17.1 C
Budapest
2022. június. 26. vasárnap

Karácsony Gergely kijött a sodrából: ordítozott a belügyminiszterrel – videó

Dátum:

Megosztás:

Kijött a béketűrésből Karácsony Gergely főpolgármester, aki a telefonban ordítozott Pintér Sándor belügyminiszterrel azt követően, hogy a Nemzeti Nyomozóiroda munkatársai házkutatást tartottak a városházán és Kiss Ambrus főpolgár-helyettes otthonában.

A városháza-gate elérkezett egy olyan fázisba, amikor – ki kell mondani – a kormány jogszabályellenesen, megalapozatlan módon kezdeményezett házkutatást a városházán és a főpolgármester-helyettes privát szférájában – szögezte le Karácsony Gergely főpolgármester a Partizán „Spartacus” című műsorában.

Az előzmények ismertek: a kormánypártok kiszivárgott hangfelvételekre hivatkozva hónapok óta azt állítják, korrupciógyanús módon történik némely fővárosi ingatlan értékesítése, ráadásul ily módon kívánt Budapest vezetése a városháza épületén is túladni. Ezeket a vádakat a főváros mindig is cáfolta – vezette fel a véleménye szerint kreált támadássorozatot Karácsony Gergely, aki szerint a cáfolatoktól függetlenül az ügyben hétfőn nyomozati akcióra került Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes lakásánál is, akit szintén emlegetnek a felvételeken, mint aki Bajnai Gordon volt miniszterelnökhöz köthető ember, ráadásul egyfajta jutalékos rendszer haszonélvezője. A városháza vezetése minden korrupcióval kapcsolatos vádat hazugságnak minősített. Az akció elsősorban a médiának szólt, amit bizonyít, hogy olyan dolgokat foglaltak le, amelyek teljesen transzparensen elérhetők a városháza honlapján – tette hozzá a városvezető.

A főpolgármester szerint a házkutatások alapját a kiszivárgott hangfelvételek képezték, ami szerinte „egy vicc”. – Ha mi elkezdünk beszélgetni egymással arról, hogy Orbán Viktor korrupt, föltesszük az internetre, egy maszk jelenlétében nyilvánosságra hozzuk, akkor holnap kimegy házkutatást tartani a rendőrség Orbán Viktorhoz? Nagyjából ennyire megalapozottak ezek a dolgok – vélte.

A műsorvezető kérdésére, nevezetesen hogy nem kellett volna-e jobban kritizálni az eljárást a nyilvánosságban, ha ilyen kifogásaik van ezzel szemben, a főpolgármester igy reflektált: – Elküldtük őket a büdös francba, Marci. Én ennél nem tudok élesebben fogalmazni. Az Ambrust hagyjuk, mert ez egy olyan típusú politikai helyzet, ahol valójában nekem szánják a pofonokat, csak mivel azt gondolják, hogy rólam a nyilvánosságban kevésbé lehet megépíteni, hogy korrupt lennék, ezért valakit, akit kevésbé ismernek, összebajnaigordonoznak (…). – mondta szó szerint Karácsony Gergely, hozzátéve: – Én elmondtam, hogy ez egy határátlépés, én ordítoztam a belügyminiszterrel – fejtette ki. A kérdésre, hogy telefonon ordított-e Pintér Sándorral, úgy felelt: igen. – Nem vagyok egy ordítozós típus, tehát tényleg tíz évente egyszer, de ez most volt – mondta.

A Karácsony Gergellyel készített interjúrészlet 29:00-tól 40:00 -ig tart

– Az igazi probléma az, hogy a kormányközeli orgánumok hamarabb írták meg a házkutatás tényét, minthogy a nyomozók megjelentek volna az épületben, vagyis szerinte az egész a nyilvánosságnak szólt – fogalmazta meg Karácsony, miért tartja teljes egészében koholt ügynek és politikai lejárató akciónak a Fidesz által felépített vádaskodást.

blikk

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Boris Johnson lemondana, ha magára kellene hagynia Ukrajnát

Boris Johnson brit miniszterelnök lemondana, ha a gazdasági nehézségek mellett túl költséges lenne az ukrán emberek támogatása, írja...

Fullasztó meleg, zivatarok, országos riasztás: kemény hétvégének nézünk elébe

Embert próbáló hétvégénk lesz.. Folytatódik a nyári időjárás, nem várható enyhülés a forróságban - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat....

Húha! Mindenkinek leesett az álla attól, amiben Tóth Gabi most színpadra lépett

Nem semmi, amit bevállalt megint. Elképesztő szerelésben lépett színpadra Erdélyben Tóth Gabi. Az énekesnő ezúttal is megőrizte a zenéjében...

Nagy drogfogás! Gratulálunk rendőreinknek! – Családi drogüzelmek egy budai társasházban – képek, videó

A KR NNI a napokban csapott le a kábítószerkereskedő rokonságra. Közel 15 kg drogot találtak náluk. Egy testvérpár,...