3.3 C
Budapest
2023. december. 2. szombat

Kásler-rejtély: 24 órás megfigyelés alatt tartja a miniszter házát a Készenléti Rendőrség

Dátum:

Megosztás:

Büntetőeljárással összefüggésben védi Kásler Miklós miniszter budakeszi, Makkosi úti otthonát a Készenléti Rendőrség, de hogy pontosan miért erősítették meg a miniszter biztonságára ügyelő rendőri egységet, az továbbra is szupertitkos.

Nyáron tűnt fel, hogy a miniszter otthona előtt éjszakánként egy rendőrautó posztol. A különös helyzetet – mivel a miniszter nem tartozik a védett állami vezetők körébe – az ORFK igy indokolta: „A rendőrök a mindenkori közbiztonsági helyzet, illetve egyéb szakmai szempontok figyelembevételével látják el, a szolgálatot.” A közelben lakók szerint állítólag, ahogy azt a Blikk megírta, egyszer betörtek a miniszterhez, értékes dolgokat zsákmányoltak, ez indokolhatja a védelmet – írta meg a nepszava.hu.

Őszre azonban a járőrautót a rendőrség egy lakóbuszra cserélte, amely a bent posztoló rendőrökkel együtt 24 órás szolgálatot jelent. A lap érdeklődésére az ORFK a korábbiaktól eltérően indokolta ezt a lépést, s nem a közbiztonsági helyzetre hivatkozott: ,,Miniszter úr személyi védelmét a Készenléti Rendőrség saját állományával és saját tulajdonú járművekkel végzi a büntetőeljárással összefüggésben személyi védelemben részesíthető személyekről és a személyi védelem ellátásának szabályairól szóló rendelet alapján. További részletekről a rendőrség nem adhat tájékoztatást.”

A közleményből az derül ki, hogy Kásler büntetőeljárással érintett személy, ám hogy sértettként védelmet, avagy gyanúsítottként házi őrizetet rendeltek-e el vele kapcsolatban, a közleményből nem derül ki. Miniszterként – mint ismeretes – minden büntetőeljárás a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe tartozik, ám ez ügyben a szervezet hírzárlatot rendelt el. Összefoglalva: a Kásler-ügy minden részlete minden szinten szigorún titkos. A miniszter pedig hónapok óta nem reagált a lap megkeresésére.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó:RAS-Archivum

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Újabb vonalon vezeti be a MÁV a meghökkentő közlekedési rendet

Csak akkor áll meg a vonat, ha van le- vagy felszálló utas. A Tatabánya-Oroszlány vonalon is bevezeti vasúttársaság a...

Átadták a díjakat: Ők az idei Prima Primissimák! .. Gratulálunk a kimagasló szellemi-, művészeti-, tudományos- és sporttevékenységhez!

Idén is tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány...

A hétvége időjárási előrejelzése: lesz havazás, lehűlés, napsütés, melegedés, .. szóval lesz minden, a frontérzékenyek szenvedni fognak..

Szombaton még lesz mindenféle csapadék, vasárnap már sok napsütés. Az Időkép előrejelzése szerint nyugat felől újra elkezd esni egyre több helyen...

Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi Gödön

Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi Gödön, vizsgálják a körülményeket – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken a...