7.7 C
Budapest
2022. december. 4. vasárnap

Karácsony Gergely őszinte vallomása: ezért került az intenzívre a főpolgármester

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Budapest — Karácsony Gergely (44), Budapest új főpolgármestere volt a Blikk Talk stúdiójának tegnapi vendége, aki beszélt a kormányülésről és a stadionstopról is.

Alkalmatlanság

– Amire biztosan alkalmatlan vagyok – és ezt a Fidesz is elismerte –, az a lopás; és ott van még a pökhendiség – árulta el Karácsony a Blikknek, amikor arra kértük, mondjon két olyan dolgot, amire teljesen alkalmatlannak tartja magát. Korábban ellenfelei ugyanis az alkalmatlansággal támadták.

Szívproblémák

Karácsonyt érzékeny embernek ismerik, az LMP-vel való szakítása úgy megviselte, hogy az intenzív osztályra került a szíve miatt.

– Azóta eltelt néhány év, és az élet állított próbák elé, amelyeket ki kellett állnom és ki kellett építenem a belső védelmi rendszeremet, hogy bírjam – vallotta be Karácsony, ezért leperegnek róla a propagandában sulykolt hazugságok.

Sikerének kulcsa

Sok összetevője van a főpolgármester szerint. – Az biztos, hogy az ellenzék azt a hülyeséget, hogy egymással szemben indul és a Fidesz röhögve nyert, abbahagyta, de ez önmagában nem lett volna elég – kezdte Karácsony, aki szerint az ellenzéki egység nem önmagától jött létre. – Nem a lottón nyertem, hogy én legyek az ellenzék közös jelöltje, még csak nem is a tárgyalóasztalnál – jelentette ki Karácsony, aki elmondta: azért ragaszkodott az előválasztáshoz, hogy a budapestiek mondják meg, ki álljon ki a Fidesz jelöltje ellen.

Régiek vissza

Karácsony nem értett egyet azzal az állítással, hogy visszajönnek Gyurcsány emberei. – Az igazgatótanácsokba kineveztek ötven embert, köztük két volt minisztert, ezt abszolút vállalhatónak tartom – jelentette ki. A cégvezetőknél nyilvános pályázatokat írnak ki, és a legjobb jelöltet választják, aki lehet jobboldali is – ígérte Karácsony.

Stadion vs. kórház

Egyezségre van szükség a kormánnyal, ha az állam meg akarja valósítani a csepeli atlétikai stadiont. – A budapesti egészségügyi ellátásból hiányzik nagyon sok milliárd forint. A fővárosi egészségügy az én ügyem, amihez pluszforrásokat kell találnom. A stadionok építése a kormány ügye. Ha meg akarunk állapodni, mindenkinek el kell fogadnia, ami a másiknak fontos. Ha a kormány úgy érzi, hogy nem tud pluszforrásokat biztosítani az egészségügyi ellátásba, hogy az emberek ne haljanak meg, mert olyan hosszúak a várólisták, akkor le lesz söpörve az asztalról a stadion ügye – fejtette ki Karácsony. A népligeti kézilabdacsarnokot és a félig elkészült kispesti Bozsik stadiont nem állítják le, de ha nincs egészségügyi pluszpénz, Csepelen nem épül semmi, ott közpark lesz.

Kormányülés

Karácsony mesélt arról is, hogy mit tapasztalt a kormányülésen, hogyan viselkedett vele Orbán Viktor (56) miniszterelnök. – Udvarias volt, méltányos, egy kicsit óvatoskodó. Nem volt nagyon felszabadult a légkör – idézte fel a főpolgármester, akinek senkivel sem volt ott negatív tapasztalata. Udvariasan végigmentem, mindenkinek bemutatkoztam.

Pesti fonódó

– Vannak olyan szakmai kérdések, melykeben közelebb áll a kormány álláspontja az enyémhez, mint Tarlós Istvánéhoz – mondta a főpolgármester, noha ez igazán meghökkentőnek tűnik. Példaként a közlekedésszervezést hozta fel, így a 14-es villamos meghosszabbítása, hogy Káposztásmegyerről ne csak a Lehel térig, hanem a Deák térig lehessen eljutni, hogy az találkozzon a 47-es, 49-es villamossal.

Dízeles kitiltás

Nem lesz teljes dízel no-go zóna, de figyelni kell a fővárosiak egészségi állapotára. Nyugat-Európában egyre-másra szorítják ki a városokból a környezetszennyező dízelautókat. – Simán lehet, hogy 2024-ben például nem lehet behajtani öreg dízellel az V. kerületbe – jelentette ki.

Rakpartok zárva

Először hétvégenként zárhatják le az autók elől a rakpartokat, ami jövőre lehet esedékes. Ha pozitívak a tapasztalatok, akkor lehet hosszú távon gondolkodni, hogy a pesti rakpartról levegyék a forgalmat és visszaadják a budapestieknek.

blikk, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Harry herceg Pókembernek öltözött – videó

Harry herceg Pókember-jelmezt öltött magára egy videó erejéig, amelyben a háborúban elesett katonák gyermekeinek üzent, valamint boldog karácsonyt...

A foci VB eseményei.. – videók

Ma a franciák a lengyelekkel játszanak, 16.00 órakor, és 20.00 órakor Anglia Szenegállal.. Kivonatosan, itt tudod megnézni ami volt,...

Tiltakozást szervez a MOK az egészségügy átalakítása miatt: „Nincsen benne gyakorlatilag olyan intézkedés, ami ne adna lehetőséget a visszaélésre”..

Tiltakozó akciót tervez a Magyar Orvosi Kamara (MOK), miután a kormány nem vette figyelembe a javaslataikat, melyeket az...

Eltűnt két gyermek és egy fiatal lány!

Mindhármukat rendőreink jelenleg is keresik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányság 01140-157/581/2022. körözési számon eljárást folytat az ismeretlen helyen...