26.6 C
Budapest
2022. május. 21. szombat

Karácsony Gergely két nap alatt 800 Millió Ft-ot költött el Zugló önkormányzati számlájáról – videó

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Ilyen egy igazi főpolgármester, és ilyen egy alkalmatlan jelölt

Tarlós István: A főváros átutalt 3,8 Milliárd Ft-ot Zuglónak, ezért van pénz a kerület számláján

Karácsony Gergely vagy szándékosan hazudik, vagy mint mindig, képtelen átlátni a fővárossal kapcsolatos feladatokat – mondta Tarlós István a Zugló költségvetéséről kialakult vita kapcsán. A Fidesz szerint a Karácsony által vezetett Zugló csődközeli állapotban van.

Pénteken Karácsony Gergely úgy nyilatkozott, jelentős eredményeket ért el a kerület élén. Szerinte ezt bizonyítja, hogy a kerület folyószámláján több mint 3,4 milliárd forint van.

Tarlós István főpolgármester csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy a főváros 3,8 milliárd forintot utalt át a kerületnek két nappal ezelőtt. Szerinte éppen ezért kérdéses, hogyan állhatott Zugló gazdálkodása ezt megelőzően.

A Fidesz szerint Zugló botrányoktól hangos. A párt budapesti szóvivője, Zsigmond Barna Pál úgy fogalmazott, Zugló költségvetése romokban van, Karácsony Gergely pedig folyamatosan titkolózott a kerület ügyeiről. Zsigmond Barna Pál felháborítónak nevezte, hogy a kerületben élőknek még mindig fizetniük kell a parkolásért, miközben már hónapokkal ezelőtt döntött a testület az ingyenességről.

Zsigmond Barna Pál szerint nem véletlen, hogy nem kampányolt az elmúlt öt év zuglói eredményeivel Karácsony Gergely.

Hangzatos ígéretek és testületi döntések voltak Zuglóban, ugyanakkor a fejlesztéseket a polgármester nem hajtotta végre – hangsúlyozta Várnai László, a CivilZugló Egyesület polgármesterjelöltje, a kerület jelenlegi képviselője. Várnai László a zuglói újságot idézte, amelyben megjelentek a XIV. kerületi beruházásokról szóló tervek, szerinte azonban a megvalósítások rendre elmaradtak.

Karácsony Gergely szerint jelentős eredményeket tud felmutatni polgármesterként, a városvezetői munkáját bíráló megnyilvánulásokat pedig hazugságnak tartja. Karácsony alaptalannak nevezte azokat az állításokat, hogy Zugló a csőd szélén állna, bár nyilatkozataiban össze vissza beszél: egyszer azt mondja, hogy a kerület folyószámláján több mint 3,4 milliárd forint van, máskor azt, hogy szerinte több mint négymilliárd forintja van a kerületnek.

Tarlós István csütörtök este az Inforádiónak adott interjúban elmondta, hogy Zugló folyószámláján azért van pénz, mert a főváros átutalt a kerületnek egy nagyobb összeget.

Az Origo pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy Karácsony Gergely Tarlós pénzével dicsekszik, de már abból is elköltött több száz milliót, az általa pénteken bemutatott egyenleg ugyanis hárommilliárdot mutatott, vagyis a lap szerint két nap alatt nyolcszázmillió forint tűnt el a kerület folyószámlájáról.

Tarlós István a rádióinterjúban úgy fogalmazott, két eset lehetséges: Karácsony Gergely vagy szándékosan hazudik, vagy mint mindig, súlyosan ismerethiányos és képtelen átlátni a fővárossal kapcsolatos feladatokat.

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Török harci repülőgépek sértették meg a görög légteret egy amerikai támaszpont közelében

Athén a történtek miatt tiltakozását fejezte ki a török nagykövetnél, s tájékoztatta az ügyről az EU-t, a NATO-t...

Gárdony polgármestere szerint a kutyasétáltatók vigyék haza a kutyaürüléket – Szólj hozzá!

Tóth István, Gárdony polgármestere egy Facebook-posztban számolt be arról, hogy a családjával idén is részt vett a TeSzedd! országos szemétszedő akción,...

Vége a találgatásoknak: Kiderült, ennyit ér Berki Krisztián hagyatéka

Berki Krisztián halálával nem csupán egy fiú, egy apa, egy férj és egy barát távozott, de egy márka...

Egy középiskolai tanár a Deák téren koldul – Szólj hozzá!

Kérem, segítsenek! Középiskolai tanár vagyok – ez a felirat szerepel annak a fiatalnak a tábláján, aki a budapesti Deák...