13.6 C
Budapest
2022. szeptember. 26. hétfő

Kásler-rejtély: 24 órás megfigyelés alatt tartja a miniszter házát a Készenléti Rendőrség

Dátum:

Megosztás:

Büntetőeljárással összefüggésben védi Kásler Miklós miniszter budakeszi, Makkosi úti otthonát a Készenléti Rendőrség, de hogy pontosan miért erősítették meg a miniszter biztonságára ügyelő rendőri egységet, az továbbra is szupertitkos.

Nyáron tűnt fel, hogy a miniszter otthona előtt éjszakánként egy rendőrautó posztol. A különös helyzetet – mivel a miniszter nem tartozik a védett állami vezetők körébe – az ORFK igy indokolta: „A rendőrök a mindenkori közbiztonsági helyzet, illetve egyéb szakmai szempontok figyelembevételével látják el, a szolgálatot.” A közelben lakók szerint állítólag, ahogy azt a Blikk megírta, egyszer betörtek a miniszterhez, értékes dolgokat zsákmányoltak, ez indokolhatja a védelmet – írta meg a nepszava.hu.

Őszre azonban a járőrautót a rendőrség egy lakóbuszra cserélte, amely a bent posztoló rendőrökkel együtt 24 órás szolgálatot jelent. A lap érdeklődésére az ORFK a korábbiaktól eltérően indokolta ezt a lépést, s nem a közbiztonsági helyzetre hivatkozott: ,,Miniszter úr személyi védelmét a Készenléti Rendőrség saját állományával és saját tulajdonú járművekkel végzi a büntetőeljárással összefüggésben személyi védelemben részesíthető személyekről és a személyi védelem ellátásának szabályairól szóló rendelet alapján. További részletekről a rendőrség nem adhat tájékoztatást.”

A közleményből az derül ki, hogy Kásler büntetőeljárással érintett személy, ám hogy sértettként védelmet, avagy gyanúsítottként házi őrizetet rendeltek-e el vele kapcsolatban, a közleményből nem derül ki. Miniszterként – mint ismeretes – minden büntetőeljárás a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe tartozik, ám ez ügyben a szervezet hírzárlatot rendelt el. Összefoglalva: a Kásler-ügy minden részlete minden szinten szigorún titkos. A miniszter pedig hónapok óta nem reagált a lap megkeresésére.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó:RAS-Archivum

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Megtartotta körzetét a baloldal Újpesten

Győzött az ellenzék a IV. kerületben. Egy baloldali körzetet hozott a vasárnap tartott időközin az ellenzék, Maholányi Zsolt, a DK, az...

X-Faktor 2022: tényleg valóságshow lett a tehetségkutató műsorokból?

2004. január 10-én a Megasztár első élőben közvetített döntője új fejezetet nyitott a hazai kereskedelmi tévézés történetében. A műsor hat...

Hiába ment Gyurcsány Miskolcra kampányolni, a Fidesz jelöltje nyert

Barta Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje közösségi oldalán köszönte meg a választók bizalmát. Barta Gábor nyerte Miskolc 3. számú egyéni választókerületében...