

A fotók forrása: EBENICA COFFEE

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Rémisztő dolgot fedeztek fel az óceán mélyén, hatalmas katasztrófát idézhet elő

Riasztó hőhullámokat azonosítottak az óceánok mélyén, ennek pedig pusztító hatása lehet a partvidékek élőlényközösségére. 2013 és 2016 között súlyos...

Mai esti tornánkat az orvos tanácsaival is elláttuk – videó

A doktor úr elmond mindent, az esti tornát csak az után csináld, hogy elolvastad a doktor úr tanácsait! Itt...

Esti mese – videó

Jó éjszakát gyerekek! Esti mese videója Hirmagazin.eu

Pompa, fényűzés: elképesztő ruhakölteményekben vonultak végig a hazai sztárok a Glamour-gála vörös szőnyegén – fotók

Megvannak a GLAMOUR Women of the Year díjazottjai! Idén hat kategóriában lehetett szavazni! A GLAMOUR Women of the Year díj küldetése immár 15...