6 C
Budapest
2022. december. 6. kedd

Karácsony kiakadt, távozásra szólította fel a budapesti kormányhivatal vezetőjét..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Nem maradt válasz nélkül a kormány kritikája, Karácsony Gergely több budapesti polgármesterrel karöltve állt bele az illetékesekbe, és azok – ahogy ők fogalmaznak – propagandájába.

Karácsony Gergely is aláírta a közleményt, mely a kormány magatartását kérdőjelezi meg /Fotó: MTI/Mónus Márton

Karácsony Gergely is aláírta a közleményt, mely a kormány magatartását kérdőjelezi meg /Fotó: MTI/Mónus Márton

Csatatérré változott a koronavírus elleni harc közepette a magyar politikai színpad, amelynek legfrissebb felvonásában most Karácsony Gergely zászlaja alatt egyesültek többen a budapesti polgármesterek közül.

Mindenki ezt olvassa most!

Az adok-kapok hosszabb ideje tart: míg a kormánypárt kitartó „gyurcsányozással” igyekszik tűzben tartani a vasat, addig az ellenzék a kabinet alkalmatlanságáról beszél a koronavírus elleni intézkedés kapcsán. Pár nappal ezelőtt például Orbán Viktort vették össztűz alá a parlament aktuális ülésén, ahol a kormányfő adott kritikusai mindegyikének külön választ.

A kormányfő ezt követően ma reggel a Kossuth Rádióban jelent meg, ahol a jelenlegi járványhelyzet és a szigorítások megtartásának bejelentése mellett üzent a baloldalnak is, és mint korábban már néhány alkalommal, most is azt kérte tőlük, hagyják abba az oltásellenes kampányukat, ezzel segítve az országot a jelenlegi helyzetben.

Ezt toldotta meg aztán délután a koronavírussal kapcsolatban leginkább hivatalos tájékoztatásra szolgáló oldalon megjelent írás, amelyben Budapest Fővárosának Kormányhivatala arról ír, hogy – idézzük – „Budapest Kormányhivatalához számos bejelentés érkezett fővárosi háziorvosoktól, hogy a baloldali vezetésű kerületek nem biztosítanak munkatársakat az oltás megszervezéséhez”.

A nem túl hosszú, mégis meglehetősen éles hangon megfogalmazott ma délutáni sorok alapján az embereknek úgy tűnhet, a baloldali vezetésű kerületek előjárói politikai kérdést csináltak a vakcinálásból, hátráltatva a védekezés elsőszámú fogaskerekének számító oltások beadását.

Az adok-kapok jelenlegi utolsó fejezetében Karácsony Gergely vezetésével határozottan tiltakoznak az említett kerületek első emberei, egyben felszólítják a kormányt, hogy hagyja abba a hazudozást, továbbá, hogy ha nem tudják ellátni feladataikat, azonnal távozzanak pozíciójukból.

„A kormányhivatal hazug állításaival szemben a kerületi önkormányzatok kapcsolatban vannak és minden, a hatályos jogszabályok szerint lehetséges segítséget megadnak az emberfeletti munkát végző háziorvosoknak. Miközben hálásan megköszönjük a háziorvosok és ápolók erőfeszítéseit és munkáját, a kerületi önkormányzatok készek és képesek arra, hogy az oltási program gyors és zökkenőmentes lebonyolítását hellyel és munkaerővel segítsék. A Fővárosi Önkormányzat éppúgy mint a kerületi önkormányzatok ennek érdekében több kezdeményezéssel éltek, amire legtöbbször politikai támadásokat kaptak válaszul” – írják a főpolgármester közösségi oldalán is megosztott közleményben, majd soraikat az alábbiakkal zárják:

„Felszólítjuk a fővárosi kormányhivatalt és annak vezetőjét, hogy a hazug politikai propaganda helyett inkább tegye, ami a dolga: koordinálja a koronavírus-járvány elleni hatékony védekezést, az oltások megszervezését és ebben működjön együtt a budapesti önkormányzatokkal, pártállásra való tekintet nélkül. Ha erre nem képes, azonnal távozzon hivatalából!”

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

A két fél sárdobálásának egyelőre még nincsen következő része, ám például a Magyar Orvosi Kamara szintén megjelentetett egy közleményt, amelyben összefogásra, és egységre kéri a magyar embereket, egyben a politika képviselőinek is üzen, mondván:

„A COVID-19 járvány eddigi legsúlyosabb időszakában, a 23. órában arra kérjük a politikusokat, hogy fejezzék be mind a hamis illúziók keltését, mind a vádaskodást, a lakosság félrevezetését és elbizonytalanítását. […] Most az összefogásnak, az azonnali cselekvésnek van itt az ideje, nem a széthúzásnak és hibáztatásnak”.

BLIKK

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Itt a döntés: Timi nyerte el Árpa Attila szívét! A Nagy Ő miatt akár gyereket is vállalna a műsor győztese

Három hét után meghozta a végső döntést Árpa Attila. A Nagy Ő hétfői, utolsó adásban már csak két hölgy...

Figyelem! Lőfegyver lehet a TOP-listás körözött személynél! – Ne próbáljátok meg feltartóztatni, hívjátok bármelyik rendőri számot!

Hazai-, európai- és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben a nagyon veszélyes rabló, Sütő Ferenc ellen. Forrás és nyitókép: police.hu Hirmagazin.eu

Vlagyimir Putyin kitiltotta az orosz médiából az „LMBT-propagandát”

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a törvénymódosítás-csomagot, amely megtiltja az a médiában az LMBT-aktivistáknak a nemi átalakítással...

Hétfő esti szamba – Brazília fesztivált rendezett Dél-korea ellen

Brazília már fél óra után eldöntötte a mérkőzést Dél-Korea ellen. A Selecao ellenfele a negyedöntőben Horvátország lesz péntek...