26.6 C
Budapest
2022. május. 21. szombat

Kásler Miklós: már holnap döntés születhet a harmadik oltásról

Dátum:

Megosztás:

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerint a harmadik hullámot átvészeltük, azonban a delta variáns megjelenésével újabb ütközetre kell felkészülnünk. Állítása szerint a variánsnak akár 12 perc is elég, hogy megfertőzzön valakit.

A miniszter a Spirit FM Exkluzív című műsorban beszélt a koronavírussal kapcsolatos jelenlegi helyzetről. “Megnyertük a hosszú háborúnak ezt az ütközetét” – mondta a harmadik hullámra utalva.

A beszélgetés során arra is figyelmeztetett, hogy a fertőzőbb delta variáns már Európában is megjelent, a Fertő-tó túlsó oldalán pedig hét fiatalt is megbetegített.

“Ez a mutáns hatvan százalékkal agresszívabb, mint a brit mutáns, az pedig ötven százalékkal volt fertőzőbb az eredeti változatnál. Az egy légtérben tartózkodók között 12 perc is elegendő ahhoz, hogy megfertőzzék egymást” – magyarázta Kásler Miklós.

Arra is kitért, hogy jelenleg 600 ezer oltatlan 60 év feletti lakos van, akiknél az oltás beadása akár az életet is jelentheti. A már beoltottaknál pedig hat hónap után a harmadik oltást is célszerű beadni, hiszen idővel annak hatása is csökkenhet.

Szerinte a holnapi kormányülés után már “konkrétumokról lehet beszélni ebben a kérdésben”, és “nagyon pontos döntés lesz, vakcinatípusokra lebontva. Én azt javaslom mindenkinek, hogy ezt kövesse” – írja az ATV.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Blikk

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Erdély lesz a NATO elrettentő hadseregének a központja

A NATO romániai harccsoportját (Battle Group Forward Presence – BGFP) azoknak a többnemzetiségű szövetséges csapatoknak az átminősítésével alakítják...

Török harci repülőgépek sértették meg a görög légteret egy amerikai támaszpont közelében

Athén a történtek miatt tiltakozását fejezte ki a török nagykövetnél, s tájékoztatta az ügyről az EU-t, a NATO-t...

Gárdony polgármestere szerint a kutyasétáltatók vigyék haza a kutyaürüléket – Szólj hozzá!

Tóth István, Gárdony polgármestere egy Facebook-posztban számolt be arról, hogy a családjával idén is részt vett a TeSzedd! országos szemétszedő akción,...

Vége a találgatásoknak: Kiderült, ennyit ér Berki Krisztián hagyatéka

Berki Krisztián halálával nem csupán egy fiú, egy apa, egy férj és egy barát távozott, de egy márka...