16 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Karikó Katalin váratlanul válaszolt Orbán Viktor vele kapcsolatos kijelentéseire: A professzor szerint Orbán Viktor udvarias és tisztelettudó volt vele, érdeklődéssel fordult a munkája felé, … „Örült, hogy a vakcina véget vet a járványnak. Elmondta, hogy az ország felkészült, … Nagy együttérzéssel beszélt a vírusfertőzésben elhunytakról és rokonaikról” – idézte fel a beszélgetést a professzor..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Mint azt korábban médiánk, a Hirmagazin.eu Online Média megírta, Orbán Viktor vasárnap a Kossuth Rádió reggeli műsorában beszámolt a Karikó Katalinnal váltott szilveszteri telefonbeszélgetéséről, a részletről pedig videót is közzétett a Facebook-oldalán. A felvételen „kisújszállási asszonyságnak” nevezte a világhírű tudóst, aki letette a Pfizer-BionTech koronavírus elleni vakcinájának alapjait.

A szerencsétlen szóhasználat miatt több ellenzéki politikus is bírálta a miniszterelnököt, mire Orbán sajtófőnöke, Havasi Bertalan az RTL Klub kérdésére később azt felelte, a miniszterelnök azért nevezte őt asszonyságnak, mert „uraságnak mégsem nevezheti” a Nobel-díjra esélyes magyar származású professzort.

Karikó Katalin most a szmo-nak nyilatkozott az ügy kapcsán, reagálva Orbán Viktor szavaira.

Azt reméltem, hogy az, hogy magyar vagyok, egy kicsit összefogja az otthoni ellenlábasakat, és együtt örülnek, hogy országunkat jó fényben emlegetik, de hát én már ilyen naiv vagyok” – folytatta Karikó Katalin, aki kitért a miniszterelnökkel folytatott telefonbeszélgetésre is.

A professzor szerint Orbán Viktor udvarias és tisztelettudó volt vele, érdeklődéssel fordult a munkája felé, illetve tanácsot is kért tőle.

„Örült, hogy a vakcina véget vet a járványnak. Elmondta, hogy az ország felkészült, és van elég -70°C fokos tárolási lehetőség.

Nagy együttérzéssel beszélt a vírusfertőzésben elhunytakról és rokonaikról”

idézte fel a beszélgetést, majd rátért arra is, hogy mivel ő maga Amerikában él, így nem követi Magyarország politikáját, viszont – mint mondja – jó lenne, ha örülnének a honfitársai, hogy ő maga is magyar.

Elmondta, hogy a minap írt neki egy magyar professzor New Jersey-ből, akihez rengeteg köszönő levél érkezett a beoltottaktól, ugyanis tudják róla, hogy magyar származású, ahogyan azt is, hogy a vakcinát egy magyar nőnek köszönhetik.

Hát hadd örüljenek az emberek mindenfelé, sajnálom, hogy éppen az otthoniak nem tudnak örülni”

tette hozzá, majd azzal folytatta, kis túlzással kijelenthető, hogy – bár egy német professzor is közreműködött a munkafolyamatban 

ez egy magyar vakcina, amelyben amerikai pénz és magyar ész van.

Pardi Norbert volt, aki először publikálta azt (Drew Weissmannal és velem közösen), hogy a módosított mRNS jó vakcina. Pardi Norbertnek nagy szerepe van abban, hogy a módosított mRNS-ből vakcina lett. Norbert pedig magyar, kisújszállási.

Úgyhogy igazság szerint őt is megilleti az elismerés”

 fogalmazott, majd szót ejtett a BioNTech-nél dolgozó magyar kollégáiról, Boros Gáborról és Szabó Gáborról is, akik rengeteg munkát, időt és energiát áldoztak arra, hogy a vakcina ilyen hatásos legyen. A professzor azt sem felejtette megemlíteni, hogy

a vakcina gyors elkészüléséhez természetesen sok ezer kutató és szakértő munkájára szükség volt.

Karikó szerint Ugur Sahin, a BioNTech vezérigazgatója gyorsan rájött, hogy a vírus elleni harcban mihamarabb lépni kell és azóta is megállás nélkül dolgozik. És persze, kellettek hozzá ők, azaz a tudósok is, akik olyan szintre hozták a kifejlesztett technológiát, hogy hamar lehetett alkalmazni.

Gondolatait ismét azzal zárta, hogy kiemelte: most egyáltalán nem túlzás kijelenteni, hogy

a koronavírus elleni vakcina létrehozása magyar észnek köszönhető.

blik, szmo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (3.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Fogamzásgátló tablettákról röviden

A napokban egy kétgyermekes barátnőm hozzám fordult segítségért, mivel ismét szeretne visszatérni a fogamzásgátló szedéséhez. Sok-sok év után bizonytalan...

Elnöki pozíciót dédelget a mélykeresztény Tóth Gabi?

Az Idea Intézet felmérést végzett Tóth Gabiról. A kutatásban lényegében arra voltak kíváncsiak, hogy miért éreznek oly sokan ellenszenved...

71 évesen fürdőruhában pózol Cicciolina – Fotó

Staller Ilona előszeretettel oszt meg pikáns fotókat közösségi oldalán. Nem csoda, hiszen Cicciolina a hetvenen túl is bombasztikus...