25.5 C
Budapest
2022. július. 6. szerda

Karadzic-ítélet: a bosnyákok és a szerbek is csalódottak

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Srebrenicán az egykori áldozatok rokonai és a mészárlás túlélői feszülten figyelték Radovan Karadzic hágai ítéletét. A Nemzetközi Törvényszék a tizenegy vádpontból tízben bűnösnek találta és negyvenéves börtönbüntetésre ítélte a hajdani boszniai szerb elnököt.

 

Karadzic-ítélet

 

Egy megtört asszony szerint, mi mást adhatott volna bűneiért, mint az életét. Nem tudja, él-e még Karadzic családjából valaki, de ő egyedül van, senkije sincs már.

Az 1995-ös mészárlás helyszínén, a Potocari temetőben a 8700 legyilkolt bosnyák férfi és fiú sírja zarándok- és emlékhely is egyben.

– Ez a 40 év kész főnyeremény a számára, ahhoz képest amiket tett, amit megszervezett, amikre parancsot adott – véli egy bosnyák túlélő.

Hajagos Andrea, az Euronews Budapestről kiutazott tudósítója elmondta: az itt élő bosnyákok azért is bíztak abban, hogy az ítélet életfogytiglan lesz, mert úgy érezték, azzal talán – több mint két évtized után – sikerül lezárniuk a múltat.

Bosznia szerbek lakta részén, Pale egyik kocsmájában is a hágai ítéletet várták.

– A Karadzicra kiszabott 40 év börtön, azt hiszem, itt nem okoz problémát a szerbeknek. De a másik oldalon, a muszlim bosnyákok körében szerintem ezt keveslik. Attól tartok, a mostani hágai ítélet aligha javítja a szerbek és a bosnyákok közötti viszonyt – mondta el egy helyi szerb férfi.

Egy szerb nő szerint senki sem elégedett ezzel az ítélettel, és senkinek sem lesz jobb ettől ezután. Mindenki csalódott – vallja. Amúgy is sanyarú az életünk, ez az ítélet csak egy újabb csalódás nekünk.

Errefelé manapság is hősnek tartják az egykori szerb elnököt.

Forrás: euronews

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Fidesz: Gyurcsányék a magyar családokkal fizettetnék meg a háború árát

Gyurcsányék a magyar családokkal fizettetnék meg a háború árát, ők ugyanis bevezették volna az elhibázott brüsszeli olajembargót és...

Világgazdaság: “A szankciós politika a német gazdaságot fenyegeti, viszont a jelek szerint az orosznak kifejezetten jót tesz.

Blikk: A németek szerint Vlagyimir Putyin a "tervezett karbantartást" követően nem nyitja majd újra a gázcsapot Európa felé...

Csecsen vezető: Ha Putyin nem állít meg minket, Berlinig megyünk! – videó

Magomed Daudov szerint a csecsen harcosok szent háborút folytatnak. Egy Twitteren megjelent videón Magomed Daudov, a csecsen parlament elnöke többek...

Rehabilitációs, rokkantsági ellátás jogosultsági feltételei

Cikkünkben a rehabilitációs, rokkantsági ellátásra való jogosultság feltételeit, jogszabályi hátterét járjuk körbe. Sokszor teszik fel azt a kérdést, hogy...
facebook